Recomandări TV. Satiră, SF și crimă pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 9 Dec 2019
Iată cele mai bune titluri programate pe micul ecran de luni până duminică

Mai multe filme clasice sunt programate săptămâna aceasta pe micul ecran, ca și  satira Morning Glory, fantasy-ul The Man Who Killed Don Quixote și live-action-ul tematic de Crăciun - How the Grinch Stole Christmas, cu Jim Carrey.

Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de prezentele recomandări, programul complet al posturilor TV de la noi, plus rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Thriller. The Hunt for Red October (1990)
Luni, 9 decembrie, ora 18:15, TNT

În ultimii ani ai războiului rece, Ramius (Sean Connery) este comandantul puternicului submarin nuclear Octombrie Roşu, care nu poate fi detectat sub apă, şi despre care se crede că pune la cale un atac împotriva Americii. Subiectul este încercarea căpitanului de submarin nuclear sovietic de a dezerta în SUA, împreună cu unii dintre ofițerii săi.

Război. Saving Private Ryan (1998)
Marţi, 10 decembrie, ora 23:00, Paramount Channel

Realizat în 1998, cu Tom Hanks în rolul principal (regia Steven Spielberg), filmul surprinde atacul american de pe plaja Omaha din iunie 1944, în timpul debarcării din Normandia a trupelor americane, acţiune care a fost urmată de eliberarea Franţei ocupate de trupele germane. Filmul reconstituie cu realism momentul istoric: lupta Aliaţilor contra trupelor germane este una disperată, victimele fiind numeroase. În acest context, o mică trupă de soldaţi primeşte o misiune aproape sinucigaşa: să îl ducă acasă cu bine pe soldatul Ryan, ultimul supravieţuitor dintre patru fraţi, chiar dacă pentru mulţi dintre ei misiunea va aduce sacrificiul suprem. Filmul a luat mai multe Oscaruri pentru cea mai bună regie, cea mai bună imagine, cele mai bune efecte de sunet, cel mai bun montaj, cel mai bun mixaj de sunet.

Fantasy. The Man Who Killed Don Quixote (2018)
Miercuri, 11 decembrie, ora 13:55, HBO

Poveste clasică în care fantezia și aventura se iau la întrecere în cadre picturale acompaniate de comic de situație și de caracter, Omul care l-a ucis pe Don Quijote își are punctul de pornire în romanul lui Cervantes. Filmat în mai multe locuri exotice din Spania, Portugalia și Insulele Canare - lungmetrajul îl prezintă pe Toby (Adam Driver), un publicitar sarcastic, prins subit în fanteziile unui bătrân cizmar spaniol care se crede Don Quijote (Jonathan Pryce). De-a lungul aventurilor suprarealiste și deosebit de comice pe care ajung să le trăiască împreună, Toby începe să nu mai distingă între vis și realitate. Producția a durat aproape 30 de ani din cauza unor probleme financiare, tehnice și legate de actorii din rolurile principale, obligându-l pe Terry Gilliam să trăiască o adevărată odisee.

Crimă. Scarface (1983)
Joi, 12 decembrie, ora 22:00, AMC

Scarface, un remake după filmul aparut în 1932, urmăreşte aceeaşi poveste a unui emigrant cubanez, Tony Montana (Al Pacino), care, împreună cu prietenul lui, Manny Ray, pune bazele unui puternic imperiu mafiot în Miami. Timp de aproape 3 ore, filmul, de o duritate rar întâlnită în 1983, a născut numeroase controverse în momentul lansării. Regizat de Brian De Palma şi scris de Oliver Stone.

Film tematic. Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)
Vineri, 13 decembrie, ora 21:30, Diva

How the Grinch Stole Christmas este producţia aflată pe locul doi în topul filmelor de Sărbători cu cele mai mari încasări din toate timpurile (după Singur acasă). În magicul ţinut Whoville, trăieşte Grinch (Jim Carrey), un spiriduș cu o inimă cu două mărimi mai mică - urăşte Crăciunul din tot sufletul. Enervat de festivităTile de Crăciun scapate de sub control din Whoville, spiridușul conspiră să strice sărbătoarea, dar până la urmă află că spiritul Crăciunului înseamnă mult mai mult decât niste jucării.

SF. The 5th Wave (2016)
Sâmbătă, 14 decembrie, ora 16:20, AXN

Al 5lea val este despre lupta unei adolescente pentru a-și salva fratele, când apocalipsa adusă de extratereștri se instalează pe planetă, în valuri, distrugând omenirea. Scara la care se întâmplă distrugerile este globală. Chloë Grace Moretz inspiră tot ceea ce personajul ei trebuie să arate - eroism, energie, forță, rezistență fizică. O crezi și o urmezi în aventura ei. Este mereu în mișcare, ceea ce dă și filmului ritm. Interesantă este alegerea regizorală de a arătă în planuri panoramice distrugerea - valurile provocate de tsunami-uri gigantice înghit zgârie-nori, dar și în mic: imaginea cu oameni alergând haotic spre vârful clădirii - când apa o înghite etaj cu etaj - este bântuitoare. Scara globală care alternează cu cea a experienței personale ne-a implicat în poveste, urmând-o pe Cassie în aventura ei. 

Dramedie. Morning Glory (2010)
Duminică, 15 decembrie, ora 18:20, Film Now

Iată-i pe Harrison Ford, Diane Keaton şi Rachel McAdams într-o comedie despre lumea televiziunii. O distribuţie de excepţie şi o lume în continuă criză sunt sarea şi piperul acestei comedii despre orgolii de prezentatori şi obsesia unor cifre cât mai mari de audienţă. Rachel McAdams este Becky, noua producătoare a unui matinal, iar printre atribuţiile ei se numără şi una extrem de solicitantă: să-i împiedice pe cei doi prezentatori seniori, Mike şi Colleen, să nu se ucidă în direct. Cum va reuşi Becky să menţină profesionalismul, să crească audienţa şi să se îndrăgostească între timp vom vedea din 18 martie.

Exploreaza subiecte similare:

The Hunt for Red October, Saving Private Ryan, Tom Hanks, Jim Carrey, The Man Who Killed Don Quixote, How the Grinch Stole Christmas, Scarface, The 5th Wave, Morning Glory, Harrison Ford, Diane Keaton, Rachel McAdams

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells