Natalie Portman şi Julianne Moore fac senzaţie la Cannes cu May December

de Alice Kanterian în 24 Mai 2023
Filmul a fost întâmpinat cu şase minute de ovaţii la prima proiecţie

Îţi povesteam într-o analiză a filmelor cu şanse la Oscar 2024 că festivalul de la Cannes va aduce în atenţie noi posibili candidaţi. Iată că May December, o dramă regizată de Todd Haynes (Carol), le pune pe hartă pe Natalie Portman şi Julianne Moore pentru nominalizări la Cea mai bună actriţă în rol principal.

May December are un subiect mai mult decât ofertant. La 36 de ani, Gracie (Moore) devine subiectul furiei tabloidelor când începe o relaţie cu un adolescent de doar 13 ani, Joe. Două decenii mai târziu, Gracie şi Joe (Charles Melton) sunt în continuare împreună şi trebuie să facă faţă plecării la facultate a fiicelor lor gemene, iar căsnicia lor are parte de un stres suplimentar atunci când îi vizitează actriţa (Portman) care o va interpreta pe Gracie într-un film biografic.

"May December" este un termen din limba engleză ce denumeşte sugestiv cuplurile în care unul din parteneri are o vârstă semnificativ mai mare decât celălalt. Filmul a fost întâmpinat cu şase minute de ovaţii la Cannes şi a devenit subiectul unei adevărate lupte pentru obţinerea drepturilor de distribuţie. Conform Variety, Netflix va plăti 11 milioane de dolari pentru a distribui filmul în Statele Unite. În acest moment nu se ştie dacă May December va fi distribuit şi în România.

Exploreaza subiecte similare:

May December, Todd Haynes, Carol, Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells