Recomandări TV. Femei în roluri de putere, film cu tancuri, bărbați idealiști

de Gloria Sauciuc în 26 Aug 2019
Iată o selecție a celor mai interesante titluri pe care posturile TV de la noi le oferă, de luni până duminică

Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de programul complet al posturilor TV de la noi, rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Crimă. Terminal (2018)
Luni, 26 august, ora 21:45, Film Now

Iat-o pe Margot Robbie într-o ipostază mai sinistră decât cea de Harley Quinn, în rolul lui Annie, o minte feminină pusă pe răzbunare. Alături de ea, o distribuție interesantă - Simon Pegg, Mike Myers, Max Irons, Matthew Lewis. „Thrillerul oferă o călătorie întunecată și sângeroasă, în același timp fascinantă și ridicolă, cu twisturi scandaloase, îndrăznețe și interpretări suculente”, scria publicația Chicago Suntimes. O combinație nu pe gustul tuturor între un film cu gangsteri din anii 1940-1950, Alice în Țara Minunilor, Pulp Fiction, Sin City și Blade Runner, mai scrie criticul de film al Chicago Suntimes. 

Film de război. Fury (2014)
Marţi, 27 august, ora 23:40, Filmbox Premium

Fury încearcă să surprindă realitatea din interiorul unui tanc: eroii săi sunt echipajul unui blindat american M4 Sherman, care, în 1945, după luni de luptă în Europa, ajunge pe teritoriul german. Fiecare din cei cinci face parte dintr-o tipologie umană: eroul (jucat de Brad Pitt), religiosul (tunarul, jucat de un foarte plângăcios Shia LaBoeuf), bruta (încărcătorul, jucat de Jon Bernthal), novicele (Logan Lerman, bun în rol), minoritarul (şoferul tancului, jucat de Michael Peña). Blindatele americane, mult inferioare celor germane, pun pe tanchişti în permanent pericol în faţa trupelor naziste.

Aventuri. The Man Who Killed Don Quixote (2018)
Miercuri, 28 august, ora 13:05, HBO

Poveste clasică în care fantezia și aventura se iau la întrecere în cadre picturale acompaniate de comic de situație și de caracter, Omul care l-a ucis pe Don Quijote își are punctul de pornire în romanul lui Cervantes. Filmat în mai multe locuri exotice din Spania, Portugalia și Insulele Canare - lungmetrajul îl prezintă pe Toby (Adam Driver), un publicitar sarcastic, prins subit în fanteziile unui bătrân cizmar spaniol care se crede Don Quijote (Jonathan Pryce). De-a lungul aventurilor suprarealiste și deosebit de comice pe care ajung să le trăiască împreună, Toby începe să nu mai distingă între vis și realitate. Producția a durat aproape 30 de ani din cauza unor probleme financiare, tehnice și legate de actorii din rolurile principale, obligându-l pe Terry Gilliam să trăiască o adevărată odisee. 

Film marca Tarantino. Jackie Brown (1997)
Joi, 29 august, ora 20:00, HBO

Pam Grier joacă rolul unei stewardese (Jackie Brown) care nu mai e la prima tinerețe, dar încă atrage privirile și, din nefericire pentru ea, o dată cu privirile atrage și atenția unor polițiști. Jackie transportă bani murdari pentru un traficant de arme, Ordell Robbie (Samuel L. Jackson), dar la unul dintre transporturi cade în plasa întinsă de agentul Ray Nicolete (Micheal Keaton) și polițistul Mark Dargus (Michael Bowen). Arestată și în fața perspectivei de a petrece ani buni în închisoare, șansa lui Jackie apare în persoana lui Max Cherry (Robert Forster), trimis de Ordell să-i plătească cauțiunea și să o ia de la arest. Max se simte imediat atras de ea și alege un drum ocolit pentru întoarcerea acasă. Acțiunea se declanșează când Jackie începe un joc extrem de îndrăzneț, în care joacă ingenios cartea inocenței în timp ce reușește să-i asmuța pe toți ceilalți unul împotrivă celuilalt. 

SF. The 5th Wave (2016)
Vineri, 30 august, ora 21:00, AXN

Chloë Grace Moretz creează un personaj care poate fi pus în rând cu Thomas (Dylan O'Brien) din seria The Maze Runner, sau chiar cu Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din seria Jocurile Foamei. Chloë Grace Moretz inspiră tot ceea ce personajul ei trebuie să arate - eroism, energie, forță, rezistență fizică. O crezi și o urmezi în aventura ei. Este mereu în mișcare, ceea ce dă și filmului ritm. Contextul în care se desfășoară este unul SF de tip distopic. Al 5lea val este despre lupta unei adolescente pentru a-și salva fratele, când apocalipsa adusă de extratereștri se instalează pe planetă, în valuri, distrugând omenirea. Scara la care se întâmplă distrugerile este globală. 

Dramă. Labor Day (2013)
Sâmbătă, 31 august, ora 19:40, Paramount Channel

Regizorul lui Juno şi Thank You For Smoking ne propune această dramă cu Kate Winslet și Josh Brolin protagoniști. Acesta din urmă joacă un evadat acuzat de crimă, care se ascundă de poliţie la Adele, o fostă dansatoare divorțată, fragilă din punct de vedere emoțional și cu inima frântă, care îl crește singură pe fiul ei. Pornind de la raportul răpitor-victime, relaţia evoluează foarte ușor către o poveste amoroasă ȋntre cei doi adulţi, acceptată și de adolescentul care ȋși vede mama ieșită din letargie.

Dramă. A Better Life (2011)
Duminică, 1 septembrie, ora 22:10, TVR HD și TVR 2

Mexicanul Carlos Galindo (Demian Bichir) visa la O viață mai bună pentru soția și fiul lui când a trecut granița ilegal în Statele Unite. Câțiva ani mai târziu, după ce soția l-a părăsit, singurul lui țel este ca băiatul, Luis, să poată profita de posibilitățile de care el n-a avut parte niciodată. Dar adolescentul se lasă atras într-o bandă violentă de cartier, riscând să-i provoace necazuri lui Carlos, care nu are statut legal în America.

Exploreaza subiecte similare:

Terminal, Margot Robbie, Simon Pegg, Mike Myers, Max Irons, Matthew Lewis, Fury, Brad Pitt, Jackie Brown, The Man Who Killed Don Quixote, Pam Grier, Quentin Tarantino, Labor Day, A Better Life, Demián Bichir, Kate Winslet, Josh Brolin, Chloë Grace Moretz

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells