Programul „Focus China” începe sâmbătă la Les Films de Cannes à Bucarest

de Cinemagia în 14 Oct 2017
„Focus China” se încheie cu câștigătorul de anul acesta al Leopardului de Aur de la Locarno, Mrs. Fang

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei a demarat vineri, 13 octombrie, și va cuprinde Bucureștiul  timp de zece zile, Brașovul timp de o săptămână (până pe 19  octombrie) și Clujul pentru un weekend (14-15 octombrie). Peste 10.000 de bilete s-au vândut deja în avans pe Eventbook.ro înainte de începerea festivalului. În capitală, Les Films de Cannes à Bucarest are loc anul acesta la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie. Programul poate fi găsit pe Cinemagia.ro şi www.filmedefestival.ro.

În deschiderea Focus China se va proiecta scurt-metrajul A Gentle Night de Qiu Yang (Palme d’Or, Cannes 2017). Proiecția va avea loc sâmbătă, la Cinema Muzeul Țăranului, începând cu ora 18:00 și va fi introdusă de criticul de film Maggie Lee (Variety) în prezența pe Skype a regizorului Qiu Yang. Filmul A Gentle Night va fi urmat de lungmetrajul  Mystery de Ye Lou, (Un certain regard, Cannes 2012).

Din secțiunea Focus China, mai face parte I Am Not Madame Bovary, filmul lui Xiaogang Feng, care a avut premiera mondială la Cannes și a câștigat  apoi numeroase premii în festivaluri din întreaga lume.

Filmul  Angels Wear White ne aduce pe ecrane munca lui Vivian Qu, unul dintre cei mai reputați și stimați cineaști chinezi contemporani.

The Assassin, câștigător al Premiului pentru regie la Cannes în 2015 și propus de Taiwan la Oscar este poate unul dintre cele mai vizionate filme recente cu dialog în limba chineză din Europa, fiind o superbă explorare a istoriei artelor marțiale, primită cu ovații de presa internațională. În timpul dinastiei Tang, în secolul IX, o femeie-asasin primește ordin să omoare un nobil pe care-l iubise cândva. „Cadru cu cadru, este poate cel mai răvășitor de frumos film pe care l-a făcut Hou, și cu siguranță cel mai captivant”, scrie publicația americană „Variety”.

Focus China se încheie cu câștigătorul de anul acesta al Leopardului de Aur de la Locarno, Mrs. Fang. Filmul documentaristului radical Wang Bing spune o poveste care a generat o întreagă dispută etică atât în perioada realizării, cât și după premiera la prestigiosul festival elvețian.Mrs. Fang este prezentat în parteneriat cu Astra Film Sibiu – fiind unul dintre cele 4 documentare prezente la Cannes, pe care cele două festivaluri care se desfășoară în paralel au decis să le prezinte concomitent și în premieră, în această săptămână în București și Sibiu.

 

Exploreaza subiecte similare:

Xiao cheng er yue, Mystery, I Am Not Madame Bovary , Xiaogang Feng, Mrs. Fang

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells