Let It Snow: derdeluşul care ne împinge în atmosfera de Sărbători

de Ştefan Dobroiu în 12 Nov 2019
Netflix îţi pune la încercare sentimentele cu această dramedie romantică

Unul din cele mai întâlnite reproşuri în cronici este faptul că filmul recenzat nu aduce nimic original. Da, este firesc ca criticii să pretindă originalitate şi inovaţie, doar că publicul rareori o face şi exact aceasta e perspectiva din care explorăm Let It Snow, filmul de Sărbători lansat de Netflix vinerea trecută. Nu are nimic original şi poate că tocmai asta îl recomandă pentru o vizionare într-o seară liniştită, când nu vrem altceva decât să ni se confirme că "all is good in the world".

Aici recomandările lunii noiembrie pe Netflix.

Bazat pe colecţia omonimă de povestiri scrise de John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle, Let It Snow ne arată ce se întâmplă într-un orăşel din statul american Illinois când peste acesta se abate o neobişnuită furtună de zăpadă în apropierea Sărbătorilor. Provocările personajelor - în majoritate elevi la liceul local - sunt simple şi ataşante, Let It Snow mizând tocmai pe contrastul dintre aşteptările noastre adesea nerealiste şi faptul că uneori nu apreciem ce avem.

Da, Let It Snow este plin de clişee şi bate cărări bătătorite de multe alte filme, dar în acelaşi timp are o energie acaparatoare şi reuşeşte cumva nu doar să binedispună, ci şi să sublinieze că fiecare mică criză este o oportunitate pentru un pas înainte. Sau măcar pentru a ne cunoaşte mai bine. Pentru filmele de Sărbători este o adevărată obligaţie să dea speranţă, iar în cazul de faţă povestea se achită de minune, subliniind la nesfârşit că universul nu are nevoie decât de puţină perseverenţă din partea noastră pentru a ne îndepărta, cu un bobârnac al destinului, obstacolele din cale. Da, nerealist, dar reconfortant...

Dincolo de locurile comune, Let It Snow funcţionează şi pentru că oferă câteva reîntâlniri cu tineri actori tot mai cunoscuţi în ultima vreme sau care cu siguranţă vor deveni cunoscuţi de acum înainte. Favoritul nostru este fără îndoială Mitchell Hope (seria Descendants), în rolul lui Tobin, un tocilar simpatic care ezită să-i spună prietenei din copilărie, Angie (Kiernan Shipka din serialul Chilling Adventures of Sabrina), că o iubeşte.

Isabela Moner (Dora and the Lost City of Gold) este Julie, care tocmai a fost acceptată la o mare universitate, dar ezită să plece din oraş din cauza mamei suferinde, iar Shameik Moore (vocea lui Spider-Man din animaţia Spider-Man: Into the Spider-Verse) este Stuart, un star pop nevoit să petreacă timp în localitate după ce trenul cu care călătorea se defectează în apropiere. Un rol ataşant face şi Liv Hewson (cunoscută din Santa Clarita Diet, în opinia noastră unul dintre serialele de comedie cel mai bine scrise din ultima vreme, din păcate anulat de Netflix după al treilea sezon).

Poate că în mod normal Let It Snow nu ar fi ajuns pe lista noastră de filme de bifat, mai ales într-o toamnă hiperaglomerată cu premiere şi festivaluri. Dar dacă a ajuns, iată că îl recomandăm tocmai pentru încăpăţânarea reconfortantă cu care îşi împinge personajele către un final fericit. În aceeaşi notă şi cu aceeaşi observaţie, recomandăm şi Holiday in the Wild/Crăciun în sălbăticie, o dramă romantică ce-i readuce în atenţie pe Kristin Davis (Sex and the City) şi Rob Lowe, şi ea lansată pe Netflix în noiembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Let It Snow, Holiday in the Wild, Sex and the City, Kristin Davis, Rob Lowe, Mitchell Hope, Kiernan Shipka, Chilling Adventures of Sabrina, Isabela Moner, Shameik Moore, Liv Hewson, Santa Clarita Diet 

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells