Legenda lui Tarzan, filmul de aventuri al verii?

de Ştefan Dobroiu în 8 Iun 2016
Iată de ce ar putea uimi premiera din 8 iulie

Într-o vară care nu duce deloc lipsă de blockbustere, Legenda lui Tarzan ar putea deveni o surpriză la fel de plăcută ca şi fratele său întru spirit, Cartea junglei, văzut până acum de 340.000 de români şi clasat pe primul loc în topul celor mai populare filme din 2016. Iată mai jos de ce ar putea Tarzan să întreacă alte blockbustere aşteptate vara aceasta, precum Ziua Independenţei: Renaşterea, Star Trek. Dincolo de infinit!, Jason Bourne şi Suicide Squad/Brigada sinucigaşilor.

Lansat la jumătatea lui aprilie, Cartea junglei reuşea să compenseze faptul că oferea o poveste ultra-familiară, în diverse forme, mai multor generaţii de români şi îi atrăgea pe mulţi la cinema pentru a vedea încă o dată complicata aventură a micului Mowgli. Prietenoasă cu cei mici şi doldora de efecte speciale ieşite din comun, producţia Disney a reuşit să întreacă filme cu mult mai mare potenţial la public, precum Batman vs. Superman: Zorii dreptății şi Căpitanul America: Război Civil. Asemănările dintre Cartea junglei şi Legenda lui Tarzan sunt mai mari decât te-ai putea aştepta, iar acestea recomandă filmul lui David Yates (regizorul ultimelor patru filme Harry Potter) drept un campion al verii la noi în ţară.

Pentru mulţi adolescenţi din anii '90, Tarzan era primul nume care îi făcea să viseze la sălbăticia junglei şi la legile simple ale supravieţuirii. Ca şi Mowgli, Tarzan este intrusul dintr-un spaţiu neîntinat de gândirea umană, un intrus adoptat şi salvat de acest spaţiu şi care reuşeşte să se adapteze şi datorită inteligenţei sale. Dacă itinerariul lui Mowgli trebuia să respecte punctele-cheie din scrierile lui Rudyard Kipling, faptul că Tarzan este eroul a mai bine de 20 de romane scrise de Edgar Rice Burroughs (părinte şi al lui John Carter) a dat o mult mai mare libertate scenariului scris de Adam Cozad şi Craig Brewer. Şi, evident, este un teren fertil pentru o franciză longevivă.

Recomandarea noastră este să nu urmăreşti spectaculosul nou trailer IMAX lansat zilele trecute, pentru că acesta, deşi subliniază perfect potenţialul vizual al filmului, comite acelaşi păcat ca mult prea multe trailere recente: îi dă spectatorului mură în gură cam toată povestea filmului. Este de ajuns să spunem doar că, crescut de gorile în jungla africană, Tarzan (rolul i se potriveşte mănuşă lui Alexander Skarsgård) se reintegrează printre oameni şi se ridică la înălţimea poziţiei sale de moştenitor al clanului nobiliar Greystoke. Căsătorit cu Jane Porter (Margot Robbie), eroul se întoarce în Africa, unde va trebui să lupte împotriva căpitanului Leon Rom (Christoph Waltz), gata să calce pe cadavre de africani pentru a acumula inestimabile bogăţii.

Dacă The Jungle Book era potrivit şi pentru cei mai mici spectatori, Legenda lui Tarzan plusează cu o poveste de dragoste, dar şi un mesaj "verde": stă doar pe umerii eroului să salveze natura africană, ajutat de animalele a căror "limbă" o vorbeşte atât de bine. Trailerul IMAX arată că Yates foloseşte inspirat aptitudinile fizice ale lui Tarzan (zborul acestuia cu ajutorul lianelor îţi taie răsuflarea), dar şi multitudinea de interacţiuni ale eroului cu animalele realizate cu ajutorul tehnologiei motion capture.

Pe lângă Skarsgård, Robbie şi Waltz, în film vor mai apărea Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, John Hurt şi Jim Broadbent. O declaraţie a lui Skarsgård despre personajul său sugerează că scenariul va face cinste ferocităţii lui Tarzan: "Este vorba de un bărbat care e mai mult decât ceea ce pare a fi. Pe măsură ce-l explorezi strat după strat, se întoarce la un stadiu mai animalic şi scoate la iveală această parte a personalităţii sale".

Legenda lui Tarzan se lansează pe 8 iulie, în format 3D, inclusiv pe ecranele IMAX.

Exploreaza subiecte similare:

The Legend of Tarzan, Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Christoph Waltz, The Jungle Book, David Yates, Samuel L. Jackson, John Hurt, Jim Broadbent

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 8 iunie 2016 15:24
Lupta va fi acerbă cu atâtea titluri mult-așteptate: Ziua Independenţei 2: Renaşterea ; Star Trek. Dincolo de infinit! ; Jason Bourne ; Suicide Squad (Brigada sinucigaşilor). ”Tarzan” are șansa lui, dar eu unul cred că altul va fi filmul verii 2016 - adică ”Ziua Independenţei 2” sau ”Suicide Squad”. Părerea mea.
mihnea_aspru95 pe 12 noiembrie 2016 21:27
Suicide Squad a castigat.
spartacus pe 8 iunie 2016 16:14
Ah, si am uitat de ”Warcraft”, si el printre filmele ce candideazacu șanse mari la titlul de ”filmul verii 2016”.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells