Premierele săptămânii 13-19 iunie 2014

de Ştefan Dobroiu în 13 Iun 2014
Iată ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Weekend-uri cu cinci premiere am mai văzut în 2014, dar iată că de astăzi nu mai puţin de şase filme se lansează pe marile ecrane. Iată mai jos recomandările Cinemagia cu privire la noile filme lansate vineri. Consultă programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de weekend şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul Cumpără bilet de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Atenţie, continuă proiecţiile din ediţia bucureşteană a festivalului Transilvania, care aduce la cinema Studio, Elvira Popescu şi J'ai Bistrot câteva zeci din generoasa selecţie a ediţiei cu numărul 13. Iată AICI programul complet.

22 Jump Street/O altă adresă de pomină
Noi ne-am distrat de minune la comedia cu Jonah Hill şi Channing Tatum, unul din rarele cazuri când sequelul se ridică măcar la înălţimea filmului original. Cei doi detectivi Schmidt şi Jenko au parte de noi provocări, pentru că acum primesc sarcina să investigheze sub acoperire într-un colegiu local, unde un nou drog face ravagii. Da, este exact aceeaşi idee din primul film, dar scenariul glumeşte inspirat pe seama acestei comodităţi a inspiraţiei. 22 Jump Street mitraliază glume, este vioi, amuzant şi aruncă înţepături la adresa Hollywood-ului obsedat de bani şi continuări nenecesare. Genericul de final este unul dintre cele mai bune văzute în ultimii ani la cinema.

Pentru o cronică click AICI.

Bucureşti, unde eşti?
După ce a câştigat Premiul publicului la Festivalul Filmului European şi a concurat în competiţia Zilele Filmului Românesc la festivalul Transilvania, documentarul lui Vlad Petri explorează recucerirea spaţiului public de către români, prezentând protestele împotriva clasei politice de acum doi ani. Vei descoperi o analiză a străzii pornind de la poveştile oamenilor, de la revendicările, dorinţele şi viziunea lor despre democraţie.

Chef
Filmele dedicate gastronomiei nu sunt niciodată prea multe (aşteptăm cu nerăbdare şi The Hundred-Food Journey) şi nici dramediile despre reinventarea personală. În centrul atenţiei lui Chef este Cal Casper (Jon Favreau, actor principal, regizor şi scenarist), un maestru bucătar care îşi pierde postul la un restaurant cunoscut. Pare să fie un dezastru pentru sărmanul Cal, dar eroul va avea în sfârşit ocazia să-şi îndeplinească visul, acela de a da extravaganţa pe simplitate şi de a porni în căutarea gustului perfect cu ajutorul celor mai familiare ingrediente. Mulţi ar considera un pas înapoi mutarea dintr-un restaurant de lux într-unul "mobil", improvizat într-o rulotă, dar oare chiar aşa este?

Grace of Monaco/Grace de Monaco
Nicole Kidman apare într-unul din cele mai discutate roluri ale carierei în acest film biografic regizat de Olivier Dahan şi ales să deschidă ediţia din acest an a festivalului de la Cannes. Producţia se concentrează pe viaţa lui Grace Kelly, celebra actriţă de la Hollywood-ului adoptată de familia regală a micului Monaco, arătând provocările vieţii printre capete încoronate, dar şi sacrificiile artistice necesare pentru a merita noul statut.

The Fault in Our Stars/Sub aceeaşi stea
Producţia regizată de Josh Boone, cu Shailene Woodley (Divergent) în rolul unei tinere bolnave, a încasat aproape 50 de milioane de dolari în weekend-ul de debut în SUA, un fenomenal succes dat fiind subiectul filmului. Acesta spune povestea lui Hazel, a cărei viaţă este prelungită de un medicament miraculos, dar care are în continuare senzaţia că nu face nimic altceva decât să îşi aştepte sfârşitul. Asta se va schimba când îl întâlneşte pe Augustus, un tânăr suferind de aceeaşi boală cumplită, alături de care Hazel descoperă că, dacă nu poate ocoli inevitabilul, poate alege cum să îl aştepte.

Il était une forêt/A fost odată o pădure
Extraordinara ofertă a weekend-ului este îmbogăţită de noul documentar al lui Luc Jacquet, celebru pentru probabil cel mai vizionat documentar al ultimului deceniu La marche de l'empereur/Calea Împăratului. Regizorul lasă Antarctica pentru milenarele păduri ale Amazonului, pornind într-o fascinantă călătorie alături de botanistul şi ecologul Francis Hallé în acest tărâm inaccesibil, supranumit "plămânul verde" al planetei.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

22 Jump Street, Bucureşti unde eşti?, Chef, The Fault in Our Stars, Grace of Monaco, Il était une forêt

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Halvitza pe 13 iunie 2014 16:05
Succesul lui The Fault in Our Stars era de asteptat avand in vedere ca John Green este un autor foarte citit (si merita), si ca aceasta cea mai recenta carte a lui a fost numarul unu la vanzari mult timp (pentru ca e excelenta, si cu siguramta cea mai buna de pana acum). Daca ne gandim ca trailerul promite ca filmul va respecta fidel cartea, ca imaginile sunt foarte reusite, de-a dreptul artistice, as spune, si ca cei doi protagonisti sunt interpretati de doi actori pe care ii placem de la Divergent incoace, succesul nu e surprinzator defel. Dar vom afla cat de mult ne sunt rasplatite asteptarile doar in sala de cinema :)
AndreBlack pe 13 iunie 2014 16:48
22 Jump Street si Chef :D
Arlequinade pe 15 iunie 2014 15:14
"The Fault in Our Stars" e doar un cliseu adolescentin, asa cum a fost si "Perks of Being a Wallflower" si cum sunt toate filmele astea "Young Adult". E aceeasi poveste din "A Walk to Remember", "Sweet November", si o multitudine de alte filme care spun o poveste de dragoste peste o poveste despre cancer. Se vrea profund si realist, dar e doar penibil. Fanii John Green sunt in mare parte copii sau adolescenti, deci se intelege de ce lor li se pare mirific subiectul: probabil, spre deosebire de noi, nu l-au vazut deja povestit ad nauseam. E enervant ca un scriitor in cel mai bun caz mediocru sa fie ridicat in slavi atata dar pe de alta parte... macar face ca cititul sa fie la moda printre tineri. Au inceput cu John Green si Nicholas Sparks si poate peste vreo 2-3 ani vor ajunge si la Fowles, Mann, Hesse, Hemingway.
MikkaelWolfganger pe 15 iunie 2014 17:25
another young adult hater Kappa
Arlequinade pe 16 iunie 2014 02:37
Nu sunt "hater". Doar mi se pare literatura ieftina si desi e un punct bun de plecare pentru un copil, cred ca ar fi trist ca cineva sa ramana la nivelul ala toata viata. Daca nu intelegi ce anume face 80% din "literatura" young adult ieftina atunci nu prea ai fost pe la orele de literatura din generala si liceu. Calitatea unui roman depinde de anumite lucruri: structura, personaje, expresivitate, mesaj. Iar YA fiction foloseste aceleasi elemente over and over and over again, aducand in plus doar anumite "detalii"... care incearca sa ascunda cliseele. Cred ca-ti dai seama ca am incercat cateva titluri si pe urma am vazut cateva din adaptari, de stiu "cu ce se mananca" YA asta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells