Recomandări TV. Acțiune octanică, sentimente puternice

de Gloria Sauciuc în 2 Mar 2020
Iată ce filme ne fac cu ochiul din programul micului ecran, de luni până duminică

Se anunță o săptămână a superlativelor pe micul ecran. Cel mai nou film John Wich, cea mai bună ecranizare Romeo și Julieta alături de cea mai dramatică poveste de iubire... Cinemagia a selectat câteva titluri din oferta micului ecran. Vizionare plăcută!

Action. John Wick 3: Război total
Luni, 2 martie, ora 23:15, Film Now

 Cu adversari redutabili în plan fizic, dar niciunul cu vreun ascendent moral, John Wick - un „asasin cu onoare” - luptă să trăiască dintr-un motiv profund uman și filozofic - odată cu el se va stinge și amintirea soției lui... Aceasta este motivația care stă la baza acțiunilor lui John Wick (Keanu Reeves) în cel de-al treilea film al seriei. Așa cum la un muzical, momentele cântate si coregrafiate imping povestea mai departe, la acest film secvențele de acțiune conduc povestea, flancate de dialoguri scurte, sentențioase, grave. Parabellum ar putea înscrie un record prin numărul uriaș de scene de luptă. Spectatorului (și personajelor) îi sunt lăsate puține momente de respiro.

Animație. Dumbo
Marţi, 3 martie, ora 17:20, HBO

Animația avea momente de inefabil și momente cu o încărcătură emoțională greu de egalat. Tim Burton a avut de lucrat cu această moștenire afectivă a generații de spectatori odată cu ecranizarea live-action Dumbo. Tim Burton se concentrează pe narațiune în detrimentul momentelor cu încărcătură emoțională. E mai preocupat de a pune în mișcare acțiunea, de a elabora secvențele pentru a da spectaculozitate și anvergură filmului, pierzând din elementele de umanitate și din sufletul acestei povești sensibile. Marele merit al filmului este incontestabil de ordin vizual - Dumbo este o reușită a departamentelor de efecte vizuale și speciale. Ochii expresivi, mimică aproape umană; îi înțelegem emoțiile, trăirile doar urmărindu-i expresia. 

Thriller. Umbrele Trecutului
Miercuri, 4 martie, ora 22:10, Film Now

Tom Stall (Viggo Mortensen) este un familist liniștit, care conduce un restaurant într-un orășel din statul american Indiană. Dar atunci când doi criminali periculoși vin în restaurant pregătiți să facă prăpăd, Stall devine erou și îi împușcă pe amândoi. După ce povestea lui Stall ajunge în mass media, un mafiot din Philladelphia, Carl Fogaty (Ed Harris) își face apariția, pretinzând că Tom este un fost ucigaș plătit – Eddie Cusack – și pretinde că au niște afaceri neîncheiate. 

SF. Focviu
Joi, 5 martie, ora 22:30, HBO

Focviu/BrightBurn (2019) ne arată ce s-ar fi întâmplat dacă Superman nu ar fi fost ghidat de o inimă bună și generozitate față de rasa umană. Premisa filmului Superman este, aşadar, schimbată la 180 de grade: copilul perfect, venit din spaţiu şi integrat într-o iubitoare familie de pământeni devine nu un supererou, ci un villain. 

Romance. Romeo și Julieta
Vineri, 6 martie, ora 20:00, Happy Channel

Ce-ar fi filmul, ce-ar fi teatrul, fără moştenirea lui William Shakespeare şi fără toţi cei ce se trag din acea unică noapte de dragoste, mai sublimă şi mai de jale, ce-a fost a lui Romeo şi a Julietei sale...? Soarta celor doi îndrăgostiți care luptă împotriva destinului e poate cel mai celebru exemplu de iubire imposibilă. Dintre cele aproape 40 de ecranizări ale marii tragedii shakespeareiene, cea mai celebră (şi, după opinia cvasi-unanimă, cea mai bună) variantă, mai apropiată ca oricare alta, dacă nu de litera lui Shakespeare, măcar de spiritul lui este Romeo and Juliet, în regia lui Franco Zeffirelli, cu Leonard Whiting şi Olivia Hussey. 

Mistery. Misterele Aurorei Teagarden
Duminică, 8 martie, ora 16, Diva

Aurora Teagarden este o bibliotecară, membră a clubului Real Murders, un grup de 12 entuziaști ce se reunesc lunar pentru a studia crimele nerezolvate din orașul Lawrenceton, Georgia. Cele patru noi filme din seria Misterele Aurorei Teagarden se difuzează în fiecare duminică. Misterele Aurorei Teagrden: Un copilaș buclucaș e programat pe 8 martie. Aurora Teagarden și prietenul ei, Martin, sunt încântați să fie vizitați de nepoata lui și bebelușul ei. Bucuria nu durează mult căci nepoata dispare și bebelușul rămâne în grija lor. Aurora începe o nouă investigație riscantă pentru a-l ajuta pe Martin să își recupereze familia. 

Dramă/romance. Sub aceeași stea
Duminică, 8 martie, ora 20:30, Pro Cinema

Hazel și Gus sunt doi adolescenți extraordinari, care au în comun un simț mușcător al umorului, disprețul față de tot ce este convențional și o dragoste care îi poartă - și pe noi, împreună cu ei - într-o călătorie de neuitat. Relația lor este cu atât mai miraculoasă cu cât s-au cunoscut și s-au îndrăgostit la întâlnirile unui grup de sprijin pentru bolnavii de cancer. Filmul explorează aspectele amuzante, palpitante și tragice ale faptului de a fi în viață și îndrăgostit.

Exploreaza subiecte similare:

John Wick: Chapter 3 - Parabellum, Dumbo, A History of Violence, BrightBurn, Romeo and Juliet, The Fault in Our Stars, Keanu Reeves, Viggo Mortensen, Tim Burton, Ed Harris, william shakespeare, Franco Zeffirelli, superman

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells