Recomandări TV. Luptă pe mai multe fronturi, de luni până duminică

de Gloria Sauciuc în 26 Feb 2018
Arte marțiale, luptă cu demonii interiori, luptă pentru propriile drepturi, luptă pentru supraviețuire, în filmele săptămânii

Cinemagia vă pune la dispoziție programul TV complet dar și două rubrici în care sunt prezentate exclusiv Filme TV  și Serialele programate de majoritatea posturilor de la noi. Selectăm astăzi șapte titluri din oferta canalelor de la noi, dar vă invităm să accesați rubrica dedicată pentru oferta completă.

Arte marțiale. Ip Man
Luni, 26 februarie, ora 16:40, AMC

Legendarul maestru al stilului Wing Chun şi cel care a fost profesorul lui Bruce Lee, Ip Man este jucat în pelicula din 2008 de Donnie Yen, un specialist în numeroase stiluri ale artelor marţiale, perfect mulat pe solicitantul rol asumat. Partea din film în care maestrul pune la pământ zece „centuri negre”, reprezintă una dintre cele mai grozave scene de luptă din filmele asiatice. Oasele scrâşnesc sub puternicele lovituri şi rotiri, pumnii lovesc precum gloanţele unei mitraliere, iar loviturile curg una după alta, braţele şi picioarele alcătuind un tandem mortal şi precis.

Thriller. Black Swan
Marţi, 27 februarie, ora 20:30, Paramount Channel

Concentrat pe a arăta faţetele instabilităţii emoţionale, regizorul Darren Aronosfky explorează psihicul uman, arătând parcursul sucombării, de la instalarea anxietăţii, cu ticurile psihogene pe care le presupune, până la repulsia de tine însuţi, rănirea propriului corp şi halucinaţii. În această etapă Aronofsky introduce elemente fantastice, horror, scene brutale de violenţă, ce culminează cu secvenţa în care un personaj îşi perforează propria faţă cu o pilă. Nina (Natalie Portman) este o balerină experimentată, aleasă de către directorul artistic Thomas Leroy (Vincent Cassel) să o înlocuiască pe prima balerină, Beth (Winona Ryder), pentru deschiderea noului sezon Lacul Lebedelor. Sentimentul vinovăţiei, tensiunea unei aşa răspunderi care îi revine pe umeri, angoasa, anxietatea sunt memorabil portretizate de Portman.

Caz real. Confirmation
Miercuri, 28 februarie, ora 00.50, Digi Film

Filmul prezintă un caz de hărțuire sexuală de la începutul anilor 1990, fiind binevenit în contextul dezbaterii tot mai fervente a subiectului în industria cinematografică dar mai ales la Hollywood. Kerry Washington, nominalizată la Globul de Aur pentru cea mai buna actrita dintr-o mini-serie sau film TV, o interpretează pe Anita Hill care l-a acuzat pe Clarence Thomas (Wendell Pierce) de hărțuire sexuală în timpul audierilor organizate pentru numirea lui ca judecător la Curtea Supremă. Acuzațiile au pus sub semnul întrebării reputația lui Thomas, dar și a lui Hill, de vreme ce publicul nu era sigur de credibilitatea ei.

Dramă. Cast Away
Joi, 1 martie, ora 20:30, PRO CINEMA

Un accident (prăbușirea unui avion) smulge un om din lumea civilizată și îl azvârle peste noapte în sălbăticie. Tom Hanks în rol principal va avea de demonstrat „răbdarea imbatabilă în cea mai cruntă nenorocire, incăpățânarea tenace și hotărârea nestrămutată în cele mai descurajante situații“. Un film recital spre desfătarea fanilor lui Tom Hanks, a cărui prestație rămâne remarcabilă și remarcată (un „Glob de aur“ și o nominalizare la Oscar).

Film românesc. Felix și Otilia
Vineri, 2 martie, ora 20:00, National 24 Plus

Regizorul Iulian Mihu nu şi-a egalat vreodată acest apogeu al carierei, care reuşeşte în multe privinţe chiar să-şi depăşească sursa literară. Rareori am mai întâlnit în filmul românesc o asemenea galerie de personaje, compuse cu fineţe şi aplomb de Clody Bertola, Gheorghe Dinică, Gina Patrichi, Ovidiu Schumacher, Julieta Szönyi, Hermann Chrodowar, Arpad Kemeny, Eliza Petrăchescu, Jean Lorin Florescu, Aristide Teică, Violeta Andrei - ba chiar şi actori proveniţi din alte zone, ca scenograful Radu Boruzescu (Felix), sau balerina Leni Dacian (Aurica). De asemenea, scenografia inegalabilă a lui Liviu Popa, filmată cu stil şi discreţie de Alexandru Întorsureanu şi Gheorghe Fischer (care tocmai brevetaseră procedeul Graphis Color), rezultă într-o succesiune de tablouri ale epocii rareori întâlnite în filmul românesc - şi nu numai.

SF. Gravity
Sâmbătă, 3 martie, ora 22:45, PRO TV

Un accident dezastruos face ca doi astronauţi, jucați de Sandra Bullock și George Clooney, să rămână izolaţi în spaţiu, încercând orice e posibil pentru a se întoarce pe Terra.

Aventuri fantasy. Warcraft
Duminică, 4 martie, ora 21:35, Digi Film

O aventură eroică despre un conflict între două lumi care se ciocnesc, bazată pe fenomenul global care este jocul video creat de Blizzard Entertainment. Tărâmul magic Azeroth se află în prag de război când civilizația care îl populează se înfruntă cu cea mai temută rasă de invadatori: războinicii Orci, care fug din lumea lor aflată pe moarte, pentru a coloniza o altă lume. Când se deschide portalul care leagă cele două lumi, o armată e pusă față în față cu distrugerea, și cealaltă, cu extincția. Aflați în tabere opuse, doi eroi se vor înfrunta într-o bătălie care va decide soarta familiei, poporului și căminului lor.

Exploreaza subiecte similare:

Black Swan, Confirmation, Ip Man, Cast Away, Felix şi Otilia, Gravity, Julieta Szönyi, Warcraft

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells