Predicții la Box-Office: patru filme vor aduce încasări mari până în decembrie. Vor restaura gloria sălilor de cinema?

18 Oct 2022
Începând din acest moment și până la finalul lui decembrie filmele Avatar 2, Black Adam, Black Panther 2 și Halloween Ends vor fi „greii” box-office-ului

Cu venituri de 5,6 miliarde de dolari la finalul lui septembrie,  box-office-ul intern pentru Statele Unite, la ora actuală, a depășit deja încasările anului anterior, ce erau de 4,5 miliarde de dolari; însă asta înseamnă abia jumătate din încasările de 11,4 miliarde din anul 2019.

Pe măsură ce se apropie un al patrulea semestru al anului iar la orizont se profilează un nou val de premiere, sunt puține speranțe că 2022 va fi anul care readuce sălile de cinema la gloria de dinainte de pandemie, scrie Variety.

Anticipările furnizate, în exclusivitate, publicației Variety de către Cinelytic, un auditor al conținutului, susține că patru filme vor aduce încasări mari la box-office începând din acest moment și până la finalul lui decembrie: este vorba de Avatar: The Way of Water al lui James Cameron, urmat de continuarea la Black Panther, de filmul DC Black Adam cu Dwayne Johnson și de noua continuare Halloween, marca Universal.

Cinelytic susține că Avatar 2 va câștiga 650 de milioane de dolari la box-office, după care vizează aceeași sumă din video on demand și vânzări fizice, plus streaming și TV în anii următori. Este, în mod evident, sub încasările cumulate de 772 mlioane de dolari pe care le-a adus primul film Avatar în Statele Unite și Canada, însă se vor fi împlinit 13 ani de la succesul difuzării filmului atunci când The Way of Water va avea premiera în decembrie. Încasările previzionate vor aduce The Way of Water pe un loc sub actualul Number One - anume Top Gun: Maverick, care de la lansare până acum a încasat peste 700 de milioane de dolari în Statele Unite și aproape 1,5 miliarde de dolari pe plan global, o realizare remarcabilă dacă ne gândim că Top Gun vine la decenii întregi după originalul din 1986. Totuși, aici poate fi vorba de unul dintre ultimele staruri în putere, anume de Tom Cruise.

Întoarcerea lui Avatar s-ar putea să nu mai aibă același succes, acum că protagonistul în carne și oase se întoarce între supereroi creați digital și îmbunătățiți cu efecte VFX.

Previzionările de 328, respectiv de 423 de milioane de dolari ale Cinelytic pentru Black Adam și Black Panther: Wakanda Forever se potrivesc, de altfel, cu previziunile pentru The Batman și Doctor Strange 2 pentru 2022, mai scrie Variety.

Dwayne Johnson, cu siguranță, este un atu pentru Warners, mai ales în acest moment când studiourile au nevoie de profit cu noul Warner Bros. Discovery, dar Black Adam este, încă, un film neverificat ca profitabilitate la DC Entertainment și nu are statutul eroului titular din The Batman, ceea ce îl face un candidat improbabil pentru primul loc.

Între timp, Black Panther: Wakanda Forever are contra lui moartea prematură a lui Chadwick Boseman, ceea ce îi face ca încasările estimate de 424 milioane de dolari să fie mult sub așteptările predecesorului său din 2018, chiar dacă va depăși ca încasări continuarea lui Doctor Strange din luna mai, comentează Variety.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar: The Way of Water, James Cameron, Black Adam , Dwayne Johnson, Halloween Ends, Top Gun: Maverick, Tom Cruise, Black Panther: Wakanda Forever, Chadwick Boseman

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells