Kate Winslet deplânge succesul avut cu Titanic, ce i-a făcut viața „neplăcută”

de Gloria Sauciuc în 13 Feb 2024
Actrița a acceptat în mod activ roluri în filme mai mici, independente, după succesul record al filmului Titanic, deoarece faima care a rezultat din rolul principal în filmul epic al lui James Cameron a fost „oribilă”

Kate Winslet spune că faima adusă de filmul Titanic a fost atât de „oribilă”, încât a ales filme mai mici, independente după aceea. „Viața mea a fost neplăcută”,  a declarat actrița în vârstă de 48 de ani, într-un nou interviu, acordat publicației online Net-a-Porter.

Winslet avea doar 22 de ani când Titanic a fost lansat, în 1997, și a devenit un fenomen cultural. A câștigat 11 premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film, și a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, precum și primul film care a avut încasări de 1 miliard de dolari la nivel mondial. I-a transformat, practic, pe Winslet și pe colegul de rol Leonardo DiCaprio în superstaruri peste noapte, notează Variety, care a preluat declarațiile actriței.

„[Tinerele femei știu acum] cum să își folosească vocea”, a spus Winslet. „Am simțit că [în urma filmului "Titanic"] trebuia să arăt într-un anumit fel sau să fiu un anumit lucru și, pentru că intruziunea mediatică era atât de semnificativă în acea perioadă, viața mea a fost destul de neplăcută”...

Actrița a continuat cu plângerile: „Jurnaliștii îmi spuneau mereu: 'După Titanic, ai fi putut face orice și totuși ai ales să faci aceste lucruri mărunte'... iar eu spuneam: Da, chiar așa am făcut! Pentru că, ghici ce, să fii faimos a fost oribil'”, a adăugat Winslet.

„Când eram mai tânără, agentul meu primea telefoane fiind întrebat: 'Cum e cu greutatea ei?'”...

„Am fost recunoscătoare, bineînțeles. Aveam 20 de ani și am reușit să îmi iau un apartament. Dar nu am vrut să fiu urmărită la propriu de paparazzi hrănind rațele”, a mai zis actrița.

În timpul unui interviu în cadrul podcastului „Happy Sad Confused” din 2022, Winslet și-a amintit că a fost în mod repetat blamată pentru corpul după lansarea filmului Titanic. Ea a spus că finalul filmului a provocat dezbateri despre aspectul ei fizic. Spectatorii au dezbătut mult timp pe marginea subiectului legat de spatiu - de ce nu a existat suficient spațiu pe pluta improvizată pentru ca Rose a lui Winslet și Jack al lui DiCaprio să supraviețuiască amândoi în apele înghețate ale Atlanticului... Doar Rose a folosit pluta, Jack murind de hipotermie.

„Se pare că eram prea grasă”, a spus Winslet. „De ce au fost atât de răi cu mine? Au fost atât de răi! Nici măcar nu eram chiar așa de grasă”.

Winslet a continuat: „Le-aș fi spus atunci jurnaliștilor [dacă aveam mai mult curaj], le-aș fi răspuns: 'Să nu îndrăznești să mă tratezi așa. Sunt o femeie tânără, corpul meu se schimbă, îmi dau seama, sunt profund nesigură, sunt îngrozită, nu faceți asta mai greu decât este deja'. Asta este hărțuire, știți, și chiar la limita abuzului, aș spune eu”...

„Poate fi extrem de neplăcut”, a declarat ulterior Winslet pentru The Sunday Times despre femeile care trebuie să se descurce cu faima. „Oamenii sunt supuși unei examinări care este mai mult decât poate face față o persoană tânără și vulnerabilă. Dar în industria cinematografică lucrurile se schimbă cu adevărat. Când eram mai tânără, agentul meu primea telefoane fiind întrebat: 'Cum e cu greutatea ei?'. Nu glumesc. Așa că este reconfortant faptul că acest lucru a început să se schimbe”.

Winslet se va întoarce în curând la HBO, după succesul cu Mare of Easttown, premiat cu Emmy, ca protagonistă a satirei politice The Regime, ce va avea premiera pe 3 martie.

Exploreaza subiecte similare:

titanic, Kate Winslet, leonardo dicaprio, The Regime, Mare of Easttown

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sebybog pe 14 februarie 2024 05:58
Câtă ipocrizie...Nu a știut că actoria presupune vizibilitate, paparazzi etc. De ce nu a renunțat la actorie, în câțiva ani era uitată și putea trăi normal. Intri într-un domeniu care cere și stomac tare, îți asumi tot ce implică.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells