Recomandări TV. Filme biografice de neratat, serial nou, SF

de Gloria Sauciuc în 28 Ian 2019
Iată cele mai interesante titluri oferite de canalele TV de la noi

Ziua de luni este a Recomandărilor TV, așa că am selectat cele mai interesante titluri din oferta canalelor de la noi, pe care le prezentăm mai jos. Vă invităm, totodată, să „răsfoiți” rubricile din program dedicate filmelor și, respectiv, serialelor.

Serial nou. Avanpostul
Luni, 28 ianuarie, ora 22:00, Diva
Avanpostul (The Outpost) este un nou serial, în premieră în România, care prezintă o lume fantastică la Diva începând de luni, 28 ianuarie, de la 22:00, câte două episoade. Producția americană spune povestea orfanei Talon (interpretată de actrița australiană Jessica Green), singura supraviețuitoare a rasei numite „Blackbloods”. După ce întregul ei sat a fost exterminat de o bandă de mercenari, Talon duce o viață solitară și descoperă că are anumite abilități care o fac mai rapidă, mai puternică și îi permit să se vindece mai repede ca majoritatea oamenilor. După un deceniu, Talon se ascunde chiar sub ochii tiranicului regim al Primului Ordin, dar nu pierde nici o clipă din vedere scopul, acela de a-și răzbuna familia.

Biografic. The Glass Castle (2017)
Marţi, 29 ianuarie, ora 18:50, Filmbox Premium
Castelul de sticlă este un volum memorialistic care s-a menţionut în lista de bestselleruri a New York Times timp de 100 de săptămâni. Filmul îi are în distribuție, printre alții, pe Brie Larson, Woody Harrelson şi Naomi Watts. Rex şi Rose Mary Walls au avut patru copii. La început, aceştia au fost nomazi, călătorind prin oraşele deşertice din sud-vest, campând în munţi. Rex Walls, tatăl, un tip carismatic, de o extraordinară inteligență, îi învață pe copii istorie, fizică, vânează demoni împreună cu ei pentru a-i face să-și depășească temerile, le dăruiește stelele de pe cer de ziua lor, dar, dincolo de toate, nu reușește să le asigure un trai decent. După ce banii s-au terminat şi fascinaţia vieţii de nomad s-a risipit, familia s-a stabilit într-un oraş de mineri din vestul Virginiei. Jeannette şi fraţii ei au fost nevoiţi să înceapă să se îngrijească singuri, găsind, într-un final, puterea şi dorinţa de a pleca de acasă.

SF. Autómata (2014)
Miercuri, 30 ianuarie, ora 20:30, Pro Cinema
Antonio Banderas revine în atenţie în acest SF post-apocaliptic inspirat în parte de Isaac Asimov. Acţiunea are loc în 2044, după ce suprafaţa Pământului a devenit radioactivă, iar oamenii au început să construiască roboţi pentru a duce la îndeplinire munci în condiţiile periculoase. Două protocoale stau la baza programării roboţilor. Primul îi determină pe aceştia să protejeze viaţa umană cu orice preţ. Al doilea îi împiedică să se modifice sau repare singuri. Când Jacq, angajatul principalului producător de roboţi, dă peste două exemplare care au suferit modificări, devine imperios necesar să îşi dea seama cum s-a petrecut acest lucru.

Comedie de Woody Allen. To Rome with Love (2012)
Joi, 31 ianuarie, ora 22:10, TVR 1
Faimosul arhitect John (Alec Baldwin) își petrece vacanța la Roma, acolo a locuit odinioară, în tinerețe. În preumblările sale prin fostul său cartier îl întâlnește pe Jack (Jesse Eisenberg), un tânăr care îi amintește de el așa cum era în tinerețe. Jack se îndrăgostește până peste urechi de Monica (Ellen Page), frivola prietena a lui Sally, iubita lui John. În același timp, Jerry (Woody Allen), un director de operă care s-a retras din activitate, pleacă la Roma împreună cu soția sa, Phyllis (Judy Davis), pentru a face cunoștință cu Michelangelo (Flavio Parenti), logodnicul italian al fiicei lor Hayley (Alison Pill). Jerry e uimit să afle că tatăl lui Jerry, Giancarlo (celebrul tenor Fabio Armiliato), un antreprenor de pompe funebre, cântă arie de operă într-o manieră demnă de La Scala. Convins că acest talent extraordinar nu trebuie să rămână anonim, Jerry își pune în cap să-l promoveze pe Giancarlo, resuscitându-și, astfel, propria carieră.

Biografic. Walesa (2013)
Vineri, 01 februarie, ora 21:00, TVR 1
biografia lui Lech Walesa, polonezul care a devenit - din electrician pe şantierul naval - lider al primului sindicat liber din Europa de Est, figură a dizidenţei politice în tot blocul comunist şi, mai apoi, lider politic. Portretul polonezului carismatic şi slobod la gură este suprins cu ocazia unui interviu care începe odată cu filmul: Walesa povesteşte, iar filmul îi reconstituie în flashbackuri biografia. Cea relevantă pentru cariera lui de lider, pentru că vorbim de un film politic: participarea la protestele din 1970 (atunci când guvernul comunist polonez măreşte, într-un gest politic eronat, preţurile produselor de bază, după care opreşte revoltele muncitoreşti cu vărsare de sânge), activitatea sa ca lider sindical în fruntea unui colectiv de muncitori care vede că regimul comunist nu îi reprezintă interesele, apoi statutul de dizident ce culminează cu decernarea premiului Nobel.

Viaţa de familie este suprinsă dar tangenţial: soţia sa, deşi i se face un portret destul de profund, rămâne la nivelul de personaj secundar. Carisma însoţeşte pe Walesa în film (jucat de actorul Robert Wieckiewicz), după cum este şi trăsătura-cheie a lui Walesa din viaţa reală: sigur pe el, calm şi cu o mustaţă impunătoare, temperamental şi totuşi calculat. Actorul îi surprinde esenţa lui muncitorească, a omului care „nu citeşte multe cărţi", după cum declară în film, dar inteligent şi cu un fin simţ politic. Cu alte cuvinte, este portretul reuşit al unui lider, chiar dacă suprinde numai perioada de glorie ce coincide cu lupta sindicală şi cu disidenţa - şi nu cariera ulterioară de om politic.

Supereroi. Gardienii Galaxiei Vol. 2 (2017)
Sâmbătă, 2 februarie, ora 00:15, PRO TV
Sequel-ul readuce pe marele ecran echipa formată din Star Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista), Groot (Vin Diesel) şi Rocket – alături de o parteneră temporară, Nebula (Karen Gillan). Vânaţi de rasa Suveranilor, dau de cel care se intitulează părintele lui Star Lord, iar de aici necazurile se ţin lanţ.

Film românesc. De ce eu? (2015)
Duminică, 3 februarie, ora 01:00, Prima TV
Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror și a presiunilor exercitate asupra sa. Personajul principal este jucat de Emilian Oprea. Unul dintre cele mai populare filme românești ale anului 2015, De ce eu? a fost văzut de peste 65.000 de spectatori în cinematografele din România. A avut premiera mondială la Berlin și a câștigat Premiul Uniunii Criticilor de Film din Bulgaria în Balkan Competition, la Festivalul de la Sofia

Exploreaza subiecte similare:

The Outpost, The Glass Castle, Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi Watts, Autómata, Antonio Banderas, Isaac Asimov, To Rome with Love, Woody Allen, Walesa. Czlowiek z nadziei, Jesse Eisenberg, Alec Baldwin, Guardians of the Galaxy Vol. 2, De ce eu?, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Emilian Oprea

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells