Napoleon, gata să facă istorie și la cinema

de Cinemagia în 13 Nov 2023
Bătăliile de la Toulon, Austerlitz, Waterloo, Borodino sunt redate în toată complexitatea, filmate fiind cu până la 11 camere simultan, la 360 de grade

Napoleon, una dintre cele mai așteptate lansări cinematografice ale anului, în regia lui Ridley Scott, cu Joaquin Phoenix și Vanessa Kirby în rolurile principale, va avea avanpremiera pe 23 noiembrie 2023, iar din 24 noiembrie va rula în cinematografele din toată țara, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Biletele sunt disponibile spre vânzare.

După memorabila interpretare din epopeicul film Gladiator, Joaquin Phoenix revine în echipa regizorului Ridley Scott pentru un nou film istoric, Napoleon, care prezintă ascensiunea la putere a împăratului, precum și relația cu Josephine de Beauharnais, iubirea vieții lui. Rolul lui Commodus îi adusese lui Phoenix o nominalizare la Oscar, urmată de o alta pentru Walk The Line, în care a intrat în pielea și vocea lui Johnny Cash, iar recunoașterea totală a venit odată cu performanța din Joker, soldată cu trofeul Academiei. La rândul său, Kirby - alias Josephine - are un premiu BAFTA pentru rolul secundar din celebrul serial britanic The Crown și o nominalizare la Oscar pentru interpretarea din Pieces of a Woman.

Abilitatea lui Phoenix de a intra în pielea personajelor l-a convins pe regizor că este protagonistul perfect. Iar Scott, la rândul său, are viziunea, experiența, măiestria necesare pentru a face din Napoleon un succes istoric de box-office. 

Ce l-a înfrânt, totuși? 

Un strateg strălucit, un împărat controversat, un lider glorios, reformator și vizionar, un amant pasional. Adorat și disprețuit, lăudat și hulit, Napoleon a oscilat între eliberator și tiran. Tacticile geniale l-au consacrat drept unul dintre cei mai inspirați strategi militari din istorie, demonstrând că „orice soldat poarta în raniță bastonul de mareșal”. Ambițios peste măsură, a înfruntat toate puterile europene ale vremii: Anglia, Austria, Prusia, Spania, Rusia. Șapte coaliții între diverse țări au fost necesare pentru a-i opri expansiunea. Ce l-a înfrânt, totuși?

Dincolo de reușitele și eșecurile militare, Napoleon rămâne o legendă. Iar fascinația pentru istorie a regizorului Ridley Scott reușește din plin să transmită publicului atât măreția împăratului, cât și vulnerabilitatea bărbatului Bonaparte subjugat de iubirea pentru Josephine - femeia senzuală și tenace care l-a „îmblânzit” irevocabil. Aprofundata documentare realizată de scenaristul David Scarpa aduc o nouă perspectivă asupra vieții sentimentale a împăratului, cu luminile și umbrele sale.

Și scenele de acțiune ne vor ține cu sufletul la gură, promit realizatorii: bătăliile de la Toulon, Austerlitz, Waterloo, Borodino sunt redate în toată complexitatea, filmate fiind cu până la 11 camere simultan, la 360 de grade, parcă ne teleportează în filele de istorie, iar echipa de profesioniști în scenografie, costume și efecte speciale creează o producție de proporții și o experiență memorabilă pentru publicul spectator.

Cu o durată de 158 de minute, producția Scott Free este prezentată de Columbia Pictures și Apple Original Films și se adresează audienței generale. În România, Napoleon este distribuit de InterComFilm Distribution și va rula pe marile ecrane în formatele 2D, IMAX 2D, 4DX și Dolby Atmos.

 

Exploreaza subiecte similare:

napoleon, Joaquin Phoenix, ridley scott, Vanessa Kirby

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells