Recomandări TV. O săptămână cu multe filme horror pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 28 Oct 2019
Filme tematice în preajma Halloween-ului pe posturile TV de la noi

Iată cele mai bune titluri programate de canaele TV de la noi de luni până duminică. Rubricile Filme la TV și Seriale TV vă pun în temă cu oferta integrală de producții programate săptămâna aceasta.

Horror. The Exorcism of Emily Rose (2005)
Luni, 28 octombrie, ora 23:30, TV1000
Povestea unei tinere femei care devine în mod inexplicabil bolnavă. Emily Rose trăiește viziuni terifiante și îndură convulsii distrugătoare. Emily apelează la ajutorul preotului parohiei.Dar Emily moare în timpul unei ședințe de exorcizare și ulterior preotul este acuzat de omor. Procesul ce urmează opune rațiunea convingerilor religioase, urmărind prin flash-back-uri evoluția bolii lui Emily și oferind interpretări din ambele puncte de vedere.

Antologie horror. Into the Dark
Marţi, 29 octombrie, ora 22:00, AXN
În întuneric: Corpul are în centru Halloween-ul și va fi difuzat pe 29 octombrie. Cu Paul Davis la cârma acestui proiect, telespectatorii vor descoperi cum Wilkes, un asasin profesionist și sofisticat, care are o viziune cinică asupra societății moderne, întâmpină dificultăți atunci când trebuie să transporte un cadavru în noaptea de Halloween. Lucrurile se complică și mai mult, când toată lumea este încântată de ceea ce cred că este costumul său. Thomas Bateman (Crima din Orient Expres) și Rebecca Rittenhouse (A fost odată la …Hollywood) au rolurile principale.

Maraton horror. Stan Against Evil
Miercuri-joi, 30-31 octombrie, ora 22, AMC

În perioada 30-31 octombrie, AMC difuzează un Maraton de Halloween cu toate episoadele sezonului doi ale serialului comedie-horror ”Stan Against Evil”. „Maratonul groazei” începe la ora 22:00. Stan Miller (John C. McGinley) este un fost șerif mereu nemulțumit, din Willard’s Mill, orășel construit pe locul unui masacru al vrăjitoarelor, din secolul XVII. Sezonul 2 aduce, de la episod la episod, copii demonici, victime ale unui letal joc de noroc,membrele unui Consiliu de vrăjitoare, plus călătorii în timp și dubluri malefice

Western. Diligența/Stagecoach (1939)
Miercuri, 30 octombrie, ora 21:10, TVR 2
Prezentând în esență o călătorie cu diligența a mai multor pasageri străini printr-un teritoriu atacat de pieile roșii, filmul evidențiază modul cum se schimbă prejudecățile și cum apare solidaritatea într-o situație primejdioasă. Într-o lungă expozițiune, , regizorul John Ford ne prezintă personajele, astfel încât spectatorul cunoaște detalii importante despre fiecare în parte. Doctorul Boone (Thomas Mitchell) are viciul alcoolului, fiind mai mereu beat, Dallas (Claire Trevor) este o senzuala femeie alungata din oras de un comitet de femei care se tem ca barbatii lor vor avea de-a face cu frumoasa blonda. Domnul Peacock, confundat cu un pastor/preot, este, de fapt, un vanzator de bauturi fine. Ceilalti pasageri sunt: o femeie însărcinată, plecată în căutarea soțului ei, un căpitan în armata americană, un cartofor de prima clasa, iar ultimul, Ringo Kid (John Wayne), un bandit renumit, prins si acum transportat de seriful Curly spre inchisoare.

Comedie horror. Addams Family Values (1993)
Joi, 31 octombrie, ora 20:10, Paramount Channel
După ce Morticia (Anjelica Huston) dă naștere celui de-al treilea copil al familiei Addams, un baiețel dragalaș pe nume Pubert, ceilalti doi copii, Pugsley (Jimmy Workman) si Wednesday (Christina Ricci), pun la cale o sumedenie de planuri pentru a-l ucide pe micul lor fratior. Acest fapt îi determina pe Morticia si sotul ei, Gomez (Raul Julia), sa angajeze o bona (Joan Cusack) care să supravegheze pe cei trei copii. Dar se pare că bona are propriile-i planuri, trimițându-i pe Pugsley și Wednesday într-o îngrozitoare tabără de vara și încercând să îl seducă pe unchiul Fester (Christopher Lloyd), totul pentru a pune mâna pe averea familiei Addams.

Horror. The Unborn (2009)
Sâmbătă, 2 noiembrie, ora 22:00, FilmCafe
Un thriller supranatural care urmărește acțiunile unei tinere împinse într-o lume de coșmar, când un spirit demonic începe să o bântuie și amenință toate persoanele care îi sunt dragi. Barto, un pusti evreu ucis intr-un experiment dintr-un lagar de concentrare german, a devenit un dibbuk! Gary Oldman este un rabin. Cel mai interesante artificiu? Un paralitic care prinde viteza in patru labe.

Biografic. Loving Pablo (2017)
Duminică, 3 noiembrie, ora 17:55, HBO
Subiectul carismaticului traficant de droguri din anii `80 Pablo Escobar nu a fost nici pe departe uitat în ultima vreme, desigur datorită serialului Narcos de la Netflix, dar acum revine în atenţie odată cu ecranizarea Loving Pablo, pe micile noastre ecrane, film ce s-a lansat în 2017 la Festivalul de la Veneţia. Filmul este relatat prin ochii iubitei lui Escobar, jurnalista şi prezentatoarea TV Virginia Vallejo, pe a cărei carte omonimă se şi bazează scenariul, femeia pe care traficantul a învestit-o cu titlul de „biograful” lui. Personajul Virginiei Vallejo, jucat de Penélope Cruz, demonstrează o naivitate ieşită din comun pentru o persoană în postura sa, însă povestea nu e superficială, ci spusă într-un stil empatic, dar care totuși nu îl idealizează pe sinistrul traficant.

Serial nou, fantasy. Materiile întunecate
marți, 5 noiembrie, ora 20, HBO
His Dark Materials o are în centru pe eroina Lyra Belacqua (Dafne Keen, pe care am văzut-o în filmul Logan) , o tânără încăpăţânată, crescută de către învăţaţii de la Universitatea Oxford. După ce unchiul ei Asriel (McAvoy) este la un pas de a fi otrăvit iar prietenul ei a dispărut, Lyra este adoptată de către o femeie bogată, doamna Coulter (Ruth Wilson), dar acesta este abia începutul aventurilor ei. În cele din urmă, dă peste urşi polari cu armură, peste un clan de vrăjitoare şi peste un aviator care zboară cu balonul cu aer cald (Lin Manuel Miranda). Echipată cu un dispozitivi misterios care descoperă mereu adevărul, numit Aletiometru (gr. aletheia = adevăr), Lyra porneşte într-o aventură care pune sub semnul întrebării tot ceea ce ştie despre lumea ei.

Exploreaza subiecte similare:

The Exorcism of Emily Rose, Into the Dark, Stan Against Evil, Stagecoach, John Wayne, Addams Family Values, The Unborn, Loving Pablo, His Dark Materials

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells