Premiile criticilor de film din Londra

de Razvan Boboc în 6 Feb 2009
Premiile criticilor de film din Londra

Kate Winslet a fost aleasa actrita anului la gala London Film Critics' Circle, pentru rolurile sale din "The Reader" si "Revolutionary Road", anunta Dailymail.co.uk. "Slumdog Millionaire" de Danny Boyle a luat trei premii: Cel mai bun film britanic al anului, Cel mai bun regizor britanic al anului (Danny Boyle), Cel mai bun scenariu (Simon Beaufoy).

Mickey Rourke a luat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din ""The Wrestler", Thomas Turgoose, in varsta de 16 ani, a fost ales cel mai bun tanar actor britanic, pentru prestatia din filmul "Somers Town and Eden Lake".

"The Wrestler a fost ales cel mai bun film al anului iar "Strania poveste a lui Bejamin Button" a castigat premiile pentru Cel mai bun regizor (David Fincher) si Cea mai buna actrita in rol secundar" (Tilda Swinton).

Michael Fassbender a fost ales Cel mai bun actor britanic al anului, pentru rolul din filmul "Hunger" iar actrita Kristin Scott Thomas a castigat premiul pentru Cea mai buna actrita britanica, pentru aparitia din "Il y a longtemps que je t'aime".

Steve McQueen a fost desemnat Cel mai bun regizor britanic debutant, pentru "Hunger".

Judi Dench a primit un premiu special din partea criticilor din Londra, pentru contributia adusa in lumea filmului.

Taguri:  Kate Winslet

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells