Premierele săptămânii 19-25 august 2016

de Ştefan Dobroiu în 19 Aug 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cinci premiere ne aşteaptă pe marile ecrane, într-un weekend care pare să mulţumească mai toate gusturile. Este una dintre acele săptămâni în care ghicirea campionului la box office pare imposibilă, dar de multe ori săptămânile cu mai mulţi favoriţi înseamnă că putem merge de mai multe ori la cinema. Iată mai jos recomandările noastre.

Pete's Dragon/Pete şi dragonul
Faptul că acest film 3D este adus pe ecrane exclusiv în versiune dublată arată că publicul-ţintă este format mai ales din copii. O ocazie foarte bună pentru a petrece timp la cinema în familie, filmul lui David Lowery arată că producătorii nu au precupeţit niciun cent pentru efecte speciale cât mai spectaculoase, iar povestea ar putea să-i emoţioneze atât pe cei mari, cât şi pe cei mici. Când Grace (Bryce Dallas Howard) şi Jack (Wes Bentley) îl găsesc pe micul Pete în pădure ei presupun că de şase ani puştiul a supravieţuit singur în mijlocul naturii ostile. Dar curând vor afla că adevărul e puţin mai complex decât atât, iar filmul va ajunge să pună în contrast lumea civilizată cu misterele, magia şi sălbăticia naturii.

War Dogs: tipii cu arme
Un film care le-ar putea rămâne românilor în memorie şi pentru că o parte semnificativă din scene au fost filmate la noi în ţară cu actori români precum Gabriel Spahiu în roluri consistente. Cu un subiect similar superhitului Lupul de pe Wall Street (295.000 de spectatori în 2014), Tipii cu arme arată ce se întâmplă atunci când doi tineri de 20 şi ceva de ani găsesc o chichiţă în sistemul de aprovizionare a armatei SUA cu arme de foc. Filmul lui Todd Phillips suferă din cauza lungimii, dar nu-i lipsesc umorul şi momentele tensionate, chiar dacă i-ar putea surprinde pe unii spectatori cu abordarea amorală a modului în care se poartă războaiele în acest moment.

Ben-Hur
Un film care poate ar fi beneficiat de mai multă atenţie în perioada sărbătorilor de Paşti, Ben-Hur spune povestea eroului titular, un prinţ evreu trădat de un apropiat şi ajuns sclav pe galerele romane. Timur Bekmambetov (Wanted) îşi foloseşte excelentul simţ vizual pentru a revitaliza această poveste atât de cunoscută, iar rezultatul i-a nedumerit pe criticii americani. În rolul titular îl vedem pe Jack Huston, un actor de care cu siguranţă vom mai auzi, în timp ce rolul negativ, cel al trădătorului Messala, este jucat de Toby Kebbell, specialistul interpretărilor motion capture (Durotan din Warcraft, Koba din Planeta maimuţelor) văzut în carne şi oase în rolul antagonistului Victor van Doom din Fantastic 4.

Profesorul de vioară/Tudo Que Aprendemos Juntos
Lăudat ca unul dintre cele mai motivaţionale filme ale anului trecut, Profesorul de vioară a fost proiectat în închiderea festivalului de la Locarno şi s-a bucurat de succes şi la debutul său în România, în cadrul festivalului Transilvania. În centrul atenţiei este Laerte, un violonist care se blochează la proba dată pentru orchestra simfonică din Sao Paolo. Cu visul interpretărilor pe cele mai mari scene ale lumii spulberat, Laerte ajunge profesor de vioară într-o şcoală din cea mai mare favelă a Braziliei. Este un loc al violenţei, dar şi al talentului neşlefuit, iar Laerte îşi va da curând seama că ceea ce i se părea o fundătură ar putea fi cutremurul care să-i repună viaţa pe picioare.

Barbie: Star Light Adventure/Barbie în aventura spaţială
O premieră destinată celor mai mici dintre spectatoare, Barbie în aventra spaţială ne-o arată pe celebra eroină străbătând întinderile nemărginite ale spaţiului alături de căţeluşui ei Popcorn. Când stelele sunt în pericul, un consiliu de înţelepţi a alege pe frumoasa Barbie să pornească într-o extraordinară călătorie pentru a descoperi cauza posibilei dispariţii a stelelor. Însoţită de câţiva prieteni de nădejde, Barbie va face tot posibilul pentru a rezolva criza galactică.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Pete's Dragon, War Dogs, Ben-Hur, Tudo Que Aprendemos Juntos, Barbie: Star Light Adventure 

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells