Premierele săptămânii 3-9 mai 2013

de Ştefan Dobroiu în 3 Mai 2013
Află ce-i de văzut la cinema în acest weekend!

Vine Paştele şi se pare că doar Michael Bay, cu ajutorul lui Mark Wahlberg şi Dwayne Johnson, au curajul să înfrunte, dinspre Hollywood, Sărbătorile noastre. Iată mai jos posibilităţile acestui sfârşit de săptămână în cinematografele din ţară.

Pain & Gain/Tragi tare şi te scoţi
Michael Bay, Mark Wahlberg, Dwayne Johnson şi un film inspirat de evenimente petrecute în realitate? Combinaţia are potenţial! Povestea se învârte în jurul a trei culturişti care, conştienţi că fără bani nu înseamnă nimic pentru cei din jur, decid să calce de partea greşită a legii şi să răpească un om de afaceri, extorcându-l de sume importante. Doar că inteligenţa nu tocmai strălucită a celor trei şi câteva alegeri cel puţin neinspirate vor complica lucrurile, "eroii" încălcând tot mai multe legi. Ce e şocant la Pain & Gain este faptul că mare parte din evenimente s-au petrecut în realitate, filmul iscând şi o controversă: rudele victimelor celor trei au protestat la premieră, spunând că producţia lui Michael Bay îi umanizează pe aceştia, făcându-i să pară "simpatici".

Dans la maison/În casă
Francezii reuşesc întotdeauna să exploreze dintr-un nou unghi de vedere confortul/disconfortul relaţiilor dintre oameni, iar François Ozon tocmai asta face în noul său film Dans la maison. În centrul atenţiei este un băiat de 16 ani (Ernst Umhauer) care se infiltrează pas cu pas în casa şi familia colegului său de clasă, unde găseşte surse de inspiraţie pentru eseurile la limba şi literatura franceză. Impresionat de talentul deosebit la scris, profesorul său (Fabrice Luchini) redescoperă plăcerea de a preda materia unui elev strălucit, spre deosebire de restul mediocrilor din clasă. Pasiunea pentru elev a profesorului între două vârste şi fără copii îl face să nu observe că lucrurile uşor-uşor încep să scape de sub control. Ceea ce începe ca o glumă cam deplasată se transformă treptat într-un exerciţiu de voyeurism-exhibiţionism care ar putea intra sub incidenţa legii, iar finalul riscă să devină tragic.

4.3.2.1. Pentru un pumn de diamante
Un film despre în câte moduri îţi poate juca destinul feste. Patru eleve de liceu se întâlnesc într-o cafenea in Londra, pentru a o trimite pe una dintre ele la New York, unde aceasta intenţionează să cunoască un tip întâlnit pe internet. Dar atunci când fetele se despart, o scurtă intersectare cu o bandă de băieţi răi continuă cu un periculos lanţ de întâmplări care a început la Amsterdam cu furtul unor diamante...

Exploreaza subiecte similare:

Pain & Gain, Dans la maison, 4.3.2.1

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 3 mai 2013 14:20
Pain and gain e singurul care merita
wildinthecountry pe 3 mai 2013 14:48
slabutz...nimik de vazut
alex_il_fenomeno pe 4 mai 2013 11:01
Dans la Maison pare cu adevarat fascinant...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells