Primele reacţii la John Wick 3 sugerează că filmul se ridică cu brio la nivelul primelor două din serie

de Cristina Grigore în 6 Mai 2019
John Wick: Chapter 3 - Parabellum a fost caracterizat drept „pur visceral” şi „acţiune la cotele cele mai înalte”

Al treilea capitol din saga John Wick a avut deja primele proiecţii, iar criticii au declarat la unison în mesaje lor de pe Twitter că filmul se ridică cu brio la nivelul primelor două aventuri din serie ale popularului asasin.

În John Wick: Chapter 3 - Parabellum lucurile se întorc împotriva protagonistului, care este acum vânat pentru că a încălcat regulile din The Continental şi a ucis oameni pe terioriul neutru al tagmei asasinilor. Pe capul său a fost pusă o recompensă şi a fost ridicată protecţia asigurată de organizaţia care opera pe teritoriul numit. Neavând prea multe variante, Wick este nevoit să îşi caute aliaţi neobişnuiţi şi să se bazeze încă o dată pe abilităţile sale mortale care au făcut din el o legendă. Alături de Keanu Reeves, Ian McShane, Laurence Fishburne şi Lance Reddick, le vom vedea în film pe Anjelica Huston, Asia Kate Dillon şi Halle Berry.

„Dacă vreţi mai mult John Wick, a treia parte vă va oferi fix ceea ce vă aşteptaţi să primiţi. Mai multe lupte uluitoare (secvenţa «Casablanca» este… wow!), mai mult din «folclorul» asasinilor, mai mulţi câini (un mare plus!)”, scrie Terry Schwartz de la IGN.com.

„John Wick 3 este grozav. Unele din scenele de acţiune sunt atât de nebuneşti, încât te vei întreba dacă chiar regizorul Chad Stahelski şi echipa lui le-au filmat. Acestea fiind subliniate, aş mai spune că secvenţa cu Halle Berry şi Keanu Reeves în care apar câinii este favorita mea. Veţi vedea de ce! Mai ales dacă vă plac câinii…”, a menţionat şi Steven Wentraub de la Collider.com.

Hoai-Tran Bui, de la SlashFilm.com, este de părere că filmul se încadrează în sfera „pur viscerală” a cinematografiei: „După extinderea considerabilă a lumii francizei din Capitolul 2, Capitolul 3 revine cu o poveste ceva mai simplă, dar impresionantă, plină de acţiune, de lupte dure şi chiar de ceva umor. Primele 30 de minute m-au ţinut într-o tensiune fantastică. Filmul este grozav”.

„John Wick 3 este acţiune la cotele cele mai înalte. Ridică ştacheta francizei şi adaugă o nouă dimensiune universului lui John Wick. Asia Kate Dillon, Halle Berry şi Mark Dacascos sunt - cu toţii - grozave noi figuri adăugate seriei. În plus, filmul conţine - posibil - una dintre scenele mele de asasinat preferate”, spune Brent Goldman, de la FilmInquiry.com.

Însă Mike Rougeau, de la GameSpot.com, a fost de părere că „unele lucruri vor fi controversate” şi că „nu este convins că totul are sens”. Şi Terri Schwartz a făcut un comentariu asemănător într-un mesaj ulterior, însă orice fel de inadvertenţe ale scenariului ori ale motivaţiilor personajelor ar fi detectat aceştia, pare că nu au afectat prea mult impresia bună pe care filmul le-a lăsat-o. Schwartz chiar a spus că ar merge şi la „un inevitabil Capitol 4” al seriei.

Keanu Reeves s-a declarat în mai multe rânduri dispus să apară în posibile continuări ale acesteia, în ciuda faptului că mulţi au considerat că John Wick va rămâne o trilogie.

John Wick: Chapter 3 - Parabellum se lansează la noi pe 17 mai.

 

Exploreaza subiecte similare:

John Wick: Chapter 3 - Parabellum, Keanu Reeves, Ian McShane, Laurence Fishburne, Lance Reddick, Anjelica Huston, Halle Berry, Chad Stahelski

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells