Apocalypto

(2006)

Apocalypto

Poster Apocalypto Postere Apocalypto

Sinopsis Apocalypto

Apocalypto

Actiunea se petrece in timpul civilizatiei mayase. Viata linistita a unui barbat este intrerupta de o armata violenta de invadatori, iar el incepe o calatorie riscanta intr-o lume guvernata de teama si opresiune, in care un final chinuitor il asteapta. Printr-o schimbare a sortii si manat de puterea iubirii pentru femeia lui si pentru familia sa, el va face o incercare disperata sa se intoarca acasa si sa incerce sa-si salveze viata.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: yusaw
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
3 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Icon Entertainment International

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Icon Entertainment International

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Apocalypto
Film disponibil pe DVD în România

Box office Apocalypto

Weekend premieră (01.01.2007)
  • Loc 1
  • Spectatori 12.819
  • Încasări (RON) 184.524,87
Total
  • Spectatori 68.606
  • Încasări (RON) 753.022,66
  • Încasări (USD) 288.912,49

Părerea criticului

Gloria pe 18 Martie 2009 17:48
Ma' Yaan sajkil!
O productie care te tine cu sufletul la gura. Un film al experimentarii senzatiilor. Fascinant, genuin, salbatic. Apocalypto .

Nu- ti fie teama! Intra in lumea profetiilor, a povestilor maya si urmeaza drumul catre locul in care se aduc jertfe zeilor. Apocalypto.
O poveste bine scrisa; si mai bine filmata; Mel Gibson construieste o lume fascinanta, genuina, salbatica urmand drumul lui Jaguar Paw/ Laba de jaguar ( Rudy Youngblood ) locuitor al padurii si mayas care traieste din vanatoare, sot si tata, catre “Orasul de piatra”, ca sclav destinat sacrificiului. Filmul e sub semnul haituirii, a urmaririi vanatului- fie ca e vorba de om sau fiara, iar drumul spre moarte, spectacolul sacrificiului uman in centrul orasului mayas, evadarea care reuseste datorita unui echilibru fragil de vointa/ putere si noroc, pun o aura eroica personajului. Acesta este Jaguar… citeşte

48 12
nemotoujours pe 1 septembrie 2010 21:38
I-MI PLACE LA NEBUNIE COMENTARIUL.DOCUMENTAT,OBIECTIV,CLAR . POT SA IL POSTEZ? TE ROG. nemotoujours@yahoo.ca

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
C_999 pe 23 August 2009 13:23
Macar pentru peisaje merita vazut , un film bun , zic eu.
Prea multa violenta ? la cat erau de salbatici pe vremea aia ce vroiati sa va arate , cum citeau si aplicau codul bunelor maniere?

28 3
nemotoujours pe 1 septembrie 2010 21:39
RAISON AMICE!
florin_nechifor pe 7 iulie 2016 14:01
Defapt, actiunea filmului se petrece cu vreo 500 de ani in urma ;) Si inca ceva,... nu este corect sa ii numim pe cei din trecut, salbatici, doar petru faptul ca ei aveau obiceiuri diferite de ale noastre! Salbatic inseamna primitiv...adica cei care inca isi duc traiul din vanat si cules, care dorm prin pesteri...care inca nu aveau un vocabular...acestia din urma sunt oamenii preistorici! Pe cand bastinasii americani aveau o cultura foarte infloritoare, au construit structuri impresionate... faceau calcule astronomice si matematice :) Parerea mea e ca ai inteles gresit termenul „salbatic” :)
FreakDoll pe 20 Iunie 2009 19:55
Se pare ca Mel G. exceleaza si ca regizor. Mi se pare ca-ti jignesti propria persoana daca afirmi ca acest film n-are logica sau ca e penibil... In fine! :)
26 4
oana pe 25 Martie 2007 21:39
bv. n'am mai vazut un film atat de reusit. p viitor sa mai faci filme din astea...
21 7
sym pe 5 iunie 2010 14:25
UN FILM BUN DE NE UITAT.................
moldyx pe 7 mai 2012 20:26
oana , fetele intotdeauna sunt cu capul in nori asta e un site cu filme nu vorbesti cu regizorii aici cele care dau dislike se simt !
CRISTIAN_FLORIN pe 27 Septembrie 2012 23:14
Acest film poiate fi inclus fara dubii in categoria filmelor istorice. Cu mai mult timp inaintea sosirii primilor conquistadori spanioli condusi de catre Fernando Cortez, mai multe triburi de indieni se aflau in conflict, in razboaie sangeroase pentru putere si succesiune. Fiecare dintre triburi dorea puterea, stapanirea si distrugerea totala a celorlalte. Altfel spus, fiecare dorea suprematia iar acest deziderat era atins prin cele mai sangeroase metode. Luptele grele, sangeroase, pline de sacrificii si pierderi decisive dintre triburi, toate acestea au constituit un mare avantaj, un atu decisiv in favoarea albilor, primii fiind spaniolii conquistadori care ulterior, au cucerit cu multa usurinta teritoriile indienilor din aceste tinuturi cum ar fi Ixtapalapan , oras cucerit de catre Fernando Cortez. Triburile de indieni erau extrem de slabite dupa conflictele si razboaiele interne… citeşte
19 6
SpeedGrapher pe 3 martie 2014 18:05
Nu a existat nici un Fernando Cortez....a existat Hernan Cortes si Francisco Pizarro, cei mai cunoscuti conquistadori.
lolozilla pe 30 iulie 2016 16:16
@Catalin_Paul_Moga, il chema Hernán Cortés de Monroy y Pizarro Altamirano, mai ai si tupeu sa pui pe altii sa se documenteze.
Mitch pe 28 Ianuarie 2007 01:29
Un film magistral, fabulos, realmente ne-pãmântesc... N-am calificativ pt. Gibson. Un regizor care rescrie legile cinematografiei. În opinea mea Gibson este cel mai bun regizor dupã Ridley Scott.
14 3
Lucica pe 03 Ianuarie 2009 10:18
Vi se pare ca este un film dur?Da ,este!Ce mi-a placut cel mai mult a fost vointa personajului principal de a trai,de a duce mai departe neamul lui.
Filmul scoate in evidenta faptul ca nici o fiara nu este mai rea decat omul.S-a descurcat minunat cu animalul care il atacase doar pentru ca isi apara puiul.Dar s-a luptat din rasputeri cu "cea mai frumoasa creatie":omul-mai rau decat tote fiarele la un loc!
Felicitari regizorului!Stiu ca ne oripileaza duritatea cu care a redat evenimentele,dar de ce ne ascundem dupa deget?

12 4
cezarika21 pe 06 Decembrie 2014 17:25
"Ultimul mohican" al poporului maya sau începutul sfârşitului unei mari civilizaţii
Potrivit istoricilor, civilizaţia maya a atins punctul de maximă înflorire în secolul al VIII-lea, căzând în secolele următoare în declin ca urmare a suprapopulării, războaielor civile, secetei şi epidemiilor. Teritoriul care a adăpostea una dintre cele mai înfloritoare civilizaţii, cunoscută insuficient în zilele noastre, a devenit brusc prea mic pentru numeroasele popoare care încercau să-şi impună supremaţia asupra celorlalte, măcelărindu-i pe locuitorii triburilor inamice sau transformându-i în sclavi. Războaiele civile şi creşterea diferenţelor sociale între bogaţi şi săraci au slăbit coeziunea mayaşilor, determinând cucerirea cu uşurinţă a teritoriilor lor de către conquistadorii spanioli, care au invadat continentul american la începutul secolului al XVI-lea.

Încă de la începutul filmului, Mel Gibson trasează o paralelă… citeşte

11 2
claudiu-daniel pe 09 Iulie 2008 21:16
fratilor nare cum sa nu va placa acest film pentru ca e foarte reusit mia placut enorm merita un oscar acest film locati superbe actori necunoscuti dar talentati se vede ca are ochiul format pentru care merita sa joace untrun film bun bravo mel gibson asi mai vrea sa ved asemenea filme cu triburi e interesant.
11 5
iondindeal pe 12 Decembrie 2009 11:37
raaaa
super smecher filmu se aseamna ca si cruzime cu Passion of the Christ se vede mana lu' gibson
11 6
catwoman pe 28 Aprilie 2007 18:29
poate ca unii sustin ca filmul este slab,dar eu cred ca este o capodopera.Mel gipson a relatat perfect viata intro cultura mayasa.am fost surprinsa sa vad momentul sacrificiului(in care victimei i se scotea inima ptr a indura zeii)care a fost intradevar cam.....barbar si inuman dar acum cateva secole,era ceva normal .....si costumele au fost destul de realiste....partea prosta(singura) este deznodamantul care poate fi banuit inca de la inceput:eroul principal si familia sa trebuie sa supravietuiasca.......nu mai spun ca Laba de Jaguar a scapat de cel putin 5 ori ca prin urechile acului.......totusi filmul merita vazut...dar inainte recomand sa va documentati despre populatiile sud-americane
8 2
irinel_ianchis pe 10 februarie 2010 10:31
te cunosc ? esti cu mn in clasa, a si foarte buna parerea
andry pe 28 Aprilie 2007 18:20
merita 5 stele ptr ecranizare,iar scenariul este extraordinar........pur si simplu am stat cu sufletul la gura....mel gipson a fc cea mai buna treaba.a relatat perfect cultura mayasa la fel si costumele,si obiceiurile barbare de sacrificiu in masa a acestei culturi sud-americane.....merita oscarurile castigate....
6 2
dp75 pe 10 martie 2010 01:04
din pacate,n-a castigat nici un oscar,desi merita macar vreo 5 (costumatie-machiaj,regie,sunet,imagine si de ce nu cei mai buni actori-pt.ca asta este domnule,au jucat foarte bine oamenii aia,ceva nemaivazut)
rokz pe 27 noiembrie 2011 19:52
un film fabulos !
irina t pe 27 Iulie 2007 20:41
Un film surprinzator, violent, barbar... un film care te tine in suspans, care nu plictiseste nicio secunda. Mie mesajul filmului mi s=a parut a fi acela ca mai presus de orice e dorinta omului de a supravietui atat prin propria persoana cat si prin urmasi. Distributia a dat dovada de profesionalism si cred ca aceasta impreuna cu limba specifica triburilor din acea vreme au dat o nota de originalitate filmului. In ansamblu filmul e original, asa cum ne-a obisnuit M.G. Ca un minus al filmului, cred ca s-a pus accent pe reprezentarea violentei si a caracterului barbar a civilizatiei, si nu a ceea ce gandea omul in acea perioada. Cat despre mesaj, pe care ar fi dorit M.G. sa il transmita, nu mi se pare atat de vizibil insa fiecare om intelege filmul in felul sau. totusi, filmul este foarte bine realizat si ceea ce m-a mai imresionat au fost costumele si mai ales detaliile pe care se pune… citeşte
5 1
pop andrey pe 21 Ianuarie 2008 21:56
super film.merita vazut
4 2
danciu constantin pe 15 Mai 2007 23:24
Realizarea de exceptie produsa de Mel Gibson are cel putin 4 calitati, in opinia mea, care rar le gasesti la alte filme si anume: folosirea unei distributii complet surprinzatoare si absolut credibila din actori , multi din ei la primul rol de acest fel, fara nume sonore si figuri obosite ale marelui ecran, in al doilea rand realizare tehnica de exceptie si de mare clasa in special in ceea ce priveste detaliile, in al treilea rand limba care da o nota de absoluta credibilitate, fara expresii tipic americanesti sau clisee de actori hollywoodieni iar in ultimul rand, dar nu mai putin important tema filmului care este foarte grea si riscanta pentru orice producator. Acesta este un film la care trebuie sa "te cuplezi" si nu e un film la care sa te duci cu soacra, copii minori sau prietena, toti acestia dorind un film usor, fara prea multa adrenalina. E clar un film pentru barbati, 20-40 ani,… citeşte
4 2
Yore B pe 03 Ianuarie 2009 20:18
unul dintre cele mai bune filme pe care le.am vazut!
4 3

Spune-ţi părerea despre Apocalypto

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Apocalypto
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells