Premierele săptămânii 11-17 noiembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 11 Nov 2016
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Este weekend-ul în care toate cele trei filme au în centrul atenţei actriţe celebre de la Hollywood, ele având împreună nu mai puţin de 26 de nominalizări la Oscar şi trei statuete câştigate. Două dintre aceste actriţe au mari şanse să primească nominalizări şi la anul pentru premierele acestei săptămâni. Iată mai jos recomandările noastre.

Spectatorii de toate vârstele se pot bucura weekend-ul acesta şi de cea de-a opta ediţie Kinodiseea, festivalul internaţional de film pentru copii. Cu o selecţie mai bogată decât în ceilalţi ani, festivalul va proiecta 35 de lungmetraje şi va organiza 25 de workshopuri, sub sloganul "You can do anything".

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Arrival/Primul Contact
Unul dintre cele mai relevante SF-uri apărute pe marile ecrane în ultimii ani, Arrival i-ar putea dezamăgi nejustificat pe cei care se asteaptă să vadă un alt Ziua Independenţei, cu care inteligentul film al lui Denis Villeneuve împărtăşeşte o importantă parte a premisei: 12 gigantice nave extraterestre aterizează în diverse puncte de pe glob. Dacă Emmerich foloseşte premisa pentru o conflagraţie globală, Villeneuve merge într-o cu totul altă direcţie, concentrându-se pe eforturile specialistei în lingvistică Louise Banks (Amy Adams) de a lega o conversaţie cu vizitatorii. Dar degeaba ştii chineză, farsi şi alte zeci de limbi dacă dialogul se poartă cu cineva care nu împărtăşeşte niciun concept uman. Faptul că de deznodământul conversaţiei poate depinde soarta omenirii ridică foarte mult miza, dar şi greutatea de pe umerii eroinei.

Cronica noastră, aici.

Florence/Florence Foster Jenkins
Anul trecut producţia franceză Marguerite, inspirată de viaţa aceleiaşi Florence, era selectată în competiţia festivalului de la Veneţia, iar acum le vine rândul lui Meryl Streep şi Stephen Frears să spună amuzanta, dar şi emoţionanta poveste a newyorkezei înstărite, patroană a artelor, care visează să cânte pe scene prestigioasei Carnegie Hall deşi talentul nu o ajută deloc. Încurajată de amici şi cunoştinţe, unii din interes, alţii pentru a-i menaja sentimentele, binevoitoarea Florence îşi va vedea visul împlinit, dar nu fără aventuri şi situaţii imposibile. Interpretată foarte convingător de Meryl Streep, Florence i-ar putea aduce actriţei a 20-a nominalizare la Oscar.

Intrusul/Shut In
Cu un trailer înşelător, filmul ne-o arată pe Naomi Watts în rolul lui Mary Portman, o expertă în psihologie infantilă a cărei viaţă a fost distrusă de un accident de maşină ce i-a ucis soţul şi i-a lăsat fiul paralizat (Charley Heaton din Stranger Things). Izolată într-un casă de ţară unde nu face altceva decât să-şi îngrijească fiul, Mary are parte de o revenire la viaţă atunci când îl tratează pe micul Tom (Jacob Tramblay, puştiul din Room), un băiat ai cărui părinţi au murit. Dar o furtună cumplită, epuizarea şi singurătatea vor avea curând efect asupra eroinei.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Arrival, Florence Foster Jenkins, Shut In

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells