Marian Crişan a început filmările la Iguanele

13 Feb 2012
Marian Crişan a început filmările la Iguanele

La Oradea au început filmările pentru lungmetrajul Iguanele, în regia lui Marian Crişan. Acţiunea filmului se petrece la Oradea şi spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani care e gata să facă orice pentru fiul său Florin, dependent de droguri. Filmările au loc în judeţul Bihor, în Oradea, Salonta, Arieşeni, zona Beiuşului şi vor dura în jur de 30 de zile, până la începutul lunii martie.

În distribuţie se regăsesc actori din Bucureşti şi din teatrele din vestul ţării. Rolul principal este interpretat de actorul clujean Dan Chiorean, alături de care joacă actorii Alin State şi Crina Semciuc (Bucureşti), Ofelia Popii (Sibiu), dar şi actorii orădeni Richard Balint, Daniel Vulcu şi Elvira Rimbu. Director de imagine este Tudor Mircea, iar de scenografie şi costume se ocupă Alexandra Alma Ungureanu.

Iguanele este produs de Mandragora, casa de producţie a regizorului Cristi Puiu, aceasta fiind a treia colaborare cu Marian Crişan după Megatron şi Morgen.
 
Iguanele, o co-producţie cu Slot Machine, Franţa, Departure Films, Germania, şi cu participarea HBO România, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi în asociere cu SRTV. Filmul se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Oradea şi al autorităţilor locale, dar este susţinut şi de mai multe companii private. 

Marian Crişan a debutat în lungmetraj în 2010, cu filmul Morgen, selecţionat şi premiat în numerose festivaluri (Locarno, Salonic, Reykjavik, Wiesbaden, Buenos Aires, Luxemburg etc ). Morgen a fost propunerea României pentru categoria Cel mai bun film străin a premiilor Oscar din acest an.

Printre scurtmetrajele realizate de Marian Crişan se numără şi Megatron, distins cu Premiul Palme d'Or la Festivalul de film de la Cannes, în 2008.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 13 februarie 2012 14:40
Sper sa fie intr-un ceas bun.
potek pe 22 mai 2012 19:23
SUCCES!-E!
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2012 16:15
pare o poveste uimitoare . sa speram ca va fi pe masura !
Champion pe 31 martie 2012 04:43
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .
lili22 pe 7 aprilie 2012 20:06
Nu stim nimic despre filmul acesta... dar la selectia pentru figuratie s-au inghesuit doua sute de oameni, deci lumea vrea sa munceasca.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells