Minţile luminate ale marelui ecran

de Gloria Sauciuc în 3 Feb 2015
The Imitation Game rulează în cinematografe, iar The Theory of Everything urmează să se lanseze luna aceasta

Una dintre cele mai impunatoare figuri ale secolului XX, Howard Huges, a fost un inovator remarcabil, un industriaş cu simţul realităţii, un producător de filme plin de farmec.În filmul din 2004 Aviatorul, Martin Scorsese a ţesut firul poveştii în jurul celei mai prolifice etape din viaţa lui Hughes: perioada cuprinsă între jumătatea anilor ’20 până în anii ’40, când cutezanţa şi pasiunea pentru zbor a lui Hughes i-au canalizat eforturile atât către aviaţie, cât şi către film, începându-şi pionieratul.

Chiar în aceste momente rulează pe marile noastre ecrane filmul The Imitation Game, despre o altă personalitate de geniu relativ recentă,Alan Turing, supranimit părintele informaticii. Pe 20 februarie intră în cinematografe povvestea unui alt om de ştiinţă extraordinar, Stephen Hawking.

Facem astăzi o trecere în revistă a unora dintre cele mai luminate minţi pe care industria cinematografică a reuşit să le aducă pe marele ecran.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

A Beautiful Mind, The Aviator, The Imitation Game, The Theory of Everything, Jobs

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
irinavalsan pe 3 februarie 2015 18:53
De cate ori deschid mailul ca sa citesc un comentariu ma umplu de nervi...Care sunt ,de pilda azi,mintile luminate,ca nu ati scris nimic concret...???? Nu ati scris nici macar in ce filme ii gasim... Doamna Gloria Sauciuc,ce articol e asta ? Ma lipsesc de asa articole...O zi buna,irina
Gloria pe 3 februarie 2015 22:15
Pentru a citi articolul trebuie sa dati click pe poza principala, cea mare de sub titlu. Asa se va accesa galeria cu texte si imagini a articolului. Ce ati deschis si citit este doar introducerea
myhay25 pe 3 februarie 2015 20:03
Hahaha doar am citit titlul si m-am dat seama ca e Gloria Salciuc. =)) Numai articole de toata jena. Desigur o sa stearga comentariul, nu are suficienta tarie sa dea reply.
Gloria pe 3 februarie 2015 22:51
pai e bine daca numai cititnd un titlu v-ati dat seama ca sunt eu. un jurnalist viseaza sa fie atat de rapid recognoscibil :) ce articole v-ar interesa? inteleg ca acesta, cu oamenii de stiinta din filme, v-a displacut intru totul, ba chiar v-a enervat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells