Murder party: jocuri de societate și terapie prin șoc

de Cinemagia în 26 Oct 2023
Comedia Murder Party poate fi vizionată pe canalul TV5MONDE

Dacă Wes Anderson ar fi refăcut seria Saw în stilul romanelor lui Agatha Christie? În această comedie colorată și decorată ca într-o casă de păpuși, Jeanne (Alice Pol), o arhitectă strălucită, este însărcinată cu renovarea somptuosului conac Daguerre, reședința unei familii excentrice, aflată în fruntea unui imperiu al jocurilor de societate. 

Însă în timpul vizitei sale la conac, patriarhul familiei, César Daguerre (Eddy Mitchell), este găsit mort, iar Jeanne este obligată să participe la un joc investigativ de proporții pentru a-l demasca pe ucigaș. Toată lumea, inclusiv ea, se află pe lista suspecților. Cine refuză să joace, va muri. Cine încearcă să părăsească reședința, va muri. O voce groasă, anonimă, îi ghidează ludic-insidios prin probe din ce în ce mai dificile, pe viață și pe moarte.

Jeanne nimerește deci în labirintul acestei familii alunecoase: fiul moștenitor cu intenții amoroase suspecte (Pablo Pauly), sora lui histrionică (Sarah Stern), mama lor vitregă narcisică (Pascale Arbillot), sora blazată și alcoolică a lui César (celebra Miou-Miou) și servitorul lor buf (Gustave Kervern).   

Pe parcursul probelor, Jeanne se apropie de această bizară familie, de povara trecutului lor și de simulacrul motivațiilor lor. Regizorul Nicolas Pleskof realizează în acest debut regizoral stilizat un amplu joc al perspectivelor, ștergând granița dintre realitate și butaforie. Dar unde se oprește joaca? Și, mai ales, care e scopul ei real?

Murder Party (2022) poate fi vizionat pe canalul TV5MONDE, în următoarele date:

Duminică, 29 octombrie, la ora 22:00

Vineri, 3 noiembrie, la ora 19:38

Marţi, 7 noiembrie, la ora 00:33

Exploreaza subiecte similare:

Murder Party, Wes Anderson, SAW, Alice Pol, Eddy Mitchell, Pablo Pauly, Sarah Stern, Miou-Miou, Gustave Kervern, Nicolas Pleskof, Pascale Arbillot

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells