Operatorul de imagine omorât, regizorul rănit, după ce Alec Baldwin a descărcat o armă din recuzită pe platoul de filmare

de Marina Florea în 22 Oct 2021
Alec Baldwin (63 ani) a fost fotografiat profund afectat și tulburat de incident

Un membru al echipei de filmare a fost ucis și un altul a fost rănit după ce actorul Alec Baldwin a descărcat o armă de foc din recuzită pe platourile filmului Rust, în statul american New Mexico, joi, conform unei declarații a organelor federale obținute de CNN. Incidentul a avut loc la Bonanza Creek Ranch, o locație populară de filmare.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată de urgență la spital, cu un elicopter, dar declarată moartă de către personalul medical de la University of New Mexico Hospital, conform unei declarații furnizate de biroul șerifului din capitala New Mexico, Santa Fe. Halyna Hutchins era absolventă a Institutului American de Film și fusese numită „stea în devenire” de revista American Cinematographer în 2019.

Regizorul Joel Souza, de 48 ani, a fost transportat cu o ambulanță la Christus St. Vincent's Regional Medical Center, dar detalii despre starea lui de sănătate nu au fost date publicității.

Alec Baldwin (68 ani) a fost fotografiat profund afectat și tulburat, lângă biroul șerifului unde a fost adus pentru a da declarații. Investigația este în desfășurare și - deocamdată - nu au fost formulate acuzații, au mai declarat organele abilitate.

Tragicul incident readuce în atenție o întrebare ce a frământat în multe rânduri opinia publică - de ce o armă de recuzită poate fi mortală? Asta pentru că nu este prima dată când focuri de armă trase pe platourile de filmare se soldează cu victime. Brandon Lee, fiul legendei artelor marțiale Bruce Lee, a murit la vârsta de 28 de ani, în anul 1993, în timp ce filma The Crow. Un revolver - ce a fost impropriu pregătit pentru o scenă - i-a pus capăt zilelor, asta după ce colegul de platou al lui Lee a tras cu acea armă spre abdomenul actorului. Chiar dacă gloanțele oarbe nu conțin proiectile metalice, praful de pușcă rămâne în continuare o componentă prezentă, scrie publicația straitstimes.com

Alec Baldwin, în vârstă de 63 de ani, este co-producător al filmului Rust, un western scris şi regizat de Joel Souza, cu Alec Baldwin în rolul unui rebel, Harland Rust, care vine în ajutorul nepotului său de 13 ani, condamnat la spânzurătoare pentru crimă.

Baldwin a cunoscut succesul actoricesc de tânăr, câştigând aprecierile criticilor pentru filme ca The Hunt for Red October (pentru care a învățat chiar să conducă un submarin) şi Glengarry Glen Ross. Însă, odată cu despărţirea de Kim Basinger, la începutul anului 2000, publicul său s-a divizat, intrând şi profesional într-un con de umbră. Tina Fey şi al său 30 Rock au contribuit major la reafirmarea sa ca actor. Baldwin l-a întruchipat în serial pe Jack Donaughy, hotărâtul, suavul şi obsedatul de control manager al unei reţele TV, unul dintre cele mai memorabile partituri din istoria serialelor TV. Rolul i-a adus şase nominalizări la premiile Emmy şi două trofee.

În octombrie 2016 începea să îl interpreteze pe Donald Trump în emisiunea de satiră Saturday Night Live, rol cu care a luat un premiu Emmy în 2017. În  2018, Baldwin avea trei apariții importante, în filmul de festival BlacKkKlansman, apoi în blockbusterul Mission Impossible: Fallout și în A Star Is Born. Cel mai recent rol al lui Baldwin este, parcă premonitoriu, în serialul Dr. Death, despre un neurochirurg care a devenit proscris pentru că și-a mutilat definitiv pacienții.

Exploreaza subiecte similare:

Alec Baldwin, Halyna Hutchins, Joel Souza

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells