Recomandări TV: John Carpenter’s Vampires plus alte surprize pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 22 Iun 2015
Joi, 25 iunie, de ora la 22.30, la ProCinema, vânătorii de vampiri se dezlănțuie

Ziua de luni este a recomandărilor TV. Micul ecran ne „îmbie” cu comedii, filme de acțiune, sportive și drame, plus balet. Abonații la HBO  pot urmări luni seara primul episod din noul sezon True Detective. Accesați secțiunea „TV” de pe Cinemagia și consultați rubricile „Filme la TV”, „Seriale la TV” sau „Programul TV complet” pentru oferta detaliată pe zile și ore.

Film cu actriță româncă. „Cartier îndepărtat

luni, 22 iunie, ora 23.10, TVR 2

Dramă, în regia lui Sam Garbarski, adaptare după o manga japoneză semnată de Jiro Taniguchi. Thomas, un artist francez cinic şi blazat, autor de benzi desenate, îşi vizitează vechea casă părintească şi se trezeşte proiectat cu 40 de ani în urmă, în propriul trecut. Aici va încerca să desluşească misterul dispariţiei misterioase a tatălui său, eveniment ce urmează să se petreacă la puţin timp după ’’sosirea’’ lui Thomas acolo. Producția este difuzată în cadrul emisiunii „Filmul de artă”. În film joacă Alexandra Maria Lara

Balet. „Siddharta”

luni, 22 iunie, ora 21.40, Mezzo

Aurélie Dupont este celebrată pe canalul Mezzo în luna iunie, odată cu anunțata ei retragere de pe scenă, cele mai noi spectacole ale sale fiind programate de acest post TV. Pe 22 iunie se difuzeaă spectacolul de dans Siddharta, în coregrafia lui Angelin Preljocaj, o înregistrare de la Opéra National de Paris Bastille din aprilie 2010. Spectacolul este o revizitare a poveștii lui Buddha, cu o explorare personală a unor concepte precum renunțarea la sine, în căutarea absolutului. Povocările unei călătorii spirituale, cu toate incertitudinile și obstacolele sunt surprinse de către balerinii Operei Naționale din Paris. 

Serial polițist.  „Numbers”

miercuri,  24 iunie, ora 19.10, AXN

Agentul special FBI, Don Eppes (Rob Morrow) nu poate fi prea diferit de fratele său mai mic, Charlie Eppes (David Krumholtz), un matematician de exceptie, care vrea să își impresioneze mereu fratele mai mare. Cei doi preiau cele mai dificile cazuri de omucidere și le abordează din perspective diferite. Don este responsabil de adunarea dovezilor solide, iar Charlie se joacă cu probabilitățile matematice și ecuații. Pe AXN și AXN White rulează primmul sezon.

Acțiune. „U.S. Marshals

joi, 25 iunie, ora 20.30,  Antena 1

Văzut de unii ca o continuare la The Fugitive cu Harrison Ford, aici evadatul fiind Wesley Snipes, iar miza cu mai mare greutate. Nu este vorba doar de o crimă, Snipes este spion, acuzat ca a vândut secrete militare. Filmul se axează – așadar - nu pe evadat, ci pe Șeriful care îl urmărește, jucat de Tommy Lee Jones.

Acțiune. „John Carpenter’s Vampires”/Vampirii

joi, 25  iunie, ora  22.30, ProCinema

Jack Crow este seful unei echipe de vanatori de vampiri. Acestia distrug un cuib de creaturi ale noptii in Mexic, dar seful vampirilor, Valek, ii masacreaza echipa si Crow porneste in urmarirea sa. Valek, un vampir salbatic in varsta de 600 de ani, este pe cale sa descopere, dupa o indelunga cautare, Crucea Berzierilor, un obiect de cult necesar pentru un ritual care le-ar da vampirilor puterea de a merge in timpul zilei. Lupta finala va culmina cu o confruntare intre credinta si nemurire.

Comedie.  „Me, Myself & Irene

sâmbătă, 27  iunie, ora 22.30, PRO TV

Cu excepţia lui Mary cea cu vino-ncoa, fraţii Farrelly s-au bazat pe Jim Carrey pentru cele mai mari succese din cariera lor: dovadă este şi Eu cu mine şi Irene, un hit din 2000 (deşi n-a fost primit prea bine de critică) şi un mediu cât se poate de nimerit pentru umorul ireverenţios atât de familiar celor doi cineaşti. Eu cu mine şi Irene a reprezentat şi revenirea lui Renée Zellweger în atenţia publicului larg, actriţa având parte de câteva insuccese după filmul care a făcut-o celebră, Jerry Maguire (1996). În această comedie Jim Carrey dovedeşte că-şi controlează perfect mimica: schizofrenicul Charlie şi alteregoul său Hank sunt cât se poate de diferiţi şi o sursă inepuizabilă de umor. Cu Jim Carrey, Renee Zellweger, Anthony Anderson, Mongo Brownlee, Jerod Mixon

Film sportiv cu ocazia aniversării lui John Cusack. Ultimul joc (1988)

duminică, 28 iunie, 22.00, AMC

În 1919, pariorii oferă bani celor 8 jucători din echipa de baseball White Sox ca să cumpere meciurile. Însă 2 jucători (John Cusack, D.B. Sweeney) se răzgândesc în ultima clipă și joacă corect. Adevărul iese la iveală, cei 8 jucători sunt suspendați pe viață, iar Buck Weaver încearcă să-și spele reputația.

 

Exploreaza subiecte similare:

Quartier lointain, Numb3rs, U.S. Marshals, Me Myself & Irene, Eight Men Out, Vampires, Alexandra Maria Lara, Sam Garbarski, Jirô Taniguchi, Rob Morrow, David Krumholtz, Wesley Snipes, Tommy Lee Jones

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells