Lui Michelle Yeoh i s-a spus că ar trebui să iasă la pensie

de Gloria Sauciuc în 9 Feb 2023
... la care ea a răspuns: „Să nu-mi spuneți voi mie ce să fac”. Sfatul nesolicitat a venit cu puțin timp înainte ca actrița să fie angajată în rolul central din Everything Everywhere All at Once

În cadrul ultimului episod al podcastului The Envelope sub egida Los Angeles Times, Michelle Yeoh a destăinuit că mulți i-au spus să se retragă din actorie, asta înainte să accepte rolul principal din filmul Everything Everywhere All at Once, care i-a adus o nominalizare la Oscarul pentru cea mai bună actriță. Se pare că industria filmului credea că Yeoh ar trebui să se pensioneze, notează Variety.

Yeoh nu a fost de acord. „Știți, pe măsură ce înaintezi în vârstă, rolurile se împuținează”, declara Yeoh. „Se pare că, odată cu vârsta, aceste lucruri se diminuează și ești tot mai mult dată la o parte. Așadar, atunci când Everything Everywhere All at Once a sosit... a fost emoționant pentru că am fost în rolul principal, pentru că eu spuneam povestea”. Yeoh a continuat: „Știți, pe măsură ce îmbătrânești, lumea începe să spună: `Da, ar trebui să te pensionezi. Ar trebui să faci asta și asta. Ar trebui....` Nu, băieți! Nu-mi mai spuneți mie ce să fac! Eu știu mai bine ce pot și ce nu, ok?”

De altfel, Everything Everywhere All at Once este, puțin spus, un jalon important al carierei lui Yeoh. Filmul i-a adus actriței prima nominalizare la Oscar, și apoi a câștigat Globul de Aur pentru rol, categoria „comedie sau musical”. Filmul a devenit un fenomen cultural cu încasări la box-office-ul global de peste 100 milioane de dolari, devenind filmul cu cele mai mari încasări al A24.

„Primul lucru este senzația de: `În sfârșit, mulțumesc`. Voi mă vedeți, mă vedeți într-adevăr, și îmi dați ocazia să arat de ce sunt în stare”, a adăugat Yeoh referindu-se la succesul filmului. „Ca actor, aveam nevoie de această ocazie. Aveam nevoie de acest rol”, a adăugat Yeoh despre succesul filmului. „Ca actor, ai nevoie de această ocazie. Ai nevoie de acest rol ca să arăți de ce ești capabil...”

Într-un interviu anterior, Yeoh confirma știrile că rolul fusese inițial scris pentru un bărbat, de pildă Jackie Chan, înainte ca regizorul să modifice scenariul pentru a aduce o femeie în rolul principal, și chiar atunci Yeoh a avut cerințele ei: „Nu le-am spus decât: numele personajului nu poate fi Michelle Wang”, declara ea. „Nu sunt vreo mamă imigrantă din Asia, care ține o spălătorie. Trebuie să aibă personalitate proprie. Dacă nu îi schimbați numele, nu vin”. Numele s-a schimbat în Evelyn Wang, iar restul e istorie, mai notează Variety.

Exploreaza subiecte similare:

Everything Everywhere All at Once, Michelle Yeoh

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells