Noul It devine filmul horror cu cele mai mari încasări din toate timpurile în SUA

de Gloria Sauciuc în 24 Sep 2017
Dacă s-ar lua în calcul inflaţia, clasamentul ar fi cu filmul Exorcistul (1973) pe primul loc

La cincisprezece zile de la lansarea oficială, la care au participat clovni adevăraţi pe străzile din America de Nord, cel de-al doilea It, inspirat din romanul lui Stephen King, face din nou istorie.

Actorii Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Chosen Jacobs, Bill Skarsgård şi cu restul distribuţiei primesc, cu mândrie, onoarea de a fi jucat în horror-ul cu cele mai mari încasări din istorie, pe măsură ce filmul atinge pragul de 230 de milioane.

It a reuşit să strângă numai în SUA 236,3 milioane de dolari, depăşind cele 232,9 milioane de dolari strânse de Exorcistul acum vreo patruzeci de ani. Deocamdată, horror-ul din 1973 încă deţine distincţia celor mai mari încasări ale genului: 441,3 milioane dolari global, comparativ cu cele 404,3 milioane dolari ale noului IT.

Totuşi, un calcul dezvăluie că valorile de box-office nu au fost ajustate conform ratei inflaţiei. Aşadar, considerând preţul unui bilet de 2,50 dolari în 1973, conform US Bureau of Labor Statistics, echivalentul de astăzi ar fi 14,41 dolari. Dacă am ajusta cu inflaţia, încasările de-a lungul timpului pentru Exorcistul ar urca la 917,5 milioane de dolari", nota Pamela McClintock pentru Hollywood Reporter.

Lăsând la o parte inflaţia, ştim bine că Hollywood-ul iubeşte sequel-urile şi remake-urile de filme. Şi, considerând încasările anticipate, un sequel era inevitabil, chiar înainte ca regizorul Andy Muschietti să anunţe unul.

Oricum, evoluţia excelentă a lui It la box-office nu dă semne de slăbire, fiind cea mai de succes premieră a lunii septembrie şi cel de-al noulea film în clasamentul producţiilor cu rating Nerecomandat sub 15 ani.

Exploreaza subiecte similare:

It, The Exorcist, Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Chosen Jacobs, Bill Skarsgård

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 24 septembrie 2017 15:49
Adevărat. Mă întreb dacă poate trece de Patimile lui Hristos ($370 milioane) sau, măcar cel de pe locul doi, Deadpool.
camaleonii pe 24 septembrie 2017 16:22
In America nu are nicio sansa sa le depaseasca dupa mine. Cel mai probabil se va opri la 310-320. Daca va avea o longevitate si mai buna ar putea ajunge la 350 dar acesta este maximul. In ceea ce priveste incasarile globale sigur va trece de The Passion of the Christ, dar se va opri in spatele lui Deadpool cu mult.
cavallioty pe 24 septembrie 2017 21:32
de cand s-au apucat de film aveau in plan sa fac doua parti:ei copii si ei adulti, dar evident erau conditionati de incasarile primei parti,eu unul ma mir ca nu au anuntat a doua parte imediat dupa ce au vazut incasarile fenomenale din primul weekend

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells