Primele reacții la No Time to Die: „secvențe clasice și un Bond care [...] își dezvăluie, ca pe vremuri, latura sensibilă”

de Marina Florea în 29 Sep 2021
Filmul a fost descris de critici drept „finalul perfect pentru Daniel Craig”

Cel mai recent film Bond, No Time to Die, a avut marți premiera de gală la Londra, în prezența familiei regale britanice, primele reacții la film - ale jurnaliștilor de specialitate și criticilor - deja împânzind mediul online. „Așteptarea a meritat”, e concluzia ce se poate extrage din comentariile la acest film amânat timp de doi ani din cauza unor diferende creative, dar și a pandemiei.

 „Un Bond clasic, un erou negativ clasic, accesorii clasice și o poveste care ne face să ne întrebăm dacă mai e nevoie de un Bond ce să ne salveze”, scrie criticul Fandango, Erik Davis. „Scenariu fantastic, regie excelentă de la Cary Joji Fukunaga. M-am bucurat de fiecare secundă.”

Redactorul Variety Clayton Davis prezicea că No Time to Die este cel mai reușit film Bond cu Daniel Craig. „Ultimul rol al lui Craig ca James Bond e și cel mai reușit. #No Time to Die este plin de acțiune, emoționant și încă o reușită a lui Linus Sandgren, Tom Cross și a echipei de sunet. Plăcut de privit deși NU sunt un fan Bond”.

Peter Bradshaw de la The Guardian a dat filmului cinci stele, scriind: „Ultimul film al lui Craig în rolul vedetei spionajului britanic este un film comercial de acțiune, cu un scenariu semnat de Neal Purvis, Robert Wade, cu Phoebe Waller-Bridge oferind patos, acțiune, dramă, scene comice (De multe ori Bond o numește pe M „draga mea”), dramă, horror macabru, plus secvențe clasice care ne aduc aminte de Dr. No și de insula sa. Regizorul Cary Fukunaga o descrie cu vervă, surprinzând și un Bond romantic, un Bond de casă, un Bond care nu se teme să își dezvăluie ca pe vremuri latura sensibilă”.

Owen Gleiberman de la Variety a semnat o cronică elogioasă, scriind: „No Time to Die este un fim excelent: un thriller care te ține în suspans până în ultima clipă, cu o duritate neo-clasică. Este un Bond convențional, dar care a fost făcut la marea artă și cu nota aceea de suflet, dar și cu cantitatea aceea de surpriză care să te poată ține în priză”.

Robbie Collin de la The Telegraph i-a dat, la rândul lui, cinci stele lui No Time to Die, lăudându-l pe regizorul Fukunaga.

„Dar, așa cum genericul a promis, James Bond se va întoarce. Și, într-adevăr, s-a întors, cu Cary Joji Fukunaga îndeplinind promisiunea ultimului capitol din epoca Craig, care aruncă tot ceea ce era de aruncat în joc, inclusiv - într-o încleștată trimitere la realitatea cotidiană - tema unui virus făcut în laborator care amenință să omoare întreaga lume”, scrie Collin.

Totuși, Brian Lowry de la CNN a numit filmul, pe un ton mai critic, „prea expandat”.

Exploreaza subiecte similare:

No Time to Die, Daniel Craig, James Bond 007

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells