Premierele săptămânii 16-22 noiembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 16 Nov 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Două continuări extrem de diferite, dar şi aşteptate, par a domina oferta cinematografelor în acest weekend, nefiind cu totul exclusă nici doborârea unor recorduri anuale. Pe lângă continuarea poate celei mai iubite ecranizări din istoria filmului românesc şi o nouă parte a francizei cunoscută acum sub numele Wizarding World, mai vedem o dramă americană, dar şi un film european interzis minorilor. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Moromeţii 2
Dincolo de calităţile şi defectele reîntoarcerii la Siliştea-Gumeşti a regizorului Stere Gulea, Moromeţii 2 este o premieră importantă pentru că pare să fi coagulat întregul potenţial de atenţie a publicului pentru un film românesc. Este aproape cert un record de audienţă, mai ales că la cifrele primului weekend se vor adăuga încasările de la numeroasele avanpremiere din ultimele săptămâni. Ce să înţelegem de aici? Că interesul publicului pentru filmul autohton nu este mort şi că acesta doar aşteaptă o producţie care să-i fie pe plac. Din păcate Moromeţii 2 are un scenariu stângace şi repetitiv şi alătură unui protagonist expresiv (Horaţiu Mălăele, într-un rol foarte bun) unul cu posibilităţi de interpretare reduse (Ionuţ Paştina, în rolul lui Niculae Moromete adolescent). Dincolo de minusurile sale, filmul merită văzut pentru că arată un moment din istoria României rar explorat în producţii pentru cinema: transformarea satului românesc tradiţional într-un teren de experimente agricole comuniste.

Cronica noastră, aici.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald/Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald
După publicarea cronicii de mai jos, am fost acuzaţi că suntem "hateri". Noul film Fantastic Beasts o lasă mai moale cu inspiraţia şi se mulţumeşte să fie o aglomerare de noi detalii ce completează mitologia Harry Potter, oferind informaţii despre trecutul numeroaselor personaje populare din cea mai profitabilă franciză Warner Bros. Pentru fani poate fi de ajuns, dar pentru cei care îşi amintesc energia, inventivitatea şi ingeniozitatea aventurilor lui Harry Potter (sau, mai exact, a cărţilor), sequelul este o copie palidă a acestora, aproape lipsită de puterea de a captiva.

Cronica noastră, aici.

Life Itself/Asta-i viaţa
În Statele Unite, acest film ce reuneşte mulţi actori populari a avut al doilea cel mai slab weekend de debut pentru o premieră extinsă (adică lansare în mai mult de 2500 de cinematografe) din 1982 încoace. Scrisă şi regizată de Dan Fogelman, cunoscut pentru popularul serial This Is Us, drama a încercat o reţetă des folosită, dar foarte riscantă, şi anume aceea a intersectării mai multor fire narative separate, probabil cu miza de a arăta cât de imprevizibilă, complexă şi surprinzătoare poate fi viaţa. Criticii sunt de părere că pariul nu a fost câştigat, iar publicul, aşa cum spuneam, a rămas indiferent la experienţele de viaţă ale personajelor, preferând să intre la alte filme. Este bizar, mai ales că din distribuţia filmului fac parte Antonio Banderas, Oscar Isaac, Olivia Wilde, Annette Bening şi Mandy Patinkin.

Climax
Probabil una dintre cele mai marcante experienţe cinematografice ale anului, Climax nu este pentru cei care caută câteva ore de relaxare la cinema, ci pentru cei gata să trăiască pe propria piele senzaţii extreme. Lipsit de o structură narativă clasică, filmul prezintă ce se întâmplă atunci când un grup de dansatori se retrage într-o clădire din mijlocul unei păduri pentru a realiza un dans. Un puternic drog psihedelic pe care dansatorii îl consumă accidental îi va împinge spre o adevărată dezlănţuire a mişcărilor şi a senzaţiilor, coloana sonoră, montajul şi scenografia filmului încercând să-l atragă şi să-l ţină pe spectator prizonier în această lume pe cât de extenuantă, pe atât de electrizantă.

Cronica noastră, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Moromeții 2, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Climax, Life Itself

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AeroX pe 16 noiembrie 2018 21:35
Dar chiar sunteti hateri de J.K. Rowling. Nu e o parere sau o banala acuzatie :) Va stiu de atatia ani. Nici macar o singura data n-ati fost prea incantati de vreun film. Iar motivele au fost puerile de fiecare data. Mereu ati criticat culmea fix ce era mai bun. Nu zice nimeni ca trebuie sa va placa si sa-l vedeti film de nota 10, dar de nota 6 si ca fiind necaptivant si foarte aglomerat? Ei da, mare cronica.

Detaliile alea multe din plot au avut rost in mod inlantuit chiar absolut toate pentru final. Fiindca multe reclamatii au tot mers pe ideea ca nu s-a pus mai mult accent pe Newt sau Grindelwald, insa toata lumea trebuia sa stie ca toata miza filmului era Credence Barebone de la bun inceput!
In jurul lui s-au adunat toate acele mici sub-plot-uri si toate personajele din film. Am tot auzit ca filmul n-are nicio poveste principala sau scop. Cum frate sa n-aiba?Mi-e rusine mie de rusinea unora care vocifereaza pe net despre lucruri la care a fost prea mare lenea sa fie pricepute, ori rontaitul de popcorn si uitatul in telefon era mai placut
.
E o ipocrizie imensa fiindca la filmele Harry Potter boceau atatia fani ca nu se respecta cartea in film, acum ca, vai, Rowling n-are treaba cu filmele, s-o invete cineva sa faca scenarii ca oboseste lumea (aia de regula puturoasa si somnambula). Oricum ai da-o niciodata nu e bine, culmea sa acuzi tocmai lipsa de inspiratie pentru ca nu e "la fel de captivant". Dar ce e captivant? Cand se induioseaza lumea in sala de cinema de fiecare data cand apare prin cadru un Niffler? Hai sa fim seriosi. Adica trebuia filmul mai simplist in care Newt doar sa captureze pokemoni? De ce? Atunci chiar ar fi fost penibila si inutila seria, dar, culmea, fix cand se face o conexiune destul de stransa cu era Harry Potter...vai, nu e bine...de ce, o face pentru bani, sigur! Nu, te pomenesti ca o facea fix de dragul artei, nu doar pentru fan service sau pentru ca pur si simplu avea ce sa mai scrie. Daca femeia are imaginatie (oho, dar chiar nu va fi secat izvorul) si talent....normal ca e hatereala odioasa!

Cum ziceam...rusinica!

utzag pe 19 noiembrie 2018 12:11
Desi nu prea sunt un fan al filmelor din genul fantezie, Harry Potter Compoter mi-a placut si abia astept sa vad urmatorul film.
p.s. In toate e vb de bani

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells