Pierderea inocenței, joi seară, în trei filme programate pe micul ecran

de Cinemagia în 2 Apr 2020
Eastern Promises, Un pas în urma serafimilor și American Hustle, difuzate la TV

Într-o perioadă de criză sanitară mondială, Cinemagia continuă seria recomandărilor TV zilnice, micul ecran oferind un debușeu pentru serile în care am putea fi copleșiți de gânduri anxioase. Programul TV complet, ca și rubricile dedicate Filme la TV și Seriale TV, vă oferă informația completă legată de ce se poate urmări pe micul ecran, pe fiecare canal în parte.

În centrul filmului Eastern Promises (difuzat joi de FilmCafe, de la ora 22:00) se află misteriosul și nemilosul Nikolai (Viggo Mortensen), implicat într-una dintre cele mai cunoscute grupări ale crimei organizate londoneze. Existența lui liniștită este tulburată când o întâlnește pe Anna (Naomi Watts), o moașă nevinovată care încearcă să îndrepte lucrurile și descoperă întâmplător posibile dovezi împotriva grupării. Nikolai, aflat într-o situație fără ieșire, va declanșa o serie de crime, trădări si răzbunări. „Eastern Promises este un thriller violent și sumbru ce pătrunde realist în lumea mafiei rusești din Londra, prezentând o lume cu gândire medievală, neadaptată, ce trăiește după reguli proprii. Membrii acestei societăți se împart în două categorii: stăpâni și sclavi, iar apartenența la clasa superioară se face prin tatuare, un mod identic cu marcarea oilor pentru a se ști cui aparțin. Două acțiuni se întrepătrund pe parcursul acestui film, fiind unite de prezența intimidantă a enigmaticului și tăcutului Nikolai Lujin, interpretat electrizant de Viggo Mortensen, mai carismatic decât în A History of Violence. În tăcerea personajului se poate distinge atât ambiția de a urca în ierarhie, cât și un strop de umanitate, făcând ca intențiile sale să rămână ambigue. Crizele de conștiință sunt rare, iar singura teamă rămâne cea de mâna lungă a autorității ruse”, scrie un cititor la pagina filmului de pe Cinemagia.

Un pas în urma serafimilor, debutul în lungmetraj al lui Daniel Sandu, este difuzat de HBO seara aceasta, de la 22.25. Filmul explorează o lume nefamiliară, cea a unui seminar teologic ortodox, unde adolescenţi de-abia ieşiţi de pe băncile gimnaziului studiază să devină preoţi. Doar că nu prea le stă lor gândul la cele sfinte... În centrul atenţiei este Gabriel (Ştefan Iancu), un adolescent adus de părinţi la seminar. Suntem în anii '90, iar presiunea preoţirii devine curând evidentă: într-un deceniu cu o realitate economică mai mult decât sumbră, a fi preot este echivalentul bunăstării. Instantaneu este pusă în discuţie vocaţia: câţi dintre zecile de copii (pentru că, până la urmă, protagoniştii sunt nişte copii mai mari) vor să fie preoţi şi câţi sunt convinşi de insistenţele părinţilor. Faptul că zecile de elevi sunt păstorite de preotul Ivan (Vlad Ivanov, într-un nou rol negativ), manipulator şi lipsit de scrupule, creează imediat tensiune şi o întrebare captivantă: nu dacă, ci când şi cum îşi vor pierde puştii inocenţa?

Postul AXN programează de la 22.55 filmul American Hustle, despre personaje care încearcă să-și schimbe viața reinventându-se, ca să supraviețuiască. Un film de ficțiune care se petrece în lumea fascinantă a unuia dintre cele grozave scandaluri ale anilor 1970, American Hustle/Țeapă în stil american spune povestea unui escroc genial, Irving Rosenfeld (Christian Bale), care alături de seducătoarea și parșiva sa parteneră, Sydney Prosser (Amy Adams), este obligat de împrejurări să lucreze cu un agent FBI, plin de idei trăsnite, Richie DiMaso (Bradley Cooper). DiMaso îi impinge pe cei doi în sferele puterii și ale Mafiei din New Jersey, care sunt pe cât de fascinante pe atât de periculoase. „Ideea de păcăleală răzbate din toate elementele filmului”, adaugă producătorul Charles Roven. „Pe cine încearcă să păcălească Irv și Sydney – pe tipii pe care-i escrochează, sau pe ei înșiși , încercând să se convingă că tot ceea ce fac este bine? Pe cine păcălim noi, atunci când suntem cu cineva – suntem cu acel cineva pentru că îl admirăm, sau pentru că avem nevoie de el?”

Exploreaza subiecte similare:

Eastern Promises, Viggo Mortensen, Naomi Watts, Un pas în urma serafimilor, Ștefan Iancu, Vlad Ivanov, American Hustle, Bradley Cooper, Christian Bale, Amy Adams

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells