Recomandări TV: fiori pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 1 Oct 2018
Nostalgie, film-cult, sânge și acțiune pe micile ecrane de luni până duminică

Săptămâna se deschide pe micul ecran cu o animație dramatică și nostalgică, este vorba de Coco, asemenea vremii de afară și continuă cu un film-cult, cu aventuri sângeroase, thriller și acțiune. Micul ecran oferă, așadar, săptămâna aceasta fiorii pe care orice cinefil îi caută la cinema. Consultați rubricile tematice de pe Cinemagia pentru oferta completă a canalelor TV.

Animație. Coco (2017)
Luni, 1 octombrie, ora 17:40, HBO
 Coco spune povestea lui Miguel, un puşti care iubeşte muzica şi care ar vrea să devină un cântăreţ faimos, doar că în familia lui, din cauza unui trist eveniment din trecut, muzica de orice fel este interzisă. În încercarea de a lupta pentru visul său, Miguel se va trezi pe lumea cealaltă, unde are la dispoziţie un timp limitat pentru a descoperi de ce familia sa urăşte muzica.
Se reia la HBO marţi, 2 octombrie, de la ora 09:20 și sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 18:15.

Film-cult. Chinatown (1974)
Marţi, 2 octombrie, ora 23:00, Paramount Channel
Robert Towne a scris scenariul filmului „Chinatown” anume pentru prietenul său Jack Nicholson și a obținut cu el singurul Oscar al filmului, într-un an dominat de partea a doua a „Nașului”.
Jake Gittes (Jack Nicholson) este un detectiv particular care se ocupă în special de cazurile de infidelitate. El este angajat de către Evelyn Mulwray să îi supravegheze soțul, Hollis, întrucât ea crede că acesta are o aventură cu o altă femeie. Hollis este inginerul responsabil de administrarea rezervei de apa a orașului Los Angeles, iar când Gittes îl fotografiază împreună cu amantă, imaginile ajung la presă iar de acolo lucrurile se complică. Gittes află că femeia care l-a angajat nu era, de fapt, Evelyn Mulwray, ci o impostoare, iar adevărata soție a inginerului dorește să îl dea în judecată pe detectiv.

Aventuri. Apocalypto (2006)
Miercuri, 3 octombrie, ora 23:00, PRO CINEMA
În timpul civilizației Maya un trib pașnic este atacat de războinicii regatului care caută sclavi și oameni pentru a aduce jertfă zeilor. Labă de jaguar (Rudy Youngblood), un tânăr ales pentru a fi sacrificat, reușește să își ascundă soția însărcinată și copilul într-o grotă înainte de a fi capturat. Datorită unei eclipse, el reușește să se salveze exact înainte de a fi omorât și fuge din regat pentru a încerca să își schimbe soarta și să își salveze familia. Filmul este regizat de Mel Gibson și a fost nominalizat la trei premii Oscar.

Horror. Strangers: Prey at Night (2018)
Joi, 4 octombrie, ora 22:45, Film Now
În centrul atenţiei este o familie, alcătuită din cei doi părinți (jucați de Christina Hendricks și Martin Henderson), o adolescentă rebelă și fratele ei mai echilibrat. Pentru a petrece timp împreună și a corecta comportamentul problematic (în viziunea părinților) al fetei, cei patru se îndreaptă spre un parc de rulote, pentru o mini-vacanță, dar acolo trei indivizi mascaţi vor face tot posibilul să îi ucidă. Acest refugiu izolat se transformă într-un loc al terorii pentru familia venită în vacanță.
Cei care vor să vădă vărsare de sânge și suspans vor fi satisfăcuți. Cu un arsenal de cuțite, topoare, arme improvizate, dar și măștile care ascund chipul criminalilor, deci orice urmă de umanitate, filmul aduce fiori spectatorului.

Thriller. Gone Girl
Vineri, 5 octombrie, ora 23:00, PRO TV
În centrul atenţiei este Nick Dunne (Ben Affleck), proprietarul unui bar dintr-un orăşel din Missouri. În ziua celei de-a cincea aniversări a căsătoriei cu Amy (Rosamund Pike), Nick este avertizat de un vecin că uşa casei sale este larg deschisă. Urmele unei lupte îl fac pe Nick să contacteze poliţia, iar curând casa este cercetată de poliţista Rhonda Boney, care descoperă inadverdenţe între declaraţiile bărbatului şi indiciile de la faţa locului. Imediat se coagulează un extraordinar efort de căutare a „fetei dispărute”, numai că gafele făcute de Nick ameninţă să-i întoarcă împotrivă sutele de vecini dornici să ajute. Când cazul atrage atenţia presei naţionale, Nick îşi va da seama repede că este primul suspect într-un caz ce s-ar putea solda cu însăşi condamnarea sa.

Acțiune. Salt
Sâmbătă, 6 octombrie, ora 19:05, AXN
Scenaristul Kurt Wimmer concepuse rolul lui Salt ca pe un rol masculin. În film, Evelyn Salt este ofițer operativ al CIA ; ea este acuzată că ar fi un spion în conservare al Rusiei. Deși toată lumea se întoarce împotriva ei, Salt trebuie să își dovedească nevinovăția – dar faptul că ea fuge de urmăritori nu face decât să sporească îndoielile stârnite împotriva ei.

Fantasy. Pride and Prejudice and Zombies (2016)
Duminică, 7 octombrie, ora 22:55, AXN
Ecranizarea parțală a bestseller-ului cu acelaşi nume al lui Seth Grahame-Smith, o comedie în care povestea binecunoscută din Pride and Prejudice este combinată cu elemente contemporane... şi cu o mulţime de zombi. PPZ poate fi privit ca un film de epocă în care apar zombi, dar și ca un film cu zombi ai cărui eroi sunt aristocrați britanici de secol XIX. Cele cinci surori Bennet nu mai cos goblen, ci lustruiesc arme și se antrenează în arte marțiale. Dacă pentru frivola lor mamă în continuare singura grijă e măritișul, pentru venerabilul domn Bennet (Charles Dance) preocuparea lui este supraviețuirea/ rămânerea în viață a fetelor, cum pericolul unui atac zombi este iminent. Pe de altă parte, scorțosul domn Darcy (Sam Riley) din romanul lui Jane Austen, este acum un „identificator” de zombi și un luptător fără seamăn contra morților vii.

Exploreaza subiecte similare:

Salt, Apocalypto, Coco, Chinatown, Strangers: Prey at Night, Gone Girl, Pride and Prejudice and Zombies

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells