Primul film cu o prințesă africană, în pregătire la Disney

de Cristina Grigore în 1 Aug 2018
Live-action-ul se va numi Sadé și continuă lista prințeselor de culoare din filmele companiei

Studiourile Disney se pregătesc să își adauge în portofoliu prima aventură cu o prințesă africană. Lungmetrajul live-action se va numi Sadé și îl va avea la cârmă pe Rick Famuyiwa, un regizor de culoare, apreciat pentru drama sa din 2015, Dope.

Potrivit Variety.com, de scenariul peliculei se vor ocupa Ola Shokunbi și Lindsey Reed Palmer, care vor aduce pe marele ecran „povestea unei tinere fete, Sadé, al cărei regat african se află sub amenințarea unor forțe malefice misterioase”, spune sinopsis-ul. Implicarea ei în salvarea regatului vine odată cu descoperirea unor puteri magice, pe care nu ştie să le stăpânească, dar care vor fi esenţiale în eliberarea locuitorilor regatului. Nici prinţul nu lipseşte din această aventură fantastică, ci se implică alături de Sade în nimicirea forţelor răului.

Diversificarea eroinelor Disney a luat ceva amploare în 2009, cu afro-americana Tiana din The Princess and the Frog. Prima prinţesă de origine latină a apărut în serialul de animaţie Elena din Avanor, lansat în 2016. Moana, curajoasa apărătoare a moştenirii polineziene, a ajuns în cinematografe în 2016 – filmul a primit chiar şi două nominalizări la Oscar (pentru Cel mai bun film de animaţie şi Cel mai bun cântec original – cel al lui Lin Manuel Miranda, How Far Will I Go).

Exploreaza subiecte similare:

The Princess and the Frog, Moana

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 3 august 2018 00:36
Din aceeasi categorie de bullshit ca si Blow panthieerrr de la "marvel political kkt".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells