Premierele săptămânii 11-17 octombrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 11 Oct 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Încă un weekend cu şase premiere ne aşteaptă pe marile ecrane din ţară. E imposibil de prevăzut cineva va urca pe primul loc în box office: avem un thriller tehnologic, film biografic despre ultimii doi ani din viaţa prinţesei Diana, povestea maestrei bucătărese a preşedintelui Franţei, dar şi noua aventură a lui Machete, înconjurat de câteva dintre cele mai interesante cameo-uri. Pe deasupra, Roxanne, debutul în lungmetraj al lui Valentin Hotea, şi Malavita: O familie criminală, în care Robert De Niro şi Michelle Pfeiffer sunt un cuplu mai puţin banal. Iată mai jos recomandările Cinemagia.

Conspiraţia/Closed Circuit
Cronicile au fost aşa şi-aşa, dar Conspiraţia, cu Rebecca Hall şi Eric Bana în rolurile a doi avocaţi (şi foşti iubiţi), poate să ne stârnească o mulţime de idei despre cât de şubredă este de fapt intimitatea noastră. După ce o explozie provoacă prăpăd în Londra, cei doi avocaţi ajung în echipa apărării unicului (presupus) terorist prins de către autorităţi. Este momentul unei lupte pe viaţă şi pe moarte, căci cei doi protagonişti se vor trezi prinşi într-un hăţiş de intrigi şi ilegale imixtiuni în buna desfăşurare a unui proces, ajungând curând să-şi dea seama că viitorul lor este în pericol. Când dovezile procesului sunt considerate de autorităţi atât de secrete încât nu pot fi făcute publice, se poate spune acelaşi lucru despre detaliile vieţii intime a celor doi avocaţi?

Prinţesa Diana
Fără a fi cel mai bun film biografic văzut în ultima vreme, Prinţesa Diana reprezintă o plăcută întâlnire cu cea considerată la un moment dat cea mai iubită femeie din lume. Punctul central al producţiei semnate de Oliver Hirschbiegel (Ultimele zile din viaţa lui Hitler) este sinuoasa evoluţie a relaţiei prinţesei (Naomi Watts) cu chirurgul Hasnat Khan (Naveen Andrews), o relaţie păstrată în afara atenţiei presei. Nouă ne-a plăcut la film acest aer de "iubire imposibilă", fără să ne chinuim prea mult să aflăm cât este adevăr şi cât ficţiune în simpaticele dialoguri ale celor doi iubiţi, interpretaţi convingător de actorii principali. Am rămas uimiţi să vedem cât de prost a fost primit filmul (o singură cronică pozitivă din 38 publicate pe rottentomatoes) şi câţi cronicari au considerat că producţie este o "impietate". Ei bine, nu este!

Machete: Ucigaş meseriaş/Machete Kills
Am fost fanii (moderaţi) ai primului film şi de-abia aşteptăm să vedem ce mai pune la cale Machete (Danny Trejo), mai ales când este înconjurat de atâtea nume mari de la Hollywood: Charlie Sheen este preşedintele SUA, care îi dă fostului agent federal o misiune vitală pentru viitorul păcii mondiale şi anume prinderea unui excentric traficant de arme (Mel Gibson), gata să arunce lumea în război. Sofía Vergara, Amber Heard, Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Vanessa Hudgens, Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr., Demian Bichir şi... Lady Gaga au cu toţii apariţii în acest film pe care CNC-ul nostru l-a considerat demn de ratingul Interzis minorilor.

Bucătăreasa preşedintelui/Haute cuisine
Un film despre mâncare la nivel înalt: Hortense Laborie (Catherine Frot), renumită maestru bucătar din regiunea franceză Perigord, află cu uimire că preşedintele Franţei a ales-o drept bucătar personal! La început reticentă, Hortense ajunge să-şi ia în primire atribuţiile de responsabilă cu papilele gustative ale preşedintelui şi să creeze feluri de mâncare pe cât de stilate, pe atât de autentice, dar misiunea ei nu va fi deloc uşoară: întreg personalul reşedinţei prezidenţiale are un dinte împotriva "intrusei" şi nenumărate mijloace să-i arate cât de inoportună este prezenţa ei la palat. Cu vârstnicul Jean d'Ormesson în rolul preşedintelui, filmul arată că reţetele oricât de complicate sunt desăvârşite doar când sunt făcute din toată inima şi că un preşedinte şi o bucătăreasă, aparent venind din medii atât de diferite, pot chicoti deasupra unei extraordinare tarte de fructe. Evident, feel good movie-ul săptămânii, cu parfum franţuzesc!

Malavita: O familie criminală
Când am văzut trailerul acestui film cu Robert De Niro şi Michelle Pfeiffer ne-am gândit: "Aha! Un Taken de familie!" Povestea se învârte în jurul familiei de mafioţi Manzoni, care trebuie relocată după ce intră în programul de protecţie a martorilor. Dacă "clienţii" se duc adesea în Nebraska, îngropându-se într-o fermă uitată de lume, cei patru Manzoni au norocul de a se reloca în Franţa, provocând prăpăd în mica localitate de provincie. Ce să-i faci, şocul cultural. Pe lângă De Niro şi Pfeiffer, îi vedem pe Tommy Lee Jones, în rolul agentului responsabil cu protecţia familiei, dar şi pe Dianna Agron, cunoscută datorită serialului Glee.

Roxanne
Un nou debut în lungmetraj, într-o toamnă a debuturilor! În centrul atenţiei este Tavi Ionescu (Şerban Pavlu), un bărbat de aproape 40 de ani a cărui viaţă este dată peste cap când află din dosarul său de la Securitate că este posibil ca iubita lui din liceu, Roxana, să fi rămas însărcinată cu el, născând ulterior un băiat. Tavi încearcă să afle adevărul, iar pentru asta trebuie să se infiltreze în noua familie a Roxanei (Diana Dumbravă), acum măritată cu un medic (Mihai Călin) şi mamă a trei copii.

Care e cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Machete Kills, Diana, Closed Circuit, The Family, Roxanne, Haute Cuisine

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 11 octombrie 2013 12:38
wildinthecountry don't text...don't tweet
kakapiciu pe 11 octombrie 2013 13:13
Machete: Ucigaş meseriaş suna foarte interesant ...
DeadSea07 pe 11 octombrie 2013 14:32
Ma duc doar la Malavita..
AndreBlack pe 11 octombrie 2013 18:10
Machete si Conspiratia .
Musa.del.Arte pe 11 octombrie 2013 19:45
Lady Di!
vladimir84 pe 11 octombrie 2013 20:55
Closed circuit si Diana suna cel mai bine.
victor_neo75 pe 12 octombrie 2013 01:08
Pas pana la Captain Phillips si The Counselor in noiembrie! Sincer cam lipsesc comediile bune toamna asta. Si nu sunt fan We're the Millers. Iar remake-ul lui Starbuck (2011) (adica Delivery Man tradus Tata fara numar cu Vince Vaughn) nu mi s-a parut foarte interesant din trailer.
Phantom_sub pe 12 octombrie 2013 11:16
Aş fi văzut Conspiraţia, dar nu e difuzat la cinematograful din oraşul meu. Aştept să apară jocul lui ender şi the counselor.
alex_il_fenomeno pe 9 noiembrie 2013 14:29
Machete si The Family au fost chiar inspirate, filme extrem de simpatice, actiune si comedie deopotriva.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells