Marvel: ţinuturi fantastice

de Ştefan Dobroiu în 9 Aug 2015
De la Wakanda africană şi Attilan până la călătorii în alte dimensiuni

În cei şapte ani trecuţi de la premiera lui Iron Man, studiourile Marvel s-au bucurat de un succes considerabil de public, iar printre "cârligele" cu care şi-au atras fanii s-au numărat nu doar alegerea inspirată a actorilor şi scenariile atente, ci şi grija cu care au adus pe ecran tărîmurile fantastice din lumea benzilor desenate. Asgard, locul de baştină al zeilor nordici, e poate cel mai bun exemplu. Iată mai jos alte câteva ţinuturi fantastice pe care le-am putea vedea în următoarele filme Marvel.

Wakanda
Una dintre cele mai aşteptate producţii din aşa-numita fază trei a Universului Cinematografic Marvel (MCU) este fără îndoială Black Panther (premiera pe 6 iulie 2018). Prim supererou de culoare apărut în benzile desenate mainstream din SUA, Black Panther va fi interpretat de Chadwick Boseman şi o parte importantă a poveştii va avea loc în Wakanda, ţinutul său de baştină. Întrezărită pe o hartă din Iron Man 2, ţara africană are toate motivele să-i pună pe scenografii Marvel la treabă: sălbaticul relief african şi coloratul stil arhitectural al regiunii se îmbină cu extraordinara dezvoltare tehnologică a ţării, dezvoltare datorată vibraniumului, nepreţuitul metal pe care toate superputerile lumii şi toţi supervillain-ii MCU şi-l doresc.

Universurile paralele din Doctor Strange
Ant-Man a fost lăudat de critici pentru modul cum explorează spaţiul micro de pe Terra, dar şi pentru spectaculoasa incursiune în aşa-zisul "tărâm cuantic". O dată cu lărgirea MCU din Guardians of the Galaxy, studiourile Marvel au libertatea de a aduce pe marele ecran orice tărâm imaginar apărut vreodată în benzile desenate Marvel. În noiembrie 2016 îl vom vedea pe Benedict Cumberbatch învăluit în mantia lui Doctor Strange, iar directorul de imagine Ben Davis avertizează: filmul va explora alte dimensiuni şi universuri paralele. Davis a mai declarat că tonul noii producţii este "foarte sumbru", ceea ce explică în parte alegerea lui Scott Derrikson (Sinister) pentru regia filmului.

Totodată, preşedintele de producţie al Marvel, Kevin Feige, a declarat că "locuri imposibil de cuprins cu mintea" vor fi explorate în faza trei a MCU, fază lansată o dată cu sequelul Căpitanul America: Războiul civil (mai 2016).

Noi unghere ale galaxiei în Gardienii galaxiei 2
Planetele Morag şi Xandar, închisoarea Kyln şi sălaşul Colecţionarului (Benicio Del Toro), Knowhere, sunt doar câteva din locurile vizitate în Gardienii galaxiei. Sequelul, despre care s-a zvonit încă de la lansarea filmului original că ar putea dezvălui identitatea tatălui lui Peter Quill, are toate şansele să exploreze noi părţi ale galaxiei. James Gunn, regizorul filmului, a declarat că sequelul ar trebui să ofere noi incursiuni în culturile Kree şi Ravager, adică noi ocazii de a ajunge pe planete extraterestre.

Attilan, căminul rasei Inhumans
La fel stau lucrurile şi cu Inhumans, pe care i-am cunoscut în serialul Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.. Istoria acestei rase ieşite din comun şi Attilan, tărâmul unde se retrag pentru a fi în siguranţă, ar putea fi explorate în filmul aşteptat în 2019. Apărut în benzile desenate în 1966, Attilan a avut mai mult înfăţişări de-a lungul anilor, fiind situat mai întâi în mijlocul oceanului, pe o insulă, iar în alte aventuri "inumane" este mutat pe Lună.

Exploreaza subiecte similare:

iron man, Benedict Cumberbatch, Kevin Feige, Doctor Strange, Chadwick Boseman, Black Panther, Inhumans, James Gunn, Captain America: Civil War, Agents of S.H.I.E.L.D., Benicio del Toro, Ant-Man, Scott Derrickson, Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy 2

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 9 august 2015 22:58
Marvel pentru cinematografie e ca Ebola pentru oameni
VIBERS pe 10 august 2015 10:55
Hai mai taca-ti fleanca plescarule.
bogyvaly pe 10 august 2015 11:30
"Marvel"/similar este ceea ce ofera marelor case bani sa produca si filme mai putin comerciale, de nisa de genul care iti plac tine. Totul este simbiotic conectat, filmele care iti plac tie nu fac bani.
spartacus pe 10 august 2015 09:57
Altă comparatie mai potrivită nu ai găsit??... Asta ca să nu spun mai multe despre afirmatia ta total aiurea :))))))))
fendal pe 10 august 2015 14:12
cosmin742000 la orice articol e Gici contra, dar nu i scapa nici unul :)) iar ce a scris bogyvaly am citit de 2 ori si tot nu am inteles :(
fendal pe 10 august 2015 14:13
App de articol, eu nu am nimic impotriva filmelor produse de Marvel, imi plac si ma simt bine cand le urmaresc cinema/acasa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells