Recomandări TV. Magie pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 24 Dec 2018
Mary Poppins cea din 1964 face magie pe micul ecran, aflăm povestea lui Iosif și a Mariei, vedem câteva filme cu Moș Crăciun, iar Guillermo del Toro ne conduce într-o lume nemaivăzută

Într-o lună care stă sub semnul magiei, vă propunem o serie de filme pentru toate vârstele, reunite de mesajul puternic pe care îl transmit. De la animație, la film tematic de Crăciun, povești de dragoste desfășurate în perioada aceasta a anului și spectaculoase producții fantasy, la comedii spumoase. Sunt filme care ne aduc sentimente pozitive. Într-o perioadă a anului în care ne petrecem timpul în familie, iată această serie de filme selectată din programul TV pe care să le urmărim alături de cei dragi. Totodată, echipa Cinemagia vă urează Sărbători fericite!

Animație. Bambi (1942)
luni, 24 decembrie, ora 17.30, TVR 2
TVR 2 va difuza una dintre cele mai frumoase animații, Bambi, filmul din 1942. Producție cu trei nominalizări la premiile Oscar, povestea puiului de căprioară care învaţă, alături de prietenii săi, să-şi poarte singur de grijă şi să supravieţuiască după ce vânătorii îi ucid mama a înduioşat multe generaţii.

Dramă. La sacra famiglia/Familia sfântă (2006)
luni, 24 decembrie, ora 21:30, Kanal D
Cine au fost Iosif şi Maria? Cum erau ei de fapt? Oricine ştie povestea naşterii lui Iisus, dar nu şi a părinţilor săi. Filmul descrie povestea Sfintei Familii, începând cu nașterea Mariei, momentul în care Maria îl întâlnește pe Iosif, Nașterea Copilului Sfânt, până la primii ani din copilăria lui Iisus. Filmul înfăţişează povestea celor doi părinţi ai lui Iisus, descrişi aşa cum au fost ei, nişte oameni simpli, iubitori de viaţă şi cu sufletul plin de căldură. Un film italian cu valențe de documentar, de văzut împreună cu familia.

Love story. Poveste de iarnă/Winter's Tale (2014)
marţi, 25 decembrie, ora 13:40, Cool TV
Poveste de iarnă este un film despre miracole, destine încrucişate şi primordiala luptă dintre bine şi rău. Jessica Brown Findlay şi Colin Farrell sunt protagoniştii poveştii de dragoste, poveste care pe noi ne-a mişcat... Există emoţie, o chimie grozavă între cei doi actori, şi elementul fantasy care proiectează această iubire într-un univers magic, idealizând-o.

Film clasic. Mary Poppins (1964)
marți, 25 decembrie, ora 16.30, TVR 2
În prima zi de Crăciun, TVR 2 programează o producţie nemuritoare despre cea mai simpatică, înțeleaptă şi magică guvernantă. În regia lui Robert Stevenson, comedia muzicală cu Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson și Glynis Johns a primit cinci premii Oscar și Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă. Viaţa familiei Banks se schimbă peste noapte odată cu apariţia lui Mary Poppins, o guvernantă cum nu mai există alta. Exigentă, dar iubitoare, noua angajată a severului bancher Banks reuşeşte să îi cucerească pe cei mici, Jane şi Michael, care nu îşi mai pot imagina viaţa fără ea. Doar nu e puţin lucru să ai o dădacă bună şi înţeleaptă, care se deplasează cu umbrela purtată de vânt, înţelege graiul animalelor şi ştie cele mai amuzante cântece din lume. Într-o zi însă, după ce a rezolvat problemele întregii familii, Mary Poppins îşi ia umbrela cu cap de papagal vorbitor şi se face nevăzută, pentru că mai are şi alţi copii de vizitat.

Romantic. Love Actually (2003)
marţi, 25 decembrie, ora 22:00, TV1000
Scenaristul Richard Curtis, deja celebru odată cu Patru nunți și o înmormântare, Notting Hill și Jurnalul lui Bridget Jones, a trecut și în spatele camerei regizând Love Actually – Pur și simplu dragoste. Ideea a fost de a pune la un loc mai multe povești de dragoste diferite. Distribuția cuprinde nume sonore ca Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Rowan Atkinson, Laura Linney, Billy Bob Thornton. Dragostea îi dă peste cap pe toți cei de mai sus. Aceste evenimente se petrec în Londra în perioada Crăciunului și sunt spuse și filmate cu mult umor și romantism și cu acel dulce amar pe care-l trăiesc toți cei norocoși sau ghinioniști atunci când sunt sub vraja dragostei.

Comedie. La Traversée de Paris (1956)
miercuri, 26 decembrie, ora 21:30, TVR 2
Telecinemateca ne întâmpină cu o comedie de zile mari „Străbătând Parisul”, cu Louis de Funès, Jean Gabin, Bourvil. În 1943, în Parisul ocupat de trupele germane, Marcel Martin, fost taximetrist, îşi câştigă traiul făcând trafic pe piaţa neagră. Într-o seară, Martin trebuie să transporte pe jos, până în celălalt capăt al Parisului, patru valize care conţin un porc tranşat. Printr-un concurs de împrejurări, în poveste intervine şi un anume Grandgil, un pictor faimos, care însă nu-şi dezvăluie adevărata identitate şi, amuzat de încurcătura în care a intrat fără să vrea, continuă aventura. Pe drumul plin de peripeţii, cu porcul în valize, cei doi trebuie să se ferească de patrulele germane şi ajung să se refugieze chiar în apartamentul pictorului. Din nefericire, sunt reţinuţi şi aduşi în faţa comandantului german, iar contrabanda se pedepseşte cu deportarea...

Fantasy. Tinerețe fără bătrânețe (1969)
joi, 27 decembrie, ora 10:10, TVR 1
Filmul nu e o simplă adaptare dupa basm, ci mai curând o chintesenţă a poveștii populare româneşti, spune criticul de film Tudor Caranfil. Tinereţe fără bătrîneţe (1969) dovedeşte o bună stăpânire a mijloacelor fanteziei şi efectelor speciale. Frumoasa actriţă româncă Ana Szeles apare în rolul Prinţesei. Acest film este inspirat din cunoscutul basm al lui Petre Ispirescu, reuşind să-i transpună destul de bine esenţa în limbaj cinematografic. Regizoarea Elisabeta Bostan dovedeşte inventivitate în relatarea întâmplărilor, preluând mai multe elemente din poveştile populare româneşti. Interpretările sunt bune, iar decorurile inspirate. În concluzie, un film pentru copii foarte reuşit ce se situează la nivelul filmelor pentru copii din ţările cu o cinematografie dezvoltată.

Film de familie/Comedie. Christmas Do-Over (2006)
Vineri, 28 decembrie, ora 23:10, TVR HD și TVR 2
În filmulE Crăciun în fiecare zi”, Kevin (Jay Mohr) e nevoit să-şi petreacă sărbătorile cu fiul lui, fosta soţie şi familia acesteia. Kevin se dovedeşte la fel de iresponsabil şi de nepăsător faţă de sentimentele celorlalţi cum a fost toată viaţa. Şi pedeapsa nu va întârzia să apară: Kevin retrăieşte ziua de Crăciun în fiecare zi, până când își va da seama cât de egoist a devenit și ce trebuie să facă pentru a-şi schimba viața.

Comedie. National Lampoon's Christmas Vacation (1989)
sâmbătă, 29 decembrie, ora 16:05, AMC
„Un Crăciun de neuitat” ni-l aduce în atenție pe ghinionistul Clark (Chevy Chase). Dacă unii se chinuie să pună mâna pe cea mai tare jucărie de Crăciun, alții să profite de pe urma sărbătorii și alții să rezolve în această sărbătoare problemele altora, pentru Clark Griswold orice fel de aventură este sortită eșecului. Ghinionistul Clark încearcă din răsputeri să petreacă un Crăciun obișnuit alături de familie și invitați, dar nimic nu îi iese cum își propune.

Fantasy. The Shape of Water (2017)
duminică, 30 decembrie, ora 20:00, HBO
Guillermo del Toro, consacrat ca unul dintre primele nume în regia de filme fantasy, semnează regia filmului The Shape of Water - o poveste de dragoste între o tânără mută şi un umanoid ieşit din ape. Filmul nu e în tradiţia sumbră a producțiilor lui Del Toro, fiind plasat într-un peisaj oniric inspirat din Baltimore-ul anilor 1960. Filmul se poate lăuda cu actori precum Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon şi Doug Jones, însă esenţa filmului e provocarea de a arunca publicul într-o lume nemaivăzută.

Exploreaza subiecte similare:

Bambi, La sacra famiglia, Winter's Tale, Mary Poppins, Love Actually, La Traversée de Paris, Tinereţe fără bătrâneţe, Christmas Do-Over, National Lampoon's Christmas Vacation, The Shape of Water 

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells