Recomandări TV. Eroi de acţiune şi comedie în filmele programate pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 9 Oct 2017
Iată o serie de filme ce merită văzute pe micul ecran săptămâna aceasta
Ziua de luni este a Recomandărilor TV pentru toată săptămâna. Programul complet al posturilor TV poate fi consultat accesând rubrica TV de pe website-ul cinemagia.ro. Filmele şi serialele au fiecare secţiuni de sine stătătoare, pentru găsirea rapidă a producţiilor programate la fiecare oră, în fiecare zi, pe orice canal.

Comedie SF. Tank Girl (1995)
luni, 9 octombrie, ora 14:05, AMC 
marţi, 10 octombrie, ora 10:35, AMC 
Acțiunea are loc în 2033, la 11 ani de la impactul unei comete ce a dus la deșertificarea întregului Pământ. Rezervele de apă sunt depozitate și păzite de  o companie-stat numită Water & Power. Lacomă, ca orice companie mamut, își impune stăpânirea prin forță. Oamenii sunt fie sclavi ai companiei, fie soldați în solda companiei, fie rebeli. Rebecca Buck zisă și Tank Girl face parte dintr-o comunitate de rebeli, un pic power flower. Din păcate dorința lor de libertate intră în conflict cu dorința de extindere a companiei. Prietenul Rebeccăi este ucis, mica ei prietenă Sam este răpită și chiar ea ajunge ostatică. Liderul Water & Power, Kesslee pune 
ochii pe Tank Girl și încearcă să o recruteze pentru a se infiltra în rândul unor rebeli numiți Rippers. Acești rebeli sunt oameni sau animale combinate genetic cu ADN de cangur pentru a deveni supersoldați. Uitați în deșert de creatorul lor Johnny Prophet, plecat să dezvolte o tehnologie de desalinizare, ei devin coșmarul companiei W&P. Torturată de către Kesslee Tank Girl evadează împreună cu o altă deținută Jet Girl furând un tank și un avion de luptă. Reușesc să o salveze pe Sam dintr-un centru de plăcere pentru adulți, dar pentru puțin timp. Micuța este din nou făcută prizonier de Kesslee. Cele două super eroine pleacă în căutarea spintecătorilor, pe care îi caută pentru ajutor. Sunt capturate de aceștia și reușesc să treacă testele de inițiere. Puținele idei SF sunt tratate într-o notă umoristică. Supersoldații sunt niște canguri simpatici care urăsc armele. Kesslee își pierde capul și este înlocuit de o reprezentare holografică. Execuțiile sunt făcute prin extragerea apei din nefericit.
 
Dramă. Das weiße Band/Panglica albă
luni, 9 octombrie, ora 03:30, TVR 2 
Insomniacii nu trebuie să rateze filmul Panglica albă, programat de TVR 2 la o oră foarte târzie din noapte. Das weisse Band e o povestire inspirată din realitate: un film de suspans cu perspective şocante asupra naturii umane, explicând de ce oameni obişnuiţi fac (sau consimt la) lucruri îngrozitoare. Haneke descoperă o legătură între modul în care se poartă părinţii cu copiii şi modul în care conducătorii (cei politici) se achită de obligaţiile lor. Filmul se petrece într-un sat din Germania, în jurul anului 1913, iar voice-over-ul din deschidere explică faptul că povestea s-ar putea să nu aibă acurateţe (deoarece povestitorul însuşi este în vârstă), dar este adevărată - "unele lucruri care s-au petrecut în ţară" (este vorba de perioada premergătoare Primului Război Mondial). Cea mai mare parte din sat e cu totul dependentă de baronul şi baroneasa locului, care îi tratează ca pe slujitori - folosindu-i drept muncitori agricoli, servitori în casă, şi orice altceva.  Sătenii se tem de aceşti stăpâni, în acelaşi fel în care toţi muncitorii care depind de un salariu se tem de şefii lor. Zilele trec într-o stare de nefericire calmă, până când unele întâmplări stranii tulbură ritmul leneş al existenţei...
 
Serial TV. Peaky Blinders (2013)  
Marţi, 10 octombrie, ora 21:00, Filmbox Premium
Începând cu luna octombrie, FilmBox Premium va difuza primul sezon al producției BBC „Banda Peaky Blinders” (2013), un serial britanic despre o renumită bandă de gangsteri care făceau legea în anii '20, în Anglia posteblică. Serialul spune o poveste care începe imediat după Primul Război Mondial, în cartierele orașului Birmingham, în care veteranul Thomas Shelby, interpretat de Cillian Murphy, conduce propria sa bandă „Peaky Blinders”, numită astfel deoarece aceasta ascundea lame mortale în șepcile pe care le 
purtau în timpul jafurilor.
 
Cillian Murphy, actorul care interpretează rolul principal în serialul care începe marți, 10 octombrie, pe FilmBox Premium, a fost foarte lăudat de critici pentru prestația sa, despre care prestigiosul cotidian „The Guardian” spune că este una „extrem de puternică”, relatând o parte a istoriei Marii Britanii despre care se vorbește mai puțin.
 
Dramă. The Help/Culoarea sentimentelor (2011)
Miercuri, 11 octombrie, ora 21:00, Diva 
The Help le are în distribuţie pe Emma Stone, Viola Davis şi Octavia Spencer în rolurile lui Skeeter, Aibileen şi Minny, trei femei diferite dar la fel de îndrăzneţe, care se unesc împotriva regulilor rigide de segregare rasială ce marcau statul american Mississippi în anii '60. Prietenia celor trei, care le pune pe toate în primejdie, le dă curajul să depăşească barierele sociale şi să înfrunte mentalităţile celor din jur.
 
Emma Stone este în rolul protagonistei: Skeeter e o tânără având nu doar ambiţii de ziarist, dar şi nemulţumirea faţă de actele de rasism la care e martor în orăşelul natal. Astfel, le va convinge pe servitoarele de culoare să-şi relateze fiecare povestea vieţii: mai întâi pe răbdătoarea Aibileen (Viola Davis), apoi pe temperamentala Minny (Octavia Spencer). Însă ceea ce urmează sunt mărturiile servitoarelor de culoare din întregul oraş, care au ceva de spus legat de nedreptăţile din viaţa lor de zi cu zi. În regia lui Tate Taylor (el însuşi din sudul Statelor Unite), The Help e un film uşor de privit şi uşor în general, dulce dar schimbător, cu o galerie de tipologii feminine: impertinenţa comică a personajului Octaviei Spencer, modestia lui Davis, şarmul lui Emma Stone, maliţiozitatea lui Bryce Dallas Howard, frivolitatea lui Jessica Chastain sau nonconformismul lui Allison Janney.
 
Joi, 12 octombrie, ora 19:50, TNT 
Lloyd e șofer și într-o zi conduce la aeroport o frumoasă femeie, Mary, care-și uită în mașină servieta cu bani. Deși aleargă după ea, nu reușește să o mai găsească, dar află că a plecat la Aspen. El și Harry decid să-i ducă banii și pornesc la drum cu mașina. Peripeţiile se ţin lanţ. Filmul este un fel de tratament, spunea Jim Carrey. „E grozav pentru public să se uite la oameni mult mai duşi decât ei şi să se simtă bine prin comparaţie. Pentru cei doi e ceva complet natural. Îi interesează de fiecare dată un obiectiv minor comparativ cu tot dezastrul pe care îl lasă în urma lor. Noi, restul oamenilor nu facem decât să ne gândim la consecinţele faptelor noastre. E plăcut să iei o pauză de la rutina asta”.
 
Acţiune. Blood Diamond (2006)
vineri, 13 octombrie, ora 00:30, TNT
În contextul războiului civil care a aruncat Sierra Leone în haos în anii '90, Blood Diamond/Diamantul sângeriu este povestea lui Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un fost mercenar din Zimbabwe, și a lui Solomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescar din tribul Mende. Amândoi sunt africani, dar trecutul lor este cât se poate diferit. Destinul îi aruncă pe același drum în momentul în care pornesc amândoi pentru a recupera un rar diamant roz, genul de piatră prețioasă în stare să-ți transforme viața... sau să-i pună capăt.  
 
Emisiune de suspans şi aventură. Fort Boyard
duminică, 15 octombrie, ora 20. 30, Pro TV
Claudia Pavel, Kamara, Lia Bugnar sunt trei dintre concurenţii ce vor încerca să ducă la bun sfârşit probele dificile din Fort Boyard - duminică, 15 octombrie. Emisiunea a fost filmată în fortul original din Golful Oceanului Atlantic, din Franţa. Napoleon a început construcţia fortului în 1801 şi a durat 56 de ani. Fortul este plin de secrete şi pericole, pe care concurenţii trebuie să le înfrunte.
 
duminică, 15 Oct 22:15, PRO TV 
Hitman: Agent 47 aduce laolaltă un anti-erou emblematic, o protagonistă puternică şi surprinzătoare, precum şi un antagonist aparent de neoprit, toţi într-o poveste incitantă ce parcurge tot globul. Impactul şi importanţa personajului principal asupra miilor de fani care i-au urmărit aventurile prin câteva medii nu au scăpat neobservate de producătorul Adrian Askarieh, care a avut iniţial ideea de a aduce pe marele ecran Agentul 47 şi franciza jocului video Hitman.
 
Acțiunea este reușit construită, iar subiectul se menține în premisele soft-SF-ului: un experiment de inginerie genetică. Față de Mission Impossible 5, cu care am fost tentată să compar filmul, acțiunea este ceva mai credibilă, fără să depășească locurile comune ale genului: unul sau mai mulți superagenți, o femeie fatală, o organizație malefică al cărei șef este eroul negativ.
 
Agentul 47 și adversarul său de pe teren (un actor pe care ne era dor să-l revedem pe marele ecran), cel cu care va lupta corp la corp, trimit la Terminator, și putem să ne întrebăm dacă nu vorbim aici de un avatar al eroului lui Schwarzenegger. Cu maniere și gesturi robotice, personajul lui Rupert Friend are ceva din carisma lui Terminator sau chiar Robocop. Dacă adăugăm armura bionică a eroului negativ, cu siguranță ne gândim la Terminator (minus apocalipsa și minus Sarah Connor).

Exploreaza subiecte similare:

Tank Girl, Peaky Blinders, The Help, Dumb & Dumber, Hitman: Agent 47, Blood Diamond, Das weiße Band - Eine deutsche Kindergeschichte

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 9 octombrie 2017 15:13
Ce de filme proaste...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells