Premierele săptămânii 27 septembrie - 3 octombrie 2012

de Ştefan Dobroiu în 28 Sep 2012
Premierele săptămânii 27 septembrie - 3 octombrie 2012

Vom avea parte de unul din ultimele weekenduri cu vreme bună ale anului, aşa că probabil vei profita de ocazie îndepărtându-te de cinematografe, dar noi ne facem datoria şi-ţi spunem ce poţi vedea pe marile ecrane de vineri până duminică. Ai de ales între o producţie daneză premiată la Berlin, un thriller pe bicicletă şi o dezlănţuire britanică şi violentă.

Cursă fără frâne/Premium Rush
Probabil că pe primul loc într-un top al încasărilor mai mititel decât în ultimele săptămâni va trona Premium Rush, thrillerul cu Joseph Gordon-Levitt în rolul unui curier pe bicicletă care trebuie să se asigure că un plic ajunge la destinaţie în ciuda eforturilor unui poliţist corupt (Michael Shannon) de a pune mâna pe el. Scris şi regizat de David Koepp, thrillerul te poartă prin mai tot New York-ul, încercând (şi reuşind) să energizeze cu efecte speciale şi coloană sonoră un subiect cam străveziu. De fapt acesta e doar un pretext pentru depăşiri periculoase, viraje bruşte, accidente, sărituri şi momente de echilibristică în stare să te ţină ocupat timp de 90 de minute.

O afacere regală/A Royal Affair/En kongelig affære
Dramă selectată de Danemarca pentru categoria Cel mai bun film străin la Oscar 2013, O afacere regală este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie. Centrându-se pe un triunghi amoros uimitor dintre Christian al VII-lea, regele din ce în ce mai nebun (Mikkel Boe Følsgaard) al Danemarcei, un idealist, doctorul Struensee (Mads Mikkelsen) şi tânăra, dar puternica regină Caroline Mathilda (Alicia Vikander), drama este povestea captivantă a unor oameni care riscă totul în căutarea libertăţii poporului, dar mai presus de toate, este povestea unei iubiri pasionale şi interzise care a schimbat o naţiune întreagă. Îl poţi vedea pe Mads Mikkelsen, transformat într-o celebritate mondială de villain-ul Le Chiffre din Casino Royale, într-unul din cele mai "pozitive" roluri ale carierei sale. O afacere regală a fost premiat pentru scenariu şi interpretare (Mikkel Boe Følsgaard) la cea mai recentă ediţie a festivalului de la Berlin.

Justiţie la limita legii/The Sweeney
Un film nerecomandat celor sub 15 ani, The Sweeney îl readuce la viaţă pe Jack Regan, poliţistul ale cărui aventuri animau serialul britanic cu acelaşi titlu din anii '70 (difuzat la un moment dat şi în România). Povestea
se învârte în jurul lui Regan (Ray Winstone) şi George Carter (Ben Drew), partenerul său, şi felul lor unic de a opera care dă fără excepţie rezultate. Când sunt anunţaţi de jaful asupra unei bănci, iar vechiul duşman al lui Regan scoate din nou capul în lumea interlopă din Londra, detectivul va face orice ca să rezolve situaţia, chiar dacă asta înseamnă să nesocotească ordinele de la şeful său, Guv (Damian Lewis).

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bogdann13 pe 28 septembrie 2012 11:41
Eu le recomand pe toate :) Premium Rush e bun, la fel si The Sweeney, actiune ca in zilele bune. Royal affair n-am vazut, dar trebuie sa fie bun.
htttp://Bogdancinefil.blogspot.com

aavramescu23 pe 28 septembrie 2012 13:01
Don punctul meu de vedere daca tot e de vazut ceva la cinema as vedea Premium rush
Razvan600 pe 29 septembrie 2012 07:30
Dupa parerea mea toate sunt de urmarit.
alex_il_fenomeno pe 13 octombrie 2012 22:26
Premium Rush cred ca este capul de afis pana la urma.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells