Premierele săptămânii 26 aprilie - 2 mai 2013

de Ştefan Dobroiu în 26 Apr 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în weekend!

Este fără îndoială weekend-ul lui Iron Man, căci distribuitorii de film din România au preferat să nu concureze popularitatea supereroului Marvel cu alte premiere ce s-ar fi lovit, prin comparaţie, de indiferenţa publicului. Consultă programul proiecţiilor de pe Cinemagia pentru a vedea când strecori o vizită la cinema în planurile de weekend.

Iron Man 3
Probabil că reprezentanţii Marvel şi Disney se întreabă acum dacă Iron Man 3 va întrece The Avengers la încasări. Anul trecut blockbusterul lui Joss Whedon devenea cea mai de succes premieră a lui 2012 şi urca pe locul trei în topul încasărilor din toate timpurile, cu 1,5 miliarde strânse în întreaga lume. The Avengers este şi filmul cu cel mai puternic debut american, peste 200 de milioane de dolari. Conform sondajelor Disney, Iron Man 3 stă chiar mai bine decât The Avengers din punctul de vedere al dorinţei publicului de a vedea noile aventuri ale lui Tony Stark. Şi chiar sunt multe de văzut, pentru că Iron Man 3 depăşeşte categoric Iron Man 2 în termeni de miză, dramatism, umor şi efecte speciale. Este o combinaţie simpatică şi captivantă, care reuşeşte să distreze, uimească şi înfioare spectatorii.

Evenimentele din film au loc după cele din The Avengers, iar Tony Stark se simte bântuit de atacul extraterestru care mai că ar fi distrus Terra dacă Răzbunătorii nu i-ar fi ţinut piept cu atâta succes. O provocare nouă îi apare în faţă eroului: teroristul cunoscut sub numele Mandarinul (Ben Kingsley) jură moarte Americii şi lansează o serie de atacuri cu bombă pe pământ american. Una dintre victime este chiar Stark, care, după ce-şi vede reşedinţa distrusă de un atac, va dispune doar de resurse minime pentru a contracara acţiunile Mandarinului şi pentru a descoperi ascunzătoarea acestuia.

Filmul poate fi văzut şi pe ecranul IMAX din Bucureşti.

À perdre la raison/Copiii noştri
Filmul a câştigat premiul de interepretare al secţiunii Un Certain Regard la Cannes 2012 (reamintim că acest premiu a fost câştigat şi de Dorotheea Petre pentru Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii). Puternică dramă de familie despre relaţiile nocive, filmul lui Joachim Lafosse aduce pe ecran câţiva actori extraordinari şi atinge unul dintre cele mai şocante cazuri acoperite recent de presa belgiană. Copiii noştri a fost selectat pentru a reprezenta Belgia la Oscarurile de anul acesta. Pentru noi, Copiii noştri este o bucurie cu atât mai mare cu cât reprezintă o reîntâlnire cu Émilie Dequenne, actriţa belgiană de care ne-am îndrăgostit, pur şi simplu, în 1999, când umplea ecranul cu neliniştea ei din Rosetta, filmul ce câştiga Palme d'Or la Cannes şi categoric cea mai ataşantă realizare din întreaga carieră a fraţilor Dardenne.

Şcoala de vară
O apariţie surpriză pe marile ecrane din ţară, Şcoala de vară este un film cu adolescenţi regizat de Mircea Ghinescu. Spune povestea problemelor elevilor dintr-o şcoală de artă, care şi-ar putea pierde sala de sport, unicul loc unde pot repeta şi organiza examenul de sfârşit de an, un spectacol complex, realizat cu eforturile tuturor specializărilor şcolii. În centrul atenţiei este Irina, o elevă nou venită în şcoală, care va deveni unul dintre resorturile ofensivei împotriva închiderii sălii de sport.

Exploreaza subiecte similare:

Iron Man 3, A perdre la raison, Şcoala de vară, The Avengers, Rosetta, Émilie Dequenne

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 26 aprilie 2013 17:55
Oare ce film merita vazut? Iron man 3 fara doar si p[oate
andrei_0986 pe 26 aprilie 2013 18:08
ce cauta avengers in galeria din stanga
aavramescu23 pe 26 aprilie 2013 21:42
Poate n-au avut imagine din Iron man 3 :)
alex_il_fenomeno pe 27 aprilie 2013 11:28
Clar, Iron-Man 3. Desi imi atrage atentia si "Scoala de vara", pare un film chiar placut.
snooper pe 27 aprilie 2013 12:10
Iron Man 3 a fost destul de bun .
Nu la fel de bun ca Avengers dupa parerea mea dar tot primele filme erau mai bune .
Asta la un momendat devine un spectacol de artificii care iti fura ochii de la poveste .
Cea mai aiurea parte din film mi s-a parut rasturnarea de situatie cu Mandarinul . Mi s-a parut un mare fas si umor prost care nu ar fi trebuit sa apara in film .
Nici sa nu mai zic de faptul ca la sfarsit il vedem pe Tony omorand inamicii cu un uzzy ceea ce ii strica din imaginea care a creat-o in ultimele 2 filme .
E ca si cum l-ai pune pe Batman din seria lui Nolan sa isi omoare inamicii cu un pistol .

alex_il_fenomeno pe 2 iunie 2013 13:10
Am urmarit Iron-Man 3, unul dintre cele mai bune filme din franciza, fara doar si poate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells