Premierele săptămânii 2-8 februarie 2018

de Ştefan Dobroiu în 2 Feb 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Februarie începe în forţă cu şase filme. Numărul mare de premiere este explicat de faptul că februarie ne va oferi două hituri garantate, fiecare lansat în weekend-uri cu puţină concurenţă. Până la Cincizeci de umbre descătuşate şi Pantera neagră, primul weekend al lunii ne oferă un număr neaşteptat de mare de filme inspirate din evenimente reale (indiferent ce înseamnă asta la Hollywood), dar şi un aşteptat debut românesc. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

All the Money in the World/Pentru toţi banii din lume
Cu Ridley Scott ca regizor, trei nume mari pe afiş, o nominalizare la Oscar şi o controversă gigantică legată de înlăturarea lui Kevin Spacey din film la câteva luni înainte de premieră, All the Money in the World este clar cea mai titrată premieră a săptămânii. Aflăm ce se întâmplă când nepotul miliardarului J. Paul Getty (Christopher Plummer) este răpit şi, pentru returnarea sa în sânul familiei, răpitorii cer o răscumpărare generoasă. Pică pe umerii mamei celui răpit, Gail (Michelle Williams) să-l convingă pe Getty să plătească, doar că acesta refuză cu îndârjire. Un film care discută două perspective asupra lumii, cu Mark Wahlberg în rolul omului de încredere al lui Getty şi surprinzător aliat al mamei.

12 Strong/Cei 12 invincibili
Inspirat de evenimente petrecute în realitate şi relatate în cartea lui Doug Stanton "Horse Soldiers", filmul ni-l arată pe Chris Hemsworth în rolul căpitanului Mitch Nelson, liderul unei unităţi de 12 soldaţi care este trimisă să înfrunte forţele talibane în Afganistan imediat după evenimentele de la 11 septembrie. Pentru Mitch şi soldaţii săi, misiunea este "cea mai importantă din lumea liberă" (orice o însemna asta), iar abordarea ar trebui să fie evidentă încă din trailer: este o modalitate a Hollywood-ului de a repeta încă o dată că americanii au întotdeauna dreptate.

Cronica noastră, aici.

Proud Mary - Asasina
După ce am văzut-o pe Charlize Theron kicking ass în Atomic Blonde, o putem vedea acum pe Taraji P. Henson într-un rol similar. Din păcate încă din trailer filmul pierde puncte importante la stil, efecte speciale, atmosferă şi carismă a protagonistei, iar cronicile nu s-au grăbit deloc să contrazică această primă impresie. Abordarea din Proud Mary este diferită, în sensul că asasina îşi va descoperi instinctele materne atunci când o misiune a ei lasă un băiat orfan.

Soldaţii. Poveste din Ferentari
Ce se întâmplă când un antropolog (Adrian Schiop) se mută în Ferentari ca să studieze fenomenul manele pentru o teză de doctorat şi începe o relaţie cu un fost puşcăriaş rom (Vasile Pavel-Digudai)? Nu spunem, pentru că vrem să vezi acest film extrem de atipic pentru cinema-ul nostru şi una din extrem de rarele poveşti LGBT asumate cu vârf şi îndesat şi prezente în cinematografe. O explorare a diferenţelor dintre două lumi, fiecare cu propriile reguli, Soldaţii este o experienţă cinematografică inedită.

Cronica noastră, aici.

The Death of Stalin/Moartea lui Stalin
O abordare extrem de personală şi ireverenţioasă a evenimentului care a schimbat Rusia o dată pentru totdeauna, moartea lui Stalin, acest film al lui Armando Iannucci (Veep, In the Loop) arată luptele de palat şi birocraţia sufocantă ce apare atunci când puterea este concentrată în mâinile unui singur om. Filmul a fost, evident, interzis în Rusia, dar a fost întâmpinat cu entuziasm oriunde altundeva pe glob, fiind deja considerat unul dintre cele mai citabile filme recente. Jason Isaacs apare în rolul lui Gheorghi Jukov, important reprezentant al armatei ruse. Cu Moartea lui Stalin, scoţianul Iannucci îşi reconfirmă eticheta de geniu al satirei muşcătoare şi ar fi o idee să dai o şansă filmului măcar pentru elementul comic, dacă nu pentru cel politic.

The Star/Primul Crăciun
Cei mai mici spectatori s-ar putea distra de minune la această animaţie ce repovesteşte evenimentele din jurului naşterii lui Iisus, din perspectiva animalelor care îi însoţeau pe Iosif şi Maria spre Nazareth. Distribuţia plină de nume mari îi cuprinde pe Oprah Winfrey, Tracy Morgan şi Tyler Perry în rolurile a trei cămile, iar filmul se poate lăuda cu un nou single al lui Mariah Carey pe coloana sonoră.

O cronică, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Death of Stalin , All the Money in the World, Soldații. Poveste din Ferentari, The Star, 12 Strong, Proud Mary

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 3 februarie 2018 10:13
All the money in the world. Sper să mă mai lase răceala până mâine ca să mă pot bucura de el.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells