Recomandări TV. Personaje exemplare, misiuni de salvare, întâlniri letale

de Gloria Sauciuc în 5 Nov 2018
Iată cele mai interesante titluri oferite de canalele TV de la noi

Unul dintre cele mai lăudate filme de război, biopic despre cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, o comedie de la Emir Kusturica, o figură istorică fabuloasă, o misiune de salvare ce duce la întâlnirea cu o formă a răului pur și cel mai nou serial HBO, filmat în România și Germania - este ceea ce oferă micul ecran de luni până duminică. Iată cele mai interesante titluri oferite de canalele de la noi iar pentru programul integral consultați rubricile speciale de pe Cinemagia.

Fantasy. King Arthur: Legenda sabiei
Luni, 5 noiembrie, ora 18:55, CineMAX
Filmul King Arthur încearcă, pe de o parte, să dea veleități epopeice filmului de acțiune, pe de alta să „umanizeze” o legendă clasică. Originalul, așa cum e cunoscut din legenda medievală britanică, e un element de referință al culturii anglo-saxone: celebrul rege, cel care a condus lupta împotriva invadatorilor saxoni, împreună cu exemplarii cavaleri ai Mesei Rotunde, a apărut din mitul folcloric și a ajuns în cele din urmă în desene animate, benzi desenate, plus cartea lui Mark Twain din secolul XIX. Mit sau adevăr istoric, regele Arthur este o figură istorică fabuloasă. Guy Ritchie aduce un erou mult mai pământean decât legendarul rege: Arthur este un bătăuș de cartier și portar de bordel, dar foarte carismatic. Jude Law (foto colaj) apare în rolul chinuitului de către demoni interiori Vortigern.

SF. Event Horizon (1997)
Marţi, 6 noiembrie, ora 22:55, Paramount Channel
Un horror SF, Event Horizon (foto colaj) este despre o misiune de salvare: nava Lois and Clark este trimisă în căutarea unei alte nave de cercetare, Event Horizon, dispărută în timpul unei tentative de a recrea o gaură neagră şi apoi reapărută subit. Echipajul va găsi nava dispărută: dar pe ea a luat naştere o formă a răului pur.

Serial TV nou. Hackerville
Miercuri, 7 noiembrie, ora 20:00, HBO
Duminică, 4 noiembrie, s-a lansat cel mai nou serial HBO, o coproducție filmată în România și Germania, cu Andi Vasluianu (foto colaj). Miercuri puteți urmări în reluare primul episod iar duminică, tot la HBO, se difuzează al doilea episod din cele șase ale miniseriei. Platforma de streaming HBO Go oferă deja ambele episoade. Un atac cibernetic, ai cărui responsabili par a fi hackeri din România, afectează una dintre cele mai mari bănci din Germania. În rolurile principale ale distribuției româno-germane sunt: Anna Schumacher (La drum cu tata), Andi Vasluianu (Breaking News, Despre oameni și melci) și tânărul actor debutant Voicu Dumitraș.
Lisa Metz (Anna Schumacher), expertă în criminalitate informatică în Frankfurt, preia ancheta în Timișoara, orașul în care s-a născut. Lisa ajunge să se confrunte cu secrete incomode din trecutul familiei sale. Între timp, ancheta lui Adam Sandor (Andi Vasluianu), polițistul român care se ocupă de caz, este dată peste cap de sosirea Lisei. Investigația îi duce pe cei doi, Lisa și Adam, pe urmele unui hacker genial (Voicu Dumitraș).

Război. Black Hawk Down (2001)
Joi, 8 noiembrie, ora 20:30, Paramount Channel
Unul dintre cele mai lăudate filme de război de la începutul mileniului şi câştigător a două Oscaruri (Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet), Black Hawk Down descrie experienţele extreme ale unor soldaţi americani trimişi în Somalia pentru a lichida liderii unei mişcări de rezistenţă ce ameninţă pacea în zonă. Soldaţii se vor trezi nevoiţi să înfrunte o adevărată armată locală. Filmul i-a făcut cunoscuţi pe Josh Hartnett şi Eric Bana şi a iscat o controversă privind practicile militare ale Statelor Unite.

Film biografic. Pelé (2016)
Vineri, 9 noiembrie, ora 21:10, TVR 1
Considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Pelé a marcat 1281 de goluri în 1363 de meciuri, fiind considerat un erou naţional în Brazilia natală. Retras din sport în 1977, Pelé a fost de atunci încoace un ambasador al sportului cu balonul rotund. Însă înainte să devină o figură legendară, a fost un puști din mahalaua orașului Sao Paulo, din Brazilia, unde era atât de sărac că nu își permitea nici măcar o minge de fotbal. De la curățat podele pentru a-și sprijini familia la stilul său electrizant de jucat fotbal pe străzi până la a-și conduce echipa națională către câștigarea pentru prima dată a Cupei Mondiale la vârsta de 17 ani, filmul prezintă cea mai importantă poveste sportivă a secolului 20. În film joacă Vincent D’Onofrio și vedeta braziliană Seu Jorge.

Acțiune SF. Edge of Tomorrow (2014)
Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 20:00, PRO TV
Aruncat în luptă - contra unei specii extraterestre agresive şi terifiante - pe coasta Franţei (un omagiu evident adus sângeroasei Debarcări din Normandia, din cel de-Al Doilea Război Mondial, care a marcat intervenţia americană în Europa contra Germaniei naziste), maiorului William Cage (Tom Cruise), care activează în armată ca om de relaţii publice şi care n-a fost niciodată pe front, ajunge în prima linie a focurilor pentru că a făcut greşeala să ameninţe un general. La nivel de scenariu science-fiction, loop-ul temporal din Edge of Tomorrow funcţionează foarte bine pentru că logica de la baza lui e identică jocurilor video de tip shooter.

Comedie. Pisica albă, pisica neagră (1998)
Duminică, 11 noiembrie, ora 16:10, FILMCAFE
Matko este un pungaș mărunt care trăiește pe malul Dunării cu fiul său, Zare. După o afacere ratată acesta datorează bani gangsterului local, Dadan. Acesta are o soră mai urâțică pe care încearcă disperat să o mărite, așa că Matko hotărăște să-l mărite pe Zare cu ea. Din păcate pentru Matko, Zare are alte planuri, el fiind îndrăgostit de Ida. Totuși, Matko și Dadan își impun voința și nunta are loc, dar urmările sunt surprinzătoare pentru ei.

Exploreaza subiecte similare:

King Arthur: Legend of the Sword, Hackerville, Black Hawk Down, Andi Vasluianu, Anna Schumacher, Voicu Dumitraș, Pele, Edge of Tomorrow, Tom Cruise, Crna macka beli macor, Event Horizon

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells