Lansarea internaţională a lui Skyfall doboară recorduri

de Cristina Grigore în 29 Oct 2012
Lansarea internaţională a lui Skyfall doboară recorduri

Urmează să fie lansat în Statele Unite abia pe 9 noiembrie, însă a luat deja cu asalt box-office-urile de pe restul Globului, scrie The Hollywood Reporter. Skyfall, ultimul film James Bond, a devenit chiar cea mai bună lansare din istorie în Marea Britanie, unde s-au strâns 32,4 milioane din cele 77,7 încasate din proiecţiile internaţionale.

Filmul a surclasat chiar pelicula în format 3D aflată până acum pe cea mai înaltă poziţie în topul celor mai bune debuturi din Marea Britanie, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2. În plus, a doborât recordul la numărul de spectatori prezenţi în sălile de cinematograf într-o zi de duminică în U.K.

Skyfall a fost lansat de asemenea în 79 de săli IMAX din 15 teritorii britanice, devenind şi cea mai extinsă lansare a acestui format în afara sezoanelor de sărbători sau a vacanţei de vară. Şi lansarea din Brazilia a doborât un record. Filmul a devenit acolo cea mai bună lansare a unui sfârşit de săptămână.

Va fi interesant de văzut cum va continua succesul lui Skyfall – bine-văzut şi de criticii de film – în Statele Unite. Dintre ultimele filme Bond cu Daniel Craig, Casino Royale a avut în SUA, la debut, încasări de 40 de milioane de dolari, în comparaţie cu cele 67 de milioane obţinute de Quantum of Solace.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
darayawaus pe 29 octombrie 2012 13:10
Din punctul meu de vedere, cel mai mare record pe care l-ar putea dobori un film cu James Bond ar fi sa ma atraga in cinema. Nu spun ca n-as vrea sa-l vad, ci doar ca n-as vrea sa dau bani pe el. Asa ca-l astept "cu nerabdare" pe HBO.
Skarin pe 30 octombrie 2012 04:14
Skyfall nu a depasit recordul lui Potter in MB... Se afla pe locul 2, cu cele 32,4 mil ale sale, dupa HP 7.2 (37.8 mil).
alex_il_fenomeno pe 29 noiembrie 2012 14:01
era de asteptat, avand in vedere de cata mediatizare a beneficiat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells