Motor: au început filmările la Om-câine

de Cinemagia în 13 Aug 2020
Rolurile principale sunt interpretate de Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii

Lungmetrajul de debut Om - câine, semnat de regizorul Ștefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii în rolurile principale, a intrat în producție săptămâna aceasta. Om - câine este o poveste despre dragoste și exil, scrisă de Andrei Epure, Ștefan Constantinescu și Jörgen Andersson, structurată sub forma unui film noir, în care se întrepătrund senzațiile de paranoia, alienare, umorul absurd, dar și sentimentul unei iminente catastrofe.

Acțiunea filmului are loc în apogeul crizei sanitare provocată de coronavirus când personajul principal, Doru (Bogdan Dumitrache), decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. Susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției. Timpul este scurt, Europa se pregătește să își închidă granițele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgență în Suedia.

Din distribuție mai fac parte actorii Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa și Cosmina Stratan, iar filmările se vor desfășura până la mijlocul lunii septembrie în locații din România și Suedia.

Filmul are imaginea semnată de Alexandru Solomon, montajul de Cătălin Cristuțiu, Alexandra Alma Ungureanu se ocupă de scenografie și costume, machiajul Petya Simeonova, inginer de sunet este Boris Trayanov. Producătorii sunt Ada Solomon și Diana Păroiu, iar coproducătorii Rossitsa Valkanova, Jörgen Andersson, Nina Frese şi Peter Possne.

Om - câine este o producție microFILM (România), KLAS Film (Bulgaria), Doppelganger (Suedia) şi Pandora Film (Germania), în asociere cu nomada.solo și Visual Walkabout și în co-producție cu HiFilm Productions, Film i Väst, Shoot&Post, Auditory.

Ştefan Constantinescu este un regizor și artist român stabilit la Stockholm. Lucrează cu o multitudine de medii, printre care film, fotografie, cărți și pictură. A regizat mai multe scurtmetraje, printre care Troleibuzul 92 (2009), prezentat la Bienala de la Veneția,  Family Dinner/Cină în familie (2012), selectat în Semaine de la Critique de la Cannes și 6 Big Fish/6 pești mari (2013), a cărui premieră a avut loc în cadrul competiției Pardi di Domani – Festivalul Internațional de Film de la Locarno. Documentarul său Dacia, dragostea mea (2009) a participat la numeroase festivaluri internaționale (IDFA, Jihlava, Montreal) și a primit Premiul Juriului în cadrul Documenta Madrid. În prezent, lucrează împreună cu Corina Ilea la cartea “Noah’s Ark - An Improbable Space Survival Kit”.

Exploreaza subiecte similare:

Bogdan Dumitrache, Ofelia Popii, Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa, Cosmina Stratan, Stefan Constantinescu, Alexandru Solomon, Cătălin Cristuţiu, Ada Solomon, Om - câine

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells