Monștrii din noul SF japonez Brave Storm, numiți după locuitorii din Kârgâzstan

de Gloria Sauciuc în 27 Oct 2017
„Monstrul din film seamănă perfect cu un funcționar public kârgâz”, au comentat, în notă amuzată, pe rețele de socializare, locuitorii din Kârgâzstan

Locuitorii din Kârgâzstan au motive să râdă: extratereștrii malefici din ultimul SF japonez le poartă numele. Și au reacționat surprinzător de bine la știre, scrie BBC.

Filmul japonez Brave Storm, care urmează să aibă premiera în noiembrie, nu este neapărat unul inovator: roboți uriași care se luptă unii cu alții în timp ce orașele sunt distruse în jurul lor. Totuși, filmul a atras o atenție specială în Kârgâzstan atunci când s-a aflat că eroii negativi se numesc kârgâzi”, după cum relatează Kaktus Media.

Acțiunea, o combinație între seria The Terminator și Pacific Rim, îi are în centru pe ultimii supraviețuitorii ai rasei umane, care călătoresc înapoi în timp din 2050 pentru a putea construi roboți care să combata rasa extraterestră kârgâză care i-a invadat.

Deși nu este clar din ce cauză antagoniștii din film au căpătat acest nume, utilizatorii de social media din Kârgâzstan au primit cu umor știrea: Știam eu că nu suntem oameni obișnuiți”, comenta un user pe Kaktus Media, în timp ce altul nota: Noi, kârgâzii, avem simțul umorului. Știm să râdem de noi înșine...”

Unii au comentat că filmul este o furtună într-un pahar de apă, făcând referire și la vecinii lor - kazahii - portretizați deloc laudativ în Borat, din 2006. Au mers și mai departe, făcând aluzii la birocrație: monstrul din film seamănă perfect cu un funcționar public kârgâz”.

Exploreaza subiecte similare:

the terminator, Pacific Rim, Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cinefilus pe 12 noiembrie 2017 02:15
"Locuitorii din Kârgâzstan au motive să râdă: "monstrii" din ultimul SF japonez le poartă numele". Serios?
alex_il_fenomeno pe 30 noiembrie 2017 13:40
O reclama binevenita tarii in cauza, asupra careia cred ca multi au aruncat o privire.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells