Productii romanesti la Festivalul de Film Documentar de la Amsterdam

de Razvan Boboc în 27 Oct 2007
Productii romanesti la Festivalul de Film Documentar de la Amsterdam

Documentarele "Humoresca" de Diana Deleanu, "Nu te supara, dar...", de Adina Pintilie si "Cold Waves" al lui Alexandru Solomon vor fi prezentate la Festivalul International de Film Documentar de la Amsterdam ce se va desfasura intre 22 noiembrie - 2 decembrie. Doar cel al Dianei Deleanu se afla in competitia oficiala.

"Humoresca" este un scurtmetraj de satira politica si a intrat in competitie la sectiunea Silver Cub, unde marele premiu este de 5.000 de euro. Filmul, realizat de Televiziunea Etalon din Ramnicu Valcea prezinta in 16 minute, povestea Mariei, o batrana de 94 de ani care a muncit toata viata la C.A.P. Batrana ajunge sa faca un mare compromis. Pentru a primi bani de inmormantare, Maria apeleaza la Legea 396/2006, privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei.

Va rula in cadrul festivalului si documentarul lui Alexandru Solomon, "Cold Waves", realizat pe baza unor interviuri cu fostii jurnalisti ai Radio Europa Libera - Emil Hurezeanu, Monica Lovinescu, Ioana Magura Bernard, Serban Orescu, Nestor Ratesh, Neculai-Constantin Munteanu si Andrei Voiculescu. La sectiunea "Best of Fests" va fi prezentat mediumetrajul "Nu te supara, dar..." al Adinei Pintea, selectionat, anul acesta, la Festivalul de la Locarno.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells