Mai multe filme live-action The NeverEnding Story, în pregătire. Fantasia revine la viață!

de Gloria Sauciuc în 20 Mar 2024
O lume cu dragoni, uriași, regate vaste și mlaștini mortale

Poveste fără sfârșit/The NeverEnding Story - îndrăgitul roman fantasy al autorului german Michael Ende, ce a fost adaptat în filmul cult din 1984 - va fi readus pe ecrane încă o dată, sub forma mai multor filme live-action, scrie Variety.

Vestea pune capăt cursei pentru drepturile de ecranizare ale uneia dintre cele mai importante proprietăți intelectuale fantasy ce nu a fost încă exploatată pentru publicul modern. Publicația Variety a mai aflat că, în ultimii ani, moștenirea lui Ende a fost un subiect de interes peste tot în lume, de la studiouri la streameri. Canalul AMC difuzează pe micul ecran The NeverEnding Story sâmbătă, 23 martie, de la ora 6 dimineața.

See-Saw - casă de producție ce nu este străină de adaptări precum Lion și The Power of the Dog și a recentelor succese TV Heartstopper și Slow Horses - s-a asociat cu Michael Ende Productions pentru a dezvolta și produce seria de filme live action.

Falkor va zbura din nou! 

Noul parteneriat a primit drepturile pentru „The Neverending Story” de la executorul testamentar al lui Ende.

Publicată pentru prima dată în 1979, cartea „Povestea fără sfârșit” a devenit un bestseller în Germania și a fost tradusă în 45 de limbi, fiind vândută în milioane de exemplare în toată lumea.

În centrul poveștii se află copilul stângaci, dar plin de imaginație Bastian Balthasar Bux, care - în timp ce scapă de bătăuși - descoperă cartea misterioasă „Povestea fără sfârșit”, despre eroicul Atréyu și misiunea sa de a salva tărâmul magic Fantasia - o lume cu dragoni, uriași, regate vaste și mlaștini mortale - și pe conducătoarea sa, Împărăteasa-copil, de la distrugerea de către o forță cunoscută sub numele de „Nimicul”.

Dar cu cât citește mai mult, cu atât mai mult Bastian își dă seama că nu este un simplu spectator neimplicat și în curând se trezește transportat chiar el în Fantasia, zburând pe spatele dragonului cu aspect de cățel prietenos Falkor.

Fiecare generație merită propria călătorie în Fantasia...

„Povestea este deopotrivă actuală și atemporală și are acum ocazia de a fi spusă într-un mod nou”, a declarat Iain Canning, de la See-Saw, vorbind cu Variety din birourile AVA, agentul literar al „Poveștii fără sfârșit” din Munchen, Germania. 

„O parte din particularitatea cărții este că te poți întoarce la ea la diferite vârste și poți găsi diferite niveluri de semnificație. Așa că ce minunat este să avem această oportunitate de a aduce o perspectivă nouă asupra poveștii, ce va avea noi straturi și semnificații. Credem pur și simplu că fiecare generație merită propria călătorie în Fantasia!”, a mai spus producătorul, citat de Variety.

Multe dintre detaliile producției - inclusiv numărul exact de filme ce vor fi realizate - urmează să fie stabilite. Dar Canning a declarat că locațiile extrem de colorate descrise de Ende în „Povestea fără sfârșit” - inclusiv așa-numitul Turn de fildeș, Goab, Deșertul culorilor, Munții de argint, Orașul spaimelor, Lacul de argint și Mlaștinile tristeții (unde se împotmolește celebrul cal al lui Atréyu, Artax) - fac ca filmările să fie „o producție globală”. El a adăugat că vor căuta, de asemenea, să mențină o legătură cu moștenirea cărții prin filmarea unor scene în Germania (o mare parte din filmul din 1984 a fost filmată, de fapt, în studiourile „Bavaria” din München).

Exploreaza subiecte similare:

Die Unendliche Geschichte

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells