Recomandări TV 1-7 iunie

de Gloria Sauciuc în 1 Iun 2015
Cel mai dramatic film regizat vreodată de George Miller (seria Mad Max), comedie cu Louis de Funes, multă acțiune, dar și fantasy-ul The Imaginarium of Doctor Parnassus”

Ziua de luni este a recomandărilor TV, dar și a invitației de a consulta rubricille „Progrm TV”, „Filme la TV” de pe Cinemagia pentru oferta completă a posturilor TV.

Film bazat pe fapte reale. „Lorenzo's Oil”

luni, 1 iunie, ora 12.40, TV 1000

Dramă americană din 1992, nominalizată la Oscar, regizată de George Miller (seria Mad Max). Bazat pe o întâmplare adevărată din 1985, filmul „Lorenzo” face cronica luptei unui cuplu pentru a găsi un leac pentru boala mortală de care suferă fiul lor. După diagnosticarea micului Lorenzo Odone, de 5 ani, cu o extrem de rară maladie degenerativă a sistemului nervos, doctorii le spun părinţilor că nu se mai poate face nimic şi că Lorenzo mai are doar doi ani de trăit. Refuzând să accepte verdictul medicilor, soţii Odone încep să facă singuri cercetări despre boala fiului lor. Pe când tatăl caută cu disperare un leac, mama băiatului se dedică păstrării lui în viaţă cu devotament fanatic care îi îndepărtează pe toţi cei apropiaţi, inclusiv, în unele clipe, pe soţul ei. Distribuţia: Nick Nolte (Augusto Odone), Susan Sarandon (Michaela Odone), Peter Ustinov (Professor Nikolais), Kathleen Wilhoite (Deirdre Murphy), Ann Hearn (Loretta Muscatine), Margo Martindale, James Rebhorn şi mai multe.

Comedie cu Louis de Funes. „Marile vacanţe”

luni, ora 21.10, TVR 1

Fiindcă Philippe a picat bacul, tatăl său hotărăşte să-l trimită la studii în Anglia. În schimb, o găzduieşte pe fata unui producător scoţian de whisky. Dar pentru că toate acestea se petrec în timpul vacanţei de vară, Philippe nici nu se gândeşte s-o piardă, aşa că îl trimite în locul său pe amicul Michonnet. Regia Jean Girault.

Serial.  „Halt and Catch Fire”

luni, ora 15, AMC

Concentrat pe dezvoltarea industriei computerelor personale şi ajungând la primele zile ale internetului, drama surprinde spiritul unei lumi conduse de transformările rapide, atât tehnologice cât şi culturale. Luni de la ora 15 AMC va difuza un maraton cu toate cele zece episoade ale primului sezon, pentru ca de la ora 23 să fie dizuzat primul episod al sezonului 2.

Film de acţiune. „Furios si iute: Tokyo Drift”

miercuri, 3 iunie, ora 20.30, Antena 1

În ţinutul care a dat naştere majorităţii stilurilor de curse modificate, simpla cursă de stradă a fost înlocuită cu provocarea care sfidează gravitaţia: cursele cu pedala de acceleraţie la podea... curse cu derapaje, o combinaţie mortală de viteză brută în curse care îşi fac inima să stea în loc cu schimbări de direcţie bruşte şi răsuciri periculoase. La primul său contact cu aceste curse, Shaun îşi face datorii la D.K., "Drift King" (Regele Derapajelor), care are legături în Yakuza, crima organizată japoneză. Singurul mod în care Shaun îşi poate plăti datoria este de a se aventura în tărâmul mortal al lumii interlope din Tokyo, unde singurele mize sunt viaţa sau moartea. Regia: Justin Lin. Cu: Lucas Black, Nathalie Kelley, Brian Tee, Vin Disel.

Serial psihologic.Lie to me - Psihologia minciunii”

joi, 4 iunie, ora  23.15, ProTV

Lie To Me este un serial de televiziune american. Personajul principal este doctorul Cal Lightman care, ajutat de colega sa, dr. Gillian Foster, detectează înşelăciunile, minciunile oamenilor, analizând limbajul corpului şi microexpresiile şi îşi foloseşte acest talent în favoarea clienţilor săi. Cal şi Gillian o angajează pe Ria, care se pare că are un talent înnăscut în detectarea minciunilor. Între  cei doi se pare că există câteodată divergenţe, poate pentru că  Lightman a trebuit să înveţe tot ceea ce ştie, pe cand Ria are un ochi format. Pe parcursul episoadelor, echipa rezolvă diferite cazuri, de la crime la cazuri nu atât de grave.

Fantasy.  „The Imaginarium of Doctor Parnassus”

vineri, 5 iunie, ora 20.30, ProCinema

Doctorul Parnassus, un bărbat care pe vremuri a câştigat un pariu cu însuşi Diavolul, are darul de a controla imaginaţia altora. După ce s-a jucat o dată cu soarta, doctorul are curajul de a-şi încerca încă o dată norocul, şi tot cu forţele întunecate. Într-o înţelegere cu misteriosul domn Nick, Parnassus obţine nemurirea, dar preţul e mare: primul său născut va fi luat de Nick în ziua aniversării a 16 ani. Timpul a trecut, iar fiica lui Parnassus, Valentina, se află acum într-un pericol de moarte, doar că doctorul are o soluţie: îl provoacă pe Nick la o întrecere pe care acesta n-o poate refuza. Cu: Christopher Plummer, Lily Cole, Heath Ledger. Regie: Terry Gilliam.

Acţiune. „Columbiana”

duminică, 7 iunie, 20.30, ProTv

 La vârsta de numai zece ani, Cataleya Restrepo ( Zoe Saldana) asistă la uciderea cu sânge rece a părintilor săi în casa lor din Bogota, crima oribilă fiind ordonată de către cel mai mare mafiot local, Don Luis. Micuţa reușește să scape în mod miraculos din ploaia de gloanţe și fuge din ţară, refugiindu-se la unchiul său din Chicago, Emilio. Traumatizată de întamplarea la care a fost martoră, Cataleya decide că vrea să devină asasin pentru a-l omorî pe Don Luis și pentru a răzbuna moartea părinţilor săi. În schimbul promisiunii că va merge la școală, Emilio o antrenează pe fetiţă, care ajunge în câţiva ani unul dintre cei mai căutaţi ucigaș™i de către FBI.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells