Maleficent domină box office-ul american

de Cristina Grigore în 2 Iun 2014
Adaptarea basmului clasic Disney, cu Angelina Jolie în rol central, a strâns 70 de milioane de dolari la debut

Noul film Disney, Maleficent, beneficiază de cronici pozitive, iar succesul la box office este pe măsură: adaptarea live action a basmului clasic Frumoasa din Pădurea Adormită a obținut la debutul din acest sfârșit de săptămână încasări de 70 de milioane de dolari. La încasările nord-americane se adună și cele internaționale, de 100 de milioane de dolari, ceea ce duce suma finală de lansare la 170 de milioane.

Tot potrivit celor de la BoxOfficeMojo.com, filmul a costat 175 de milioane de dolari, motiv pentru care producătorii și-ar fi dorit ca încasările de pe teritoriul nord-american să depășească sumele de lansare obținute, de exemplu, de Oz the Great and Powerful (79 de milioane) sau Alice in Wonderland (116 milioane). Chiar și așa, este un câștig major pentru Disney și cel mai bun debut al unui film din cariera Angelinei Jolie, starul lui Maleficent.

Dacă pe locul întâi în top s-a instalat în forță Jolie cu a sa zână răzbunătoare și misterioasă, pe doi trece X-Men: Days of Future Past, cu încasări de 32,6 milioane în acest week-end, ceea ce duce totalul internațional la 500,2 milioane de dolari. Devine astfel filmul din serie cu cele mai mari încasări, trecând de cele 459,4 milioane de dolari ale lui X-Men: The Last Stand.

Comedia lui Seth MacFarlane, A Million Ways to Die in the West, ocupă locul trei în top și strânge 17 milioane de dolari în acest sfârșit de săptămână. Topul cinci al încasărilor este completat de Godzilla (12,2 milioane) și Blended (8, 4 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Maleficent, X-Men: Days of Future Past, A Million Ways to Die in the West, godzilla, Blended

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 2 iunie 2014 14:27
bravo..........ma bucur si pt noul x-men........sper sa mai stranga ceva bani sa ajunga la o cifra tot mai mare....
Miiku pe 14 septembrie 2014 21:25
Ma asteptam sa incaseze mai mult Maleficent, chiar a fost un film de urmarit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells