Originile lui Blade din reboot-ul despre vânătorul de vampiri, fidele benzilor desenate

de Gloria Sauciuc în 2 Mar 2023
Va fi „cel mai întunecat film făcut de MCU pâna acum”

Sinopsisul pentru noul Blade, cu Mahershala Ali în rolul principal, anunță că vânătorul de vampiri își va păstra originile din benzile desenate.

Noul Blade a avut numeroase probleme în fazele incipiente ale producției, începând cu scenariul „plicticos”, cu schimbarea regizorului și cu nemulțumirile distribuției, scrie movieweb.com. Dar un nou sinopis cel puțin încearcă să sugereze că povestea de origine a lui Blade va fi preluată în noua serie de filme și nu rescrisă, ca în cazul altor producții, mai scrie movieweb.com.

Cu numeroase dubii legate de modul în care Blade se va integra în MCU, sinopsisul ar putea fi un semn că personajul s-ar putea să păstreze măcar câteva din trăsăturile sale originale.

Încă se știu puține despre apariția lui Blade în Universul Cinematografic Marvel, însă ultimul sinopsis oferă ceva mai multe detalii despre personaj care, ca și altele din universul Marvel, nu va primi o poveste despre origini.

Noul sinopsis descrie: „Este un vânător de vampiri, pe jumătate muritor, pe jumătate nemuritor – care încearcă să scape lumea de vampiri pentru a-și răzbuna mama, ucisă de un vampir pe când îl năștea...”

Nu este tocmai un sinopsis clasic, dar - dacă ținem cont că filmul a avut premiera decalată pentru vara anului 2024 - sinopsisul vine cu câțiva ani înainte...

Au existat mereu dubii despre cum anume personajele precum Blade se vor integra în Universul Cinematografic Marvel cu producții cu ratingul permisiv AP-12/Acordul Părinţilor 12. Nu e sigur dacă un Blade dedicat întregii familii va fi pe placul fanilor care caută ceva mai mult, dar sunt multe semne că Blade va împinge clasificarea AP12 la limită, comentează movieweb.com. 

Schimbarea de regizor, de la Baasam Tariq la Yann Demange nu doar pare să afecteze programul de filmări ale producției, ci și tonul filmului, ce caută să o ia pe un drum mai întunecat decât fusese planificat inițial. Anul trecut, o știre anunța că noul Blade, cu Mahershala Ali, nu va fi la fel de dur și de sumbru precum filmele cu Wesley Snipes din anii 1990, dar totuși va fi „cel mai întunecat film făcut de MCU până acum”. Dacă acest lucru i-ar putea liniști pe unii fani, Wesley Snipes declară despre noul personaj: „Îmi place acel gen de povești care apelează la o gamă mai largă de dialoguri și de situații. Atât pentru maturi cât și pentru tineri. Se pare acum că ratingul AP 12 alunecă spre un minim de vârstă mai precoce, dar tinerii de 12-13 ani pot vorbi mai bine decât adulții. Atât timp cât materialul este sincer, ca și lumea care e creată și dacă există consecvență, va fi în regulă (să fie un rating permisiv). Blade se va filma vara aceasta și urmează să ajungă în săli pe 6 septembrie 2024.

Exploreaza subiecte similare:

Mahershala Ali, Blade

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells