Recomandări TV. Aventuri violente, răsturnări de situație și umor (negru)

de Gloria Sauciuc în 15 Oct 2018
Cele mai interesante titluri programate pe micul ecran de luni până duminică

Filmele horror încep să își facă loc pe micul ecran, în anticiparea Halloween-ului, serbat pe 31 octombrie. În afară de Necunosuții, programat miercuri după miezul nopții, iată o selecție de filme din programul canalelor de la noi. În secțiunea „TV” puteți consulta oferta integrală de filme și seriale dar și programul TV complet.

Aventuri. Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)
Luni, 15 octombrie, ora 22:00, HBO

 Patru adolescenţi - Spencer, Bethany, Fridge şi Martha - care nu seamănă de loc între ei, sunt absorbiţi în mod misterios în lumea jocului Jumanji. Foarte curând, ei îşi dau seama că va trebui să colaboreze, dacă vor să supravieţuiască. Întrupaţi în personaje ale jocului, fiecare dintre ei are anumite abilităţi pe care ceilalţi nu le au - dar toţi sunt împiedicaţi de slăbiciuni care vor constitui obstacole în calea lor. Un arheolog şi explorator internaţional, Dr. Smolder Bravestone este eroul de acţiune: neînfricat, iute ca glonţul, bun alpinist, mânuitor neîntrecut al armelor - şi face toate aceste lucruri sub lozinca „intensitate maximă!” Cine pare a fi? Nimeni altul decât Dwayne Johnson, care joacă rolul acesta. Dar îndărătul doctorului Bravestone se află Spencer, un adolescent nervos, cu o constituţie fragilă, interpretat de Alex Wolff. Alergic şi agitat, Spencer este tot ceea ce nu e Dr. Bravestone... sau doar în aparenţă.

Acțiune. Gringo (2018)
Miercuri, 17 octombrie, ora 20:45, Film Now

Prin răsturnările de situaţie şi prin comicul combinat cu violenţa filmul ne-a adus în minte Snatch şi Lock Stock and Two Smoking Barrels al lui Guy Ritchie. Protagonistul (David Oyelowo) ajunge în Mexic într-o companie mai puţin fericită: adică aceea a unor afacerişti veroşi care produc în Mexic produse farmaceutice interziste în Statele Unite. Mai rău decât atât, în jurul lor bântuie organizaţia Panterei Negre, un cap mafiot aşa cum ni-i imaginăm pe cei mai răi din această „breaslă”. Cei doi „şefi” americani sunt schiţaţi în tuşe groase: directoarea cu discurs vulgar, veroasă, manipulativă şi obsedată de putere (Charlize Theron), alături de şeful corporatist (Joel Edgerton) corupt, escroc, mincinos şi arogant cu angajaţii. În schemă vor mai intra un mercenar vânător de recompense, doi puştani mexicani puşi pe făcut bani, agenţii federali şi doi turişti americani, aparent fără nicio legătură cu restul personajelor.

Horror. The Strangers (2008)
Miercuri, 17 octombrie, ora 00:05, Film Now

Șampanie. Petale de trandafiri. Lumânări aprinse. Ar fi trebuit să fie o seară festivă pentru Kristen McKay (Liv Tyler) și James Hoyt (Scott Speedman), în casa de vacanță a familiei lui - o construcție izolată. Apoi, la ora 4 dimineața, se aude un ciocănit în ușă și o voce obsedantă. „Tamara e aici?” Evenimentele îngrozitoare care vor avea loc în casa de vacanță a familiei Hoyt nu vor fi pe deplin elucidate.

Comedie cu gangsteri. Snatch (2000)
Joi, 18 octombrie, ora 18:15, AMC

Filmul este mai mult decat o simplă răfuială între gangsteri. Este o goană după un diamant desfășurată haotic, meciuri de box aranjate, un boss al Mafiei din New York si un boxer tigan de origine irlandeza devenit boxer profesionist, care se lupta doar pentru a castiga pentru mama sa o rulota noua. Plus un câine temperamental - un film plin de întorsături ce o iau razna. Ca un cocktail Molotov de actori super-profesioniști, non-actori, câini, copii și cea mai instabilă vreme britanică, filmul „Unde dai și unde crapă” a dat o altă dimensiune producțiilor cu gangsteri.

Dramedie. Up in the Air (2009)
Vineri, 19 octombrie, ora 23:20, Diva

Jason Reitman, regizorul nominalizat la Oscar pentru Juno, propune telespectatorilor Up in the Air, despre o călătorie-odisee a lui Ryan Bingham (George Clooney, distins cu Oscar), un tip etalon al mașinii corporatiste, care după îndelungi ani petrecuți prin aeroporturi și multe ore de zbor, reușește, în sfârșit o „conexiune” adevărată. Ryan are o experiență de călător adevărat; a trăit prin aeroporturi, hoteluri și cu mașini închiriate. Își poate concentra esența traiului într-o valiză pe roți; și ce dacă este un răsfățat, un membru al elitei corporatiste care în curând își va serba cele 10 milioane de mile de zbor, pentru că, totuși, nu are nimic de care să se simtă „prins”. La un moment dat, Ryan se simte atras de o „colegă” de călătorie (Vera Farmiga), iar șeful lui (Jason Reitman) la sugestia unei tinere experte (Anna Kendrick) îl amenință cu chemarea permanentă „la sol”. Confruntat cu un asemenea prospect, terifiant și dătător de mari neliniști, anume de a fi consemnat „la sol”, Ryan se gândește la perspectiva năstrușnică de a avea și el O CASĂ!

Biografic. I'm Not There (2007)
Duminică, 21 octombrie, ora 22:10, TVR 2

O biografie inedită a vieţii lui Bob Dylan, filmul descrie şase faţete diferite ale personalităţii unuia dintre cei mai influenţi muzicieni americani din cea de-a doua jumătate a secolului XX. Cele şase personaje (care nu poartă nici unul numele cântăreţului) sunt interpretate, printre alţii, de Christian Bale, Cate Blanchett, Richard Gere şi HeathLedger. Nominalizată la Oscar în 2007 pentru rolul din I’m NotT here, Blanchett a fost recompensată cu un Glob de Aur pentru interpretarea sa. Criticii au acordat note mari filmului, ce încearcă să răspundă la întrebarea „Cine a fost de fapt, Bob Dylan?”. Entertainment Weekly a numit filmul „o fantezie, o istorie scandaloasă, un biopic presărat la tot pasul cu momente de vârf, un eseu folk-rock şi un vis, toate ambalate într-o singură poveste”.

Exploreaza subiecte similare:

Jumanji: Welcome to the Jungle, Dwayne Johnson, Gringo, David Oyelowo, Joel Edgerton, Charlize Theron, Liv Tyler, Scott Speedman, The Strangers, Snatch, Up in the Air, I'm Not There, Snatch.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 18 octombrie 2018 09:30
Din cate observ, avand in vedere recomandarile de mai sus, un program de filme destul de ofertant si incitant, ni se ofera saptamana urmatoare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells