Premierele săptămânii 28 martie - 3 aprilie 2014

de Ştefan Dobroiu în 28 Mar 2014
Iată ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinci premiere se pregătesc pentru lansare în acest weekend şi ceva ne spune că o dramă de inspiraţie biblică va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului încasărilor. Avem parte de un weekend variat, în care copiii sunt cei mai avantajaţi, cu două animaţii aşteptându-i pe ecrane. Nu lipseşte nici comedia romantică, dar nici filmul european (şi nu oricare, ci unul premiat cu Oscar). Iată mai jos recomandările săptămânii. Consultă programul cinematografelor de pe site pentru a vedea cum strecori un film în planurile tale de weekend.

Noe/Noah
Un film care probabil va împărţi părerile publicului, dar care nouă chiar ne-a plăcut. Russell Crowe este excelent în rolul blândului Noe, copleşit de cumplita sarcină dată lui de Dumnezeu, aceea de a se asigura că Creaţia revine la puritatea de după Facere, chiar cu sacrificiul exterminării întregii omeniri. Darren Aronofsky îmbină secvenţele grandioase (unele ne-au amintit de luptele din trilogia Stăpânul inelelor) cu drama de familie, vorbind despre destin, ispăşire, renunţare şi regret. Nu ne-am mira ca Noe să primească mai multe nominalizări la Oscarurile de la anul, cu una foarte bine meritată pentru Crowe.

Pentru o cronică click AICI.

La grande bellezza/Marea frumuseţe
Câştigătorul de anul acesta al Oscarului pentru Cel mai bun film străin a deschis miercuri a zecea ediţie a festivalului Bucureşti şi acum poate fi văzut pe marile ecrane din mai multe oraşe ale ţării. Aflăm povestea lui Jep Gambardella (Toni Servillo), care rememorează tinereţea lui plină cândva de pasiuni, atunci când priveşte oraşul Roma ca un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali, chiar şi delincvenţi. Paolo Sorrentino a câştigat şi Globul de Aur, dar şi premiul BAFTA pentru acest film lansat anul trecut în competiţia festivalului de la Cannes.

Spune-mi ce-ai făcut azi-noapte!/About Last Night
Amatorii de comedii romantice în stare să discute la nesfârşit pe seama complicaţiilor amoroase se vor bucura să vadă această producţie cu Kevin Hart şi Regina Hall. Cronicile sunt pozitive, filmul fiind lăudat pentru modul echilibrat în care amestecă fiorii dragostei şi comedia, într-o poveste ce are în prim-plan două cupluri. După ce eroii au ajuns imediat din bar în dormitor, ei primesc testul suprem: pot face faţă responsabilităţii angajamentelor pe termen lung?

Tarzan
Dacă cei mai mici membri ai familiei nu au auzit încă de Tarzan, ei pot face cunoştinţă cu legendarul erou al lui Edgar Rice Burroughs în animaţia 3D adusă pe ecrane atât în versiune dublată, cât şi în versiune subtitrată. Indiferent dacă vocea îi aparţine lui Kellan Lutz sau lui Daniel Buzdugan, Tarzan tot o va întâlni pe frumoasa Jane Porter, la zece ani după ce un accident aviatic l-a făcut să se piardă în junglă. Crescut de maimuţe, dar revenit la civilizaţie datorită lui Jane, Tarzan va afla curând că animalele au toate motivele să se teamă de oameni şi va iniţia o luptă pentru salvarea pădurilor milenare.

Clopoţica şi Zâna-Pirat/The Pirate Fairy
Poate că nu suntem cu toţii în publicul ţintă, dar ştim sigur că batalioane de fetiţe din România sunt încântate de reîntâlnirea cu Clopoţica. Simpatica zână din lumea lui Peter Pan are parte de o nouă aventură când Zarina foloseşte Praful albastru şi provoacă o mulţime de probleme printre suratele ei. Apare în peisaj şi un echipaj de piraţi care visează să zboare cu nava lor, iar umorul este garantat atunci când o vrajă a Zarinei face ca zânele pornite în căutarea ei să-şi schimbe puterile între ele.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a weekend-ului?

Exploreaza subiecte similare:

Noah, About Last Night, tarzan, La grande bellezza, The Pirate Fairy

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 28 martie 2014 17:16
Noah !
yukkio pe 28 martie 2014 19:36
decat Noah
Skynet.Zbenga pe 31 martie 2014 01:18
Noah, superb!
alex_il_fenomeno pe 28 mai 2014 20:03
Am urmarit doar Tarzan si Noah, alegeri inspirate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells